Installation af hardware:
Maskinen består af:
BUNDKORT: ASUS F1A75 I Mini ITX
CPU: AMD A8 3870
GFX: AMD HD 7770
RAM: 1x4 GB Corsair 1600 MHz
PSU: Silverstone SFX 450 W
SSD: Kingston 64 GB SSDnow V+ series
KØLING: Noctua NH L9a
Så blev hardwaren installeret. Det gav lidt sjove udfordringer at få skruet bundkortets skruer i, da det ligger vandret i kabinettet. Normalt lægger man bundkortet i og har masser af plads til skruetrækkeren, men her måtte jeg have toppladen af for at der var plads til den i det hele taget. Endvidere skal PSU'en installeres gennem hullet her på siden og som man kan se på billedet er der så ikke plads til meget bag PSU'en og ledningerne må dreje skarpt til venstre. Da det er en modulær PSU jeg bruger var der altså kun lige akkurat nok luft til af få ledningerne sat i. Jeg opdagede senere at da jeg ville have en modulær ledning mere i, og så var det altså noget af en pilfinger operation at få det på plads, så husk at få alt med inden PSU'en installeres på sin plads.
Hvis man vil installere et optisk drev så er der mulighed for det på fronten af kabinettet. Fronten kan i øvrigt fjernes helt og så er det en let sag at fjerne dækpladen til 5,25" pladsen. Her er frontpladen fjernet men det er nu ikke nødvendigt for at installere det optiske drev, man kan sagtens få fat i dækpladen og skubbe den ud medens forpladen er på plads. Nu hvor den alligevel er fjernet kan man se den store 200 mm blæser der sidder standard monteret i kabinettet. Det er dog også muligt her i fronten at installere 120 eller 140 mm blæser i stedet for 200 mm blæseren. Selve fronten dækplade er fremstillet i plast og den sidder fast med plast låseclips af den kraftige slags i de 8 runde huller i frontpladen af selve stålkabinettet. Der er endvidere en 3,5" drev plads i fronten til en eventuel kortlæser, blæser styring eller hvad man nu ellers kunne finde på at bruge denne plads til.
Så er 5,25" drevet sat i og det fastspændes på god "gammeldags" maner med skruer i hver side. Her er overhovedet ingen værktøjsfrie holdere.
Her det så den anden side og det vil normalt være siden bag bundkortpladen altså der hvor man trækker sine ledninger.. Som man kan se på min lednings føring er kabinettets ledninger særdeles lange, så de kan sagtens på et færdigt bygge projekt lægges pænt og nydeligt af vejen. Jeg har her bare hængt dem op i toppen af kabinettet. Det er helt rart at se ledningerne være så lange for en gangs skyld. Derudover er der store aflange huller i pladen som dækker PSUen og samtidig er harddiskbur, så det er en let sag at trække de tykke ledninger op igennem dem og videre til bundkortet.
3,5" Harddiskene monteres i de velkendte plastikholdere med stifter i siderne i stedet for skruer og så med gummityller til dæmpning af resonans. Her er det dog en mere avanceret model som ikke bare skal krænges ud over harddisken. Aero Cools system er mere, man trækker simpelthen holderen lidt fra hinanden hvilket åbner rammen ca. 10-12 mm så drevet fint har plads til at blive lagt ned på plads og skubbet ind i stifterne i den ene side. Herefter lukkes rammen igen og stifterne i den anden side går så på plads... voila så er det bare at skubbe holderen på plads i kabinettet til den klikker i hak.
Og så kom Harddisken på plads i holderen som jo har plads til 2 stk. 3,5" harddiske.
Så fortsætter vi med at montere 2,5" SSD drev. Til det formål bruges de medleverede gummiskiver og nogle ekstra lange skruer netop til det formål. Man spænder simpelthen skiverne på siden af SSD'en og det var det.
Her er SSD drevet så blevet monteret og man skubber simpelthen drevet ind i nogle styreslidser (ved den gule cirkel) til det klikker på plads. Hvis man skal have drevet ud en dag løftes der simpelthen lidt i plastlåsen (i den røde cirkel) og man kan så trække drevet ud.
PSU'en sidder med de sædvanlige 4 skruer og man skal bare sørge for at vende blæser indtaget nedad mod filteret. GFX kortet var dejlig nemt at få på plads og det er som omtalt i designdelen kun en fingerskrue og en stålplade der holder kortet på plads. I/O skjoldet var til gengæld lidt genstridigt at få på plads eftersom kabinettets tynde stålplade på bagsiden var lidt buet og det blev ikke bedre af at det buede den anden vej når man trykkede på I/O skjoldet indefra. Det lykkedes dog til sidst ved at holde lidt imod med et stykke plastik på ydersiden.
Det er heroppe at diverse USB stik og startknap samt audiostik befinder sig. I venstre side er det fra oven et hovedtelefon stik og dernæst et mikrofonstik så følger en rød Led som indikerer harddisk aktivitet og så en lille reset knap og til sidst den større startknap. I kabinettets anden side finder vi 2 stk. USB 2.0 og 2 stk. USB 3.0 stik.
Her ses hardwaren indenfor når toppen er fjernet, og her ses det også tydeligt hvor i toppen en eventuel radiator af den dobbelte slags let kan monteres. Det kræver dog at der ikke er et optisk drev installeret. Det er også muligt som vist i specifikationerne at montere en radiator i fronten.
Så nåede vi atter frem til slutningen på hardwaremontering og det er med et billede af hvordan det ser ud når der er strøm på systemet. Startknappen har et kraftigt blåt diodelys i selve power symbolet på knappen og Harddisk aktivitet indikeres ved en endnu kraftigere rød lysdiode.
Så er det blevet tid til en konklusion.