Layout / Design
Så er det blevet tid til at kigge på selve køleenheden og designet på denne. Vi starter ud med den lidt specielle radiator. Swiftech har valgt at bruge en radiator med indbygget reservoir og fill-port, hvilket gør det nemt at tømme samt genopfylde systemet ved eventuelle udvidelser eller ved rutinepåfyldning af systemet. Radiatoren er 29 mm tyk, hvilket er en ganske fin størrelse for et færdigt system. Det er dog på den smalle side, når det gælder custom kits hvor de XSPC systemer, vi tidligere har testet, har haft en radiator med henholdsvis 35 mm og 63 mm i tykkelsen. Samlet set gør reservoiret, at radiatoren har en tykkelse på ca. 53 mm, hvilket er stort set det samme som når begge blæsere er monteret. Radiatoren formår dog på trods af at have reservoiret til at forøge dens længde at holde en samlet længde på 269 mm, eller 285 mm hvis man tæller fittings med. Det faktisk passer i de fleste kabinetter, så den kan monteres enten i toppen eller bagpå uden de store problemer. Radiatoren udmærker sig desuden ved at være lavet i bronze og kobber hvilket er fint, da der herved undgås at blande metaller, som ellers i nogle tilfælde har vist sig at være en mindre god ide.
Pumpeenheden, der er brugt til systemet, er baseret på Swiftech's anmelderroste Apogee Drive II. Enheden er måske en smule højere, end hvad vi ser hos Antec og Corsair, men ikke desto mindre er den stadig væsentlig lavere end luftkølere i samme klasse, hvilket må siges at være hovedformålet. Køleblokken er koblet sammen med radiatoren via to dejligt tykke slanger som er nogen af de tykkeste jeg har set til et All-In-One kit, og som langt hen ad vejen kan måle sig med custom kits. Desuden har Swiftech hævet en gang drejefittings ned fra hylden og brugt dem til at koble radiator og pumpeenhed sammen. Det giver dejligt med frihed, da slangerne på den måde frit kan rotere 360 grader uden de store forhindringer. Dette betyder også at det er nemmere at undgå dumme bøjninger på slangen som kan mindske gennemstrømningen. Her er der ydermere brugt noget nær idiotsikre klemmer til at holde slangerne på plads. Disse er nemlig lavet sådan at de bare skal sættes ind over fittings og slange og så ellers spændes til, ikke noget med at være forsigtig med at overspænde dem og risikere at slangen klippes. Pumpen har desuden et holdbart keramisk leje som er rated til at kunne køre 60.000 timer uden fejl. Selve køleblokken er lavet i kobber og har et mikrofinne design som maksimerer overfladen som kølevæsken kommer i kontakt med på væskesiden. Siden ned mod CPU'en har man ladet være i kobber uden overfladebehandlinger, udover en flot mirror-finish.
Blæserne der medfølger til Swiftechs H220 køler er et par Helix blæsere på 1800 RPM. Disse kan reguleres imellem 800 og 1800 RPM hvilket giver god mulighed for utrolig lydløs køling samt en mere støjende men højtydende løsning. Vi er dog selv ved de 1800 RPM ikke på mere end 33 dB hvilket må siges at være i den mindre støjende ende af støjhierarkiet, når vi taler blæsere. Helt stille er det dog heller ikke. Ligesom pumpen lover Swiftech også op til 60.000 timers brug imellem fejl på blæserne. Blæserne kommer som før nævnt pre-installeret på radiatoren. Det betyder også at man skal afmontere disse hvis man ønsker at montere køleren på en anden måde end den er forberedt til. Blæserne skal så afmonteres først. Her er der dog en lille hage, nemlig at de brugte skruer er meget korte og man skal derfor bruge en skruetrækker der kan komme igennem det ene monteringshul for at nå skruen, hvilket ikke var muligt med min normale stjerneskruetrækker.
Den sidste ting vi skal kigge på i dag er den medfølgende PWM splitter, som er en ekstra anordning til at koble flere blæsere til den samme PWM styring på bundkortet. Den skal dog desuden tilsluttes et Molex stik for at forsyne PWM splitteren med strøm, men så er det til gengæld muligt at tilkoble og styre op til 8 PWM blæsere på en gang via en enkelt PWM udgang.
Som en sidste bemærkning skal det lige nævnes, at Swiftechs H220 køler som det også er nævnt før lægger vægt på at kunne tilpasses og udvides efter behov. Herved bryder man ikke garantien på produktet. Swiftech garanterer selvfølgeligt ikke for lækager som følge af tilpasningen, men ikke desto mindre mistes garantien ikke på selve produktet, som det ellers er tilfældet med andre All-In-One køleløsninger.
På næste side tager vi fat på den egentlige test og ser hvad Swiftechs H220 egentligt kan.