Korrekturlæser: xt0m
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 850,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

Test

 

Testmaskinen består af :

Bundkort: ASRock FM2A88X-ITX+ Bios v.1.20
Processor: AMD A10-6800K
Hukommelse: A-DATA 2133 MHz Gaming RAM
Strømforsyning: Chieftech Nitro 88+ 650 W
Harddisk: 120GB Kingston SSDnow 300V
 

Køling: Antec H2O 920 v4 - sponseret af ANTEC:
http://www.antec.com/product.php?Per=144  

 

Testprogrammer:
3DMark 03
3DMark 05
3DMark 06
3DMark 11
3DMark Vantage
3DMark Firestrike
ScienceMark 2
Cinebench 10
Cinebench R15
Unigine Valley
Unigine Heaven
Tomb Raider 2013
PCMark Vantage

 
CPU-Z-billeder for 4.4 og 4.8 GHz. Af ukendte årsager kører det ikke helt problemfrit til højre, men viser den overclockede frekvens alligevel:
 
  
 
Overclocking
I testene har jeg vist resultater for den standardhastigheden på 4.1 GHz med turbo slået til - altså 4.4 GHz, og med overclockede indstillinger vist ved siden af. Under overclock lykkedes det mig at ramme 4.8 GHz og 1016 MHz på GPU inden der begyndte at komme diverse fejl. Desværre var A-Data-blokkene ikke for samarbejdsvillige, og jeg måtte drosle ned på 1866 MHz i stedet for de 2133, hvor de ellers kørte fint i 4.4 GHz-testene. APU'ens spænding skulle op på cirka 1,5V før den kørte stabilt.
 

Her er det 3DMark-programmerne, hvor FM2A88X-ITX+ klarer sig ganske fortrinligt.

 

Her er der testet mod det tidligere A85-chipsæt på andre bundkort, og igen er ASRock suverænt foran, især i de to sidste tests.

 


Så er det blevet tid til tal knusning og videnskabelige udregninger. Det klarer Sciencemark 2 ganske fint og leverer så et resultat i form af en score. Her er FM2A88X-ITX+ igen med helt fremme i feltet og giver smæk til de sammenlignede bundkort.

 


Cinebench 10 tester grafikkens formåen i OpenGL og derefter køres en ren processortest, som renderer et billede med først én kerne og derefter alle fire kerner. Der leveres en score for hver test, og det er den jeg har indsat her i grafen. ASRock stikker igen afsted med sejren i to af de tre tests.

 

Cinebench R15 er sidste skyd på stammen, og det er på mange måder er en forbedret test, som dog stadig minder utroligt meget om Cinebench 11,5. Den leverer en score i FPS og CB. Her kommer FM2A88X-ITX+ lidt til kort overfor ASUS-bundkortet som i øjeblikket snurrer på testbænken.

 

Også i Unigine Heaven får ASRock sin sag for. Faktisk er ASUS-bundkortet fremragende her. De højeste tal får man naturligvis i den lavere opløsning på 1680x1050 med lave indstillinger og uden effekter. Det er også i de høje opløsninger, at det virkelig kniber for AMD's APU at følge med et dedikeret skærmkort. 

 

Med det syntetiske Unigine Valley skiftes der i forskellige lys og vejrforhold, og alle effekterne bruges så til at levere en score. Her er det Gigabyte G1.Sniper-bundkortet, der løber med sejren, men igen er det minimale forskelle, som dårligt nok ville kunne mærkes i det daglige arbejde.

 

I Tomb Raider klarer ASRock sig på ny ganske flot og fejer modstanderne af banen. Det skal dog lige understreges, at vi taler om tiendedele af FPS, så i praksis er resultaterne her kun målbare og som sådan ikke decideret mærkbare.

 

I PCMark Vantage er det åbenlyst at det bestemt ikke er lige meget hvilket hardware, som bruges, da der er markant forskel på målingerne på tidligere testede bundkort og dette ASRock FM2A88X-ITX+. Det bliver der rettet op på hen ad vejen, da vi fremover vil bruge en SSD til anmeldelser af bundkort. På billedet er tendensen klar; der scores væsentligt højere med en nyere SSD. Læg især mærke til HDD-testen til sidst. Generelt yder FM2A88X-ITX+ dog ganske flot hele vejen gennem testen. 

Vi er klar med vores bedømmelse på næste side.