Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1208,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

Layout / Design

Bundkortet har fået formfaktoren ATX med et sort og blåt tema hvilket jeg synes passer ganske godt sammen.

 

Bundkortet er ikke bygget til overclocking ved minusgrader, så det gør ikke så meget at der findes kondensatorer omkring CPU soklen. Jeg har taget køleren af her for bedre at vise bundkortets 12 fasers strømforsyning hvilket faktisk er ret meget, så skulle man vælge at bruger bundkortet til overclock på minusgrader kan strømforsyning sagtens klare det.

 

Bundkortet har fået hele 10 SATA 6 Gb/s, hvor 2 af disse sammen med det lille stik til venstre skal bruges for at køre SATA Express. De første 6 SATA porte til venstre kører igennem chipsettet, og de sidste 4 porte kører igennem en ASMedia ASM1061 controller.

 

Nede i højre hjørne ser vi flere brugbare ting. Bundkortet har 2 knapper: en start/sluk og genstart knap. Vi ser også 2 BIOS chips med en kontakt til at vælge mellem dem. Der er også et LED display der fortæller hvad der sker under opstart, så det er nemmere at finde frem til en eventuel fejl, og skulle man sidde med bundkortet uden et kabinet har det en USB 2.0 port, som jeg brugte både til BIOS opdatering og installering af Windows. Til sidst ser vi et klistermærke hvor der står HDD Saver. Herunder er et stik der kan bruges sammen med de medfølgende SATA strømkabler. Bundkortet kan via det slukke for 2 harddiske eller optiske drev som ikke bliver brugt for at spare strøm.

 

Imellem PCIe portene ser vi 2 M.2 sokler og en mPCIe sokkel. Soklen med klistermærket "Ultra M.2" er en M.2 sokkel der benytter sig af 4 PCIe 3.0 baner til kommunikation, hvilket betyder at porten er den hurtigste M.2 port nogensinde. Den anden M.2 port benytter SATA og deler båndbredde med SATA port 4 og 5. Der er understøttelse for alle 5 forskellige M.2 formfaktorer. Til sidst ser vi en mPCIe sokkel der sidder under Ultra M.2 soklen. Meningen med den er sikkert et WiFi modul.
Bundkortet har fået 3 PCIe 3.0 x16 porte beregnet til grafikkort og 2 PCIe x1 2.0 porte til andre udvidelseskort. Hvis Ultra M.2 soklen har en SSD i sig, vil den øverste PCIe x16 port kun kører med x8, og den næste med x4 for at kunne have PCIe baner nok til den sidste PCIe x16 port der kører med x4 hastighed.

 

Lyddelen er ASRock's Purity Sound som vi kender den fra den tidligere serie bundkort. Det betyder Nichicon Fine guld kondensatorer, 115 dB SNR DAC, EMI skjold og en isoleret lyddel.

 

Liste over ind- og udgange:
- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port
- 1 x DVI-I Port
- 1 x HDMI Port
- 1 x DisplayPort 1.2
- 1 x Optical SPDIF Out Port
- 1 x eSATA Connector
- 2 x USB 3.0 Ports (ASMedia ASM1042AE) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 4 x USB 3.0 Ports (Intel® Z97) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 2 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- 1 x Clear CMOS Switch
- HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone

Erik
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2014 11:52:05
Svar/Indlæg:
250/2
Jarh, fint nok, men hvad er det for en Support CD der lå i kassen ?


Sådan skal den se ud :yes:

Og jeg er absolut enig, Z87 var hurtigere, men nu er dette det eneste Bundkort med M.2 Ultra sokkel og med den i brug, flyttes en del mere data end på noget andet single drev.


Specielt på 4k filer, der er hastigheden meget højere end på andre interfaces, dog er Samsung M.2 Ultra SSD kortet ikke Bootable, glæder mig alligevel til at teste et sådanne modul, snart 😀

Ydermere er ASRock Z97 Extreme 6 et meget alsidigt produkt, hvor man på en del andre modeller skal se nøje efter, da man ved brug af M.2 soklen ofte mister andre tilslutninger, det er så enten eller, på Extreme 6 er det muligt at benytte sig af den hurtige M.2 Ultra sokkel og samtidigt have almindelige S-ATA3 i brug, samt Normalt Grafikkort, da onboard Intel HD ikke dækker et større spil behov, den alsidighed fik mig til at skifte Z87 ud med Z97.

At Benchmark's viser lidt lavere score er jo ikke i den mærkbare ende og absolut noget jeg kan ignorere 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Erik Winther d. 29-08-2014 12:00:48.