Layout / Design
Vi vil nu lave en gennemgang af NZXT Phantom 630 kabinettet, hvor vi vil gå i dybden med kabinettets mange forskellige funktioner. Da det er mig, som sidder med kabinettet skal det lige siges, at det kan virke lidt subjektivt, alt efter om jeg selv bryder mig om de mange funktioner samt design af kabinettet, men ellers vil jeg holde mig så objektiv som muligt.
Vi ser her fronten af NZXT Phantom 630 kabinettet, hvor kabinettet vi har, er i et flot gunmetal finish. Hvis vi starter fra bunden af, vil vi kunne se, at hele kabinettet er hævet et par centimeter, hvilket gør det nemmere for afmontering af støvfiltre, samt meget sundere og bedre airflow for strømforsyningen, hvis blæseren vender nedad. Lidt længere oppe kan vi lige fornemme den store hvide 200 mm blæser. Her er størstedelen af blæseren dækket af et aftageligt luftfilter, hvilket vil siges, at der er et par centimeter fra blæseren til selve fronten af kabinettet. Længere oppe kan vi se snittet til lågen på kabinettet, som vi vil komme ind på lidt senere.
Hvis vi tager et kig på sidepanelerne, vil vi kunne se, at begge sidepaneler, både højre og venstre, er helt lige, altså ingenting der buler ud. I højre panel har NZXT valgt at lave plads til både et vindue, men også en 200 mm blæser. Man får altså både den gode køling fra 200 mm blæseren, men også et vindue, hvor man kan vise indmaden i sin computer. Venstre sidepanel er som vi ser på de fleste kabinetter, altså helt flat og ingen vinduer, gittre eller noget, hvilket også er helt fint, da de færreste vil prale med sin kabelføring på bagsiden af motherboard tray'et. Tager vi et kig på selve designet kan vi se, at det ligner sine forgængere, altså øverste og forreste del af kabinettet buer op, så det skaber en kant hele vejen igennem kabinettet.
Her ser vi kabinettets frontlåge åbnet. Det giver os adgang til de fire drivebays. Som man ser på de fleste andre kabinetter, har NZXT valgt at dække de drivebays, som ikke skal bruges med et alu-gitter med et sort finish. Det smarte ved disse drivebayskjulere er, at der i venstre side er en knap, som trykkes ind, hvorefter man får mulighed for at fjerne dem. Kigger vi lidt på lågen, vil man kunne se 2 gummidutter, som er med til at beskytte kabinettet når lågen lukkes i. Lågen lukker ved hjælp af magneter, som sørger for, at den ikke åbner på mystisk vis.
På ovenstående billeder vil vi kunne se vores front-indgange og knapper. Starter vi med venstre billeder har vi følgende indgange i rækkefølge: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, Høretelefoner, Mikrofon. Tager vi så højre billede, vil vi kunne se lidt forskellige knapper, som er følgende: Slukning af I/O shield lys, Reset-knap, Fan-controller og Tænd-knap. Som det kan ses, er alle knapperne en del af kabinettets design, hvilket ikke gør knapperne malplacerede, men til en lækker detalje fra NZXT's side.
Vi er nu kommet til bagsiden af kabinettet. Hvis vi starter i bunden, vil vi kunne se hullet, hvor ens strømforsyning bliver placeret. Der både er mulighed for at sætte den med blæseren opad eller nedad. Ser vi lidt længere oppe, vil vi kunne se vores PCI-e brackets, hvor vi har op til 9x PCI-e slots at gøre godt med, altså plads til E-ATX og XL-ATX. Længere oppe har vi vores normale I/O shield hul, og så vores enten 120 mm eller 140 mm blæser. Det smarte ved deres blæsermontering er, at man frit kan vælge om blæseren skal sidde højere eller lavere end normalt.
Vi ser her vores to luftfiltre, som er placeret i forreste og bagerste del af kabinettets bund, hvilket betyder, at man aldrig nogensinde behøver at vende sit kabinet på hovedet for at fjerne eventuelt støv fra undersiden.
Her ser vi bagsiden af motherboard tray'et. Det første man vil ligge mærke til, er det store hul til bundkortet, hvilket giver mulighed for store CPU-kølere. Vi kan også se, at vi har mulighed for at føre mange kabler igennem kabel-hullerne, hvilket gør det nemmere at føre sine kabler.
Vi ser her et tættere billede af de to 2.5" mounts, som er placeret omme bag bundkortet. Der er altså mulighed for at afmontere disse to 2.5" mounts, hvor man derefter kan skrue sine to 2.5" harddiske/SSD'er i, og så gemme dem omme bag bundkortet, hvilket er yderst smart.
Her ser vi indmaden i kabinettet fra den anden side. Man vil kunne se, at der er rigeligt med plads til de helt store grafikkort samt bundkort, så der er frit slag hvad det angår. Der er også rigeligt med plads til harddiske, da man får muligheden for at montere op til seks diske, hvor placeringen af harddiskburene er op til en selv.
Her vises der, hvordan man f.eks. kunne placere sine harddiskbure, så man evt. kunne få plads til en pumpe eller lignende i bunden. Kigger man på øverste harddiskbur, vil man kunne se, at man kan montere endnu en 120 mm eller 140 mm blæser, hvis man ønsker et endnu bedre airflow.
På næste side installerer vi en god mundfuld hardware...