Software
Det første jeg starter med, er at nulstille routeren, herefter indsætte den medfølgende cd og starte punkt 2.
Da jeg fra den medfølgende manual ved, at routeren kører med std. 192.168.1.1/255.255.255.0, sætter jeg mit netværk op til 192.168.1.5/255.255.255.0, men som det ses nedenfor, så kan programmet ikke finde routeren og jeg slår den over på dhcp, hvor den får ip'en 192.168.1.100/255.255.255.0 .
Jeg trykker næste, nu vil den gerne søge og finder kort tid efter routeren.
Jeg markerer routeren og trykker konfigurer.
Nu bliver det så helt vildt mystisk. Jeg kan godt få forbindelse med routeren, men opsætningen ser ikke helt rigtig ud og jeg kan da heller ikke logge ind. Jeg finder via lidt google søgning ud af, at der er en bug i den danske del af softwaren i de første routere ASUS udsendte. Routersoftwaren detekterer ens Windows konfiguration med hensyn til nationalitet gennem browseren, hvorfor jeg nu enten kan ændre dette eller opdatere routeren.
Dette står der selvfølgelig ikke noget om nogen steder i manualen, hvordan man gør noget ved, men endnu en halv times surfen giver svar på, hvordan man aktiverer emergency upload af firmware og jeg får smidt den nyeste på. Herefter kører den nu upåklageligt. Så vidt jeg har kunne læse rundt omkring, er alle nye routere på markedet med noget af det nyeste firmware, hvorfor dette ikke længere bør være et problem.
Som det første, når man kontakter routeren første gang, får man lige noget info, som man også kunne se på æsken. Herefter kommer punktet, hvor man skal oprette den første bruger, som man selv bestemmer navnet på. Dette synes jeg, egentlig er ret så smart, da det brugeren en større sikkerhed. Til sidst konfigurerer man SSID og kode for begge trådløse netværk.
Herefter er routeren faktisk aktiv og kan gå på nettet, men vi vil selvfølgelig gerne ind og ændre konfigurationen, så den passer vores behov. Det første man bliver mødt med, er en info side, hvor man kan klikke på de forskellige ikoner for mere generel information om de forskellige nerværk, brugerer og usb tilslutninger.
Noget nyt som flere producenter er begyndt på er at give muligheden for et eller som her flere netværk, hvor gæster kan komme på internettet, men ikke har muligheden for at se uden for sit eget netværk. Det vil sige, de kan kun se de maskiner, der er koplet på samme gæstenetværk.
QoS manageren er effektiv og lærer stille og roligt, hvordan du bruger dit netværk, den kommer dog med std. regler og det fungerer bare. 3 fil downloads der maksede min forbindelse ud og alligevel var der ikke problemer på noget som helst tidspunkt med hensyn til at se hjemmesider.
Børnefiltret taler for sig selv, jeg har ikke testet dette.
Så er der alle de forskellige funktioner, hvis man har tilsluttet en USB enhed.
ASUS AiCloud. Din tilgang til dine film og billeder.
Advanceret opsætning af de trådløse netværk.
Opsætning af routerens lokale funktioner under LAN.
Opsætning af de ydre funktioner på WAN siden.
Understøttelse af IPv6.
VPN Opsætning.
Firewall konfiguration.
Diverse administration.
Diverse system log funktioner.
Alt i alt et ret godt software, der giver ejeren en masse muligheder.