Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Test

Testmaskinen består af :
Bundkort: ASUS A88X-PRO BIOS v.408
Processor: AMD A10-6800K
Hukommelse: A-DATA 2133 MHz Gaming RAM (kørt i 1866 Mhz)
Strømforsyning: Chieftech Nitro 88+ 650 W
SSD: A-DATA S599 100 GB 
 

Køling: Antec H2O 920 v4 - sponseret af ANTEC:
http://www.antec.com/product.php?Per=144  

Testprogrammer:
3DMark 03
3DMark 05
3DMark 06
3DMark 11
3DMark Vantage
3DMark Fire strike
Basemark CL
ScienceMark 2
Cinebench 10
Cinebench R15
Unigine Valley
Unigine Heaven
SuperPI 1,5
Tomb Raider 2013
PCMark Vantage

 

  

Jeg har jeg valgt at køre APU'en på 4,4 Ghz manuelt da det ikke er altid at der køres helt de lovede 4,4 Ghz i turbomode. Multiplieren viser ellers at det burde den kunne på det første billede, men det holder jo altså så ikke helt i virkeligheden. Jeg kørte også GPU'en i turbo mode som resulterer i 950 Mhz.

Sådan ser CPU-Z ud for henholdsvis 4,4 Ghz og 4,8 Ghz indstillingerne. Noget går tilsyneladende galt for programmet i 4,8 Ghz for multiplier og bus hastighed vises ikke korrekt.

Overclocking

Jeg har valgt at vise de fleste tests i både en 4,4 og 4,8 Ghz for at vise hvor meget mere ydelse et overclock egentlig giver af ekstra ydelse. I OC delen kørte jeg GPU'en i 1085 Mhz manuelt.

I 3DMark testene bliver både CPU og GPU sat på noget af en prøvelse igennem talrige ret krævende tests. Her falder Asus lidt fra, men generelt set så klarer det sig næsten på højde med Asrock bundkortet. Det er kun marginaler der skiller dem.

 

3DMark fra i år som pudsigt nok kun hedder 3DMark, består tre meget krævende syntetiske tests. Her har jeg dog kun brugt den tredje som er Firestriketesten. Den leverer efter test tre tal som er en generel score og en grafisk score samt en score for physics. 

 

Basemark CL er en test fra firmaet Rightware og tester på store dele af både CPU'ens og GPU'ens formåen. Den leverer et samlet score som her hedder Full Profile, derudover gives der score for physicsdelen, generel test, billedbehandling og en videotest. ASUS A88X-PRO vinder her i samtlige tests. 

 

Så er det blevet tid til tal knusning og videnskabelige udregninger. Det klarer Sciencemark 2 ganske fint og leverer så et resultat i form af en score. Her er ASUS A88X-PRO igen med helt fremme i feltet og giver smæk til det sammenlignede bundkort.

 

Cinebench 10 tester grafikkens formåen i OpenGL og derefter køres en ren processortest, som renderer et billede med først én kerne og derefter alle fire kerner. Der leveres en score for hver test, og det er den jeg har indsat her i grafen. ASUS bundkortet stikker afsted med sejren i OC delen og OpenGL.

 

Cinebench R15 er sidste skyd på stammen, og det er på mange måder er en forbedret test, som dog stadig minder utroligt meget om Cinebench 11,5. Den leverer en score i FPS og CB (Cinebench). ASUS A88X-PRO er lige et mulehår foran Asrock bundkortet generelt, men i FPS målingen er det jo brøker af en FPS der er tale om i OC delen og knap 2 FPS i 4,4 Ghz delen.

 

Med det syntetiske Unigine Valley skiftes der i forskellige lys og vejrforhold, og alle effekterne bruges så til at levere en score. Her er det igen ASUS der løber med sejren, men igen er det minimale forskelle, som dårligt nok ville kunne mærkes i det daglige arbejde eller spil.

 

Også i Unigine Heaven får ASUS sin sag for. Faktisk er Asrock bundkortet fremragende her, men ASUS er ikke langt bagefter. De højeste tal får man naturligvis i den lavere opløsning på 1680x1050 med lave indstillinger og uden effekter. Det er også i de høje opløsninger, at det virkelig kniber for AMD's APU at følge med et dedikeret skærmkort. 

 

SuperPI gennemløber beregningen af PI x antal gange og leverer et resultat i minutter og sekunder. Den score der fremkommer i testen er her i grafen omregnet til en score i sekunder. Det er et så tæt løb mellem de testede bundkort at der næsten ikke er en forskel.

 

I Tomb Raider klarer ASUS sig på ny ganske flot og fejer modstanderne af banen. Det skal dog lige understreges, at vi taler om tiendedele af FPS, så i praksis er resultaterne her kun målbare og som sådan ikke decideret mærkbare.

 

I PCMark Vantage er det åbenlyst at det bestemt ikke er lige meget hvilket hardware som bruges, da der er markant forskel på målingerne på tidligere testede bundkort og dette ASUS A88X-PRO. Det bliver der rettet op på hen ad vejen, da vi fremover vil bruge en A-DATA SSD til anmeldelser af bundkort. På billedet er tendensen klar; der scores væsentligt højere med en nyere SSD. Læg især mærke til HDD-testen til sidst. Her scorer Asrock meget højere men den test blev også afviklet på en helt ny Kingston 300V+ som yder rigtigt godt. Denne test tester stort set alle anvendelses områder for en moderne PC og giver derfor en rigtig fin graf over PC'ens formåen i de enkelte kategorier.  

 

 

Og så går vi videre til konklusionen på næste side.

NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
28-12-2013 17:25:45
Svar/Indlæg:
1893/88
HVorfor kører i kun 1866Mhz ram? APUen selve GPUen bliver hurtigere ved højder Mhz af ram, det har meget at sige.