Layout / Design
Ligesom overclock kortet fra MSI vi testede tidligere, er Matrix kortet stort: 29.718 x 15.24 x4.06 centimeter. Ikke alene er det langt men højden betyder at kortet kun lige passer i mindre kabinetter.
Køleren fylder 2 udvidelsesslots, men reelt set kan 2 af disse kort nok ikke sidde helt op ad hinanden, uden kort 1 bliver kvalt.
ASUS bruger meget tid på at forklare, hvorfor køleren er den nyeste og bedste teknologi på markedet. Blæserne benytter såkaldt CoolTech teknologi, hvor den ene blæser er delvist radial hvilket ifølge ASUS giver et bedre airflow over heatsinken. Til at transportere varmen bruges 5 heatpipes i størrelser op til 10mm.
Bagerst på kortet finder vi en overraskende mængde knapper og stik. Safe Mode knappen gendanner fabriksindstillingerne på kortet når man har overclocket lidt for meget. Derudover er der plads til et molex stik. ASUS skriver ikke præcist hvad dette gør, men logik knytter den sammen med den lille BIOS lignende kontakt ved siden af Safe Mode knappen. Denne tænder for varmen omkring ram blokkene og andre vigtige komponenter, så de ikke fryser til og coldbugger når man overclocker med LN2. Det er en meget imponerende funktion, om den reelt gør en forskel har jeg desværre ikke mulighed for at teste.
På siden af kortet viser farven på ROG logoet i blå, gul og rød hvor meget kortet er belastet. Ligeledes lyser det grønt når safe mode er aktiveret.
Udover alt dette er der naturligvis de features vi efterhånden er vant til på High end kort. Bagsiden prydes af en stor aluminiums backplate, der køler komponenter og stiver kortet af, derudover ser den naturligvis også godt ud. En knap ved skærmudgangene skifter BIOS hvor kortet her har en standard og LN2 BIOS, der begge tillader brugeren at nå meget høje overclocks. LN2 BIOS’en kommer dog uden støtteben, og tillader brugeren at hæve volten næsten ubegrænset. Denne funktion er derfor kun til de erfarende overclockere.
Digital voltstyring og ekstra hårdføre komponenter, der ifølge ASUS kan holde x5 gange længere er også en del af pakken. Dette er selvsagt svært at teste, dog lover ASUS at komponenterne er permanent fri for coilwhine og lignende lyde.
Jeg har endnu ikke mødt en køler, der kunne holde 290X chippen kold og samtidig være tilstrækkelig stille til brug uden høretelefoner. Matrix kortet formår dog at mase sig ind i denne kategori, dog uden at være direkte støjsvagt. Konklusionen er stadig, at vil du have et 290X med meget lavt støjniveau er vandkøling den bedste vej at gå.
Udgangene er standard 2x DVI, 1x DisplayPort samt en HDMI udgang skulle være rigeligt.
På strømsiden skal kortet have 2x 8-Pin PCI-E hvilket tillader kortet at spise 375 watt. Derudover kommer molex stikket som dog er valgfrit.
.