Korrekturlæser: xt0m
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 850,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

Software

.

Når den medfølgende CD sættes i drevet springer dette billede frem på skærmen: Foroven er der en menulinje og den starter med drivere. Man har selvfølgelig mulighed for at installere alt herfra og ønskes dét, trykkes der bare på "Install all", der som standard er markeret. Drivere kan dog også installeres manuelt.

Værktøjer og hjælpeprogrammer: Herfra installeres ASRocks A-Tuning-værktøj, som er et godt stykke software til overclocking fra Windows (mere om det længere nede). Har man købt sig en harddisk på over 3TB får man desuden brug for næste program til at åbne harddisken. XFast USB og XFast LAN er velkendte programmer til en ydelses forbedring på henholdsvis USB-drev og LAN-forbindelser.

Ud over ASRocks egne programmer medfølger Adobe Reader, Windows 7 Hotfix, Sunlogin og Norton Internet Security i en prøveversion.

Fjerde punkt er information om stort set alt vedrørende bundkortet og RAID-softwaren (i PDF-format).

Sidste punkt er kontaktinformation til ASRock og et link til deres hjemmeside. Der er en e-mailadresse, så man kan kontakte dem, hvis der skulle opstå situationer eller fejl, der ikke er dækket af de ellers ganske udførlige manualer om hardware og software. 

ASRocks A-Tuning er styret af en menulinje foroven, hvor altså første punkt er et skærmbillede med mulighed for at vælge mellem tre foruddefinerede indstillinger.

I værktøjspunktet kan man indstille Xfast-programmerne og funktioner, man ellers kun ville kunne tilgå via BIOS.

I tredje punkt kan man ganske som i BIOS'en indstille alt vedrørende overclocking. Det er et rigtigt godt både til den professionelle entusiast men også den mere uerfarne bruger - her er det lidt mere sikkert at begive sig ud at lege med overclocking.

Fjerde punkt byder på information om de ændringer man laver med skyderne under ASRock OC Tweaker.

På Live Update ses om systemet er drivermæssigt opdateret, og er det ikke tilfældet, kan man blot opdatere, hvorefter programmet straks går ind på en forudindstillet server og indlæser de tilgængelige programopdateringer.

Under teknisk support er der et link direkte til support, hvor man kan henvende sig skriftligt ved problemer med denne software eller bundkortet. 

Sidste punkt på menulinjen er Indstillinger, og vedrører om man ønsker at programmet startes ved opstart af styresystemet.

Det mest spændende program i pakken er dette stykke software kaldet Sunlogin, som via nettet kan fjernstyre din stationære via din smartphone. Det gør det muligt for dig at starte og slukke for pc'en derhjemme, og via smartphone få kontakt til alle dine filer fra alle tænkelige steder, og det er da ganske brugbart. På den måde kan du overalt vise dine billeder , musik, videoer eller andre filer uden andet ved hånden end din smartphone.