Test: OCZ ZX Series 1000W PSU

Strømforsyninger d.  06. september. 2013, skrevet af Polarfar 1 Kommentarer.  Vist: 8278 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1388,00
Produkt udlånt af: OCZ
DK distributør: n/a

Layout / Design


Det er blevet moderne at lave strømforsyningen med modulære kabler og på de nyeste modeller har du mulighed for at fjerne alle kablerne. De fleste installationer kræver at du monterer det store 24pin ATX stik, samt et 12V CPU powerstik, men ellers er det jo kun fantasien og hardwaren iøvrigt, der sætter grænser. 

 

Med 83 ampere tilrådighed er der blevet plads til 6 PCIe udtag. Århhvaaad så kan jeg trække 6 grafikkort ?!?!?!?! - ja i princippet, hvis du altså kan finde et bundkort med så mange slots, samt at AMD og nvidia efterfølgende laver en driver til det. Det er for at få fordelt de mange ampere ligeligt i ledningerne. Som standard siger man at en af de gule ledninger (12V+) maks må håndtere 6 ampere og har du et af de store grafikkort, så vil du opleve at ledningerne bliver varme efter 4 timers dragejagt i Skyrim. Så for at det hele ikke skal smelte sammen bruger man to kabler med i alt 6 ledninger per grafikkort. Det giver 430W som maks, og dermed en god margen. selv hvis du overclocker


Blæseren er en 140mm fra Yate Loon, en af de gode OEM producenter, som virkelig er støjsvag selv ved fulde omdrejninger.


 

Vi piller låget af og kigger ind i elektronikken. Samlekvaliteten er god, gående til gennemsnitlig og uden de store innovative udfald. Der er brugt kraftige komponenter, der kan håndtere de mange ampere, hvilket også afspejler sig i de forholdsvis små køleprofiler. Det er altså en 1000W strømforsyning det her. Men den høje ydelse gør at det er minimalt hvad der spildes i form af varme og det giver naturligvis udslag i hvordan man så kan montere stumperne.
 


OCZ har hyret en kinesisk OEM producent ved navn Great Wall (!) til at bygge deres PSU. Samme indmad findes også i en PSU model fra Sparkle, der dog ikke er fuldt modulært opbygget. Selve elektronikken er faktisk ret gammeldags, idet der er anvendt MOS-FET transistorer for at få høj effektivitet på 12V siden. 3,3V og 5V linjerne er genereret af DC-DC konvertere koblet direkte på 12V siden. Det betyder at du faktisk ikke kan starte PSU'en op uden at den er belastet med et eller andet.
 


 

Skal jeg sige noget rigtig grimt, så er det at der mangler dele af transientbeskyttelsen på primærsiden. Det er en stribe komponenter der tilsammen sørger for at "rengøre" strømmen fra din stikkontakt inden den bliver omdannet til DC strøm. Der kan være mange forstyrrelser på dit el-net. Bor du i byen eller i nærheden af et industriområde, kan du være helt sikker på at der opstår små udsving i 230VAC spændingen, enten som spændingsfald eller som spidser, der kan høres som små knald i audioudstyr.

 


Der skal sidde en såkaldt Varistor og tage disse spidser i strømmen, men den mangler. Det er ellers kun noget producenterne gør på de helt billige OEM modeller, hvilket ikke bør mangle på en high-end model som denne. Testen vil vise om det har betydning for den mængde støj der slipper igennem.

 


Der er brugt kinesiske og taiwanesiske elektrolytter både på primær og sekundærsiden. Jeg ville gerne have set nogle af de fine japanere i indgangen og gerne solid state typer for resten, men trods alt er de certificeret op til 105 grader C, så holdbarheden burde være i orden.

 

Gamer_Kate
 
Nørd
Tilføjet:
06-09-2013 15:36:27
Svar/Indlæg:
304/3
Dejlig test og jeg kan roligt sige god for denne serie af strømforsyninger. Har selv en OCZ ZX Series 1250 Watt, regner med at køre med tre grafikkort på et tidspunkt 😛