Test
Maskinen består af :
Bundkort: Asus F2A85-M PRO Bios version 6303
APU: AMD A10-6800K
Ram: AMD Radeon memory kit 2x4GB DDR3 1866 Mhz
PSU: Corsair CX500
SSD: Kingston HyperX 120 GB
Kabinet: Silverstone Milo SST-ML03B HTPC sort
Køling: Scythe Shuriken Rev B
OS: Windows 7 Ultimate
Programmer:
3Dmark03
3Dmark 05
3Dmark 06
3Dmark firestrike
3Dmark Vantage
PCMark 7
PCMark Vantage
SuperPI
Sciencemark2
Unigene Heaven 4
Unigene Valley
Spil:
Tomb Raider 2013 Benchmark
Call of Pripyat
Battlefield 3
Dirt Showdown
I de følgende Tests er APU'en benævnt ved sit bundkortnavn som herefter er ASUS A85-M PRO.
3DMark programmerne er ret universelle testprogrammer og de tester i overvejende grad systemets grafiske formåen. Resultatet leveres som en score der er lige til at sætte ind i en graf for sammenligning med tidligere testede bundkort eller systemer. Generelt ligger dette system en anelse under hvad der tidligere er testet og det skal nok primært begrundes med forskelle i RAM hastighed og den enkelte APU.
Også her i 3DMark Firestrike testen er det den grafiske formåen som testen virkelig fokuserer på. Her klarer APU'en sig rigtig godt i grafik scoren og ligger ellers lidt under i physics og kombineret score.
Denne test gennem går store dele af hvad man kan udsætte en moderne pc for f.eks. billede/videobehandling, Gaming, Lagring, Directx 9 og så videre. Asus bundkortet er en anelse hurtigere end det ene Gigabyte bundkortet, men dog ikke så hurtigt som ATX bundkortet UP4.
PCMark Vantage er en test der virkelig gennemtester systemet på alle tænkelige måder. I denne test afhænger resultatet i meget høj grad af den harddisk eller SSD der er monteret. Jeg troede næsten ikke mine egne øjne da jeg så resultatet med den Kingston HyperX SSD der er monteret, så jeg udskiftede den med en meget ældre Kingston 64 GB SSD som jeg normalt har brugt til tests og sikke da en forskel resultatet kan ses i den grønne søjle.
Cinebench 11,5 renderer et billede ved først en enkelt kernes hjælp og derefter alle CPU'ens kerner og leverer herefter et tal for samlet score i henholdsvis OpenCL og CPU.
SuperPI udregner PI ved at gennemløbe programmet x antal gange og levere en score i minutter og sekunder afhængigt af om man vælger 1M eller 32M som parametre.
Sciencemark 2 udregner en masse matematiske og videnskabelige formler og leverer herefter en score til umiddelbar sammenligning. Asus bundkortet i AMD HTPC'en er et mulehår efter Gigabyte bundkortet.
Her i Unigene Heaven testen klarer Asus bundkortet sig rigtigt godt og er igen en minimal smule foran de øvrige kombattanter.
Unigene Valley testen er en nyere test der lægger hård belastning på både CPU og GPU ved at gennemløbe et Dallandskab med forskellige vejr og lys forhold. Asus er en anelse bagud her i denne test. Det skyldes uden tvivl de lidt langsommere RAM klodser som AMD'en er udstyret med.
I Tomb raider 2013 falder denne APU ganske meget bagud, men ok det er jo igen bagateller vi har med at gøre her for det er jo målt i FPS.
Her i Call of Pipryat er tendensen helt klar. FPS falder næsten ligeså hurtigt som opløsningen stiger og skal man spille seriøst så skal man jo nok ikke under 30 FPS i de fleste af nutidens mere krævende spil. Det klarer APU'en dog fint nok i denne benchmark.
Jeg prøvede også at spille et par af de installerede spil på AMD systemet. Det var Battlefield 3 og DIRT Showdown begge spil var meget spilbare og uden "stutter" og andre forstyrrelser, så længe man ikke sætter opløsningen for højt (ikke over 1680x1080) og undlader for meget Antialiasing og skygger så er det en rar oplevelse.
Så er det blevet tid til Konklusionen. Kig med på næste side.