Layout / Design
Sådan tager kabinettet sig ud sådan lidt fra siden, og det er da en ganske pæn fremtoning med rundede hjørner. Kabinettet er på front og top udstyret med det som Bitfenix kalder sofTouch overflade, og det føles nærmest som en slags silikone gummi at røre ved ret lækkert.
På venstre side af kabinettet er der en helt plan hvid sideplade uden noget på af nogen art.
På kabinettets højre side er der straks lidt mere spændende ting at se på, for her er kabinettets betjenings panel.
Set indefra er er der et metalgitter som kan bruges til montering af 2,5" drev.
Øverst er det startknappen og under den resteknappen. Begge knapper er udført i en fin kvalitet som selv springer ud igen efter aktivering af knapperne. I midten sidder kabinettets audio stik og under dem 2 stk. USB 3.0 stik.
Så kom sidepladen af i venstre side og her ses bure til 3,5/2,5 drev i højre side, og disse kaldes af Bitfenix for flexcage da de alt efter behov kan afmonteres begge 2. Øverst i venstre side ses en 120mm Bitfenix blæser til kabinettets udblæsning. Den kan,hvis man ikke er tilfreds med den, udskiftes til en 140mm blæser
Bundkortet monteres oven på PSU'ens plads som er en slags kabinet i kabinettet. I højre side ses den 120mm blæser som kabinettet leveres med. Det er dog muligt at installere andre blæsere helt op til 230mm i fronten. Kabinettet suger luft ind igennem de 7 huller i hver side. De ses i fronten bag et meshgitter som samtidig er filter for frontblæseren.
Set forfra gør kabinettet ikke meget væsen af sig men jeg er personligt meget glad for dette rene og stilfulde udtryk. Det eneste der bryder overfladen er Bitfenix logoet i blanksort.
Her har jeg afmonteret fronten og det er for så vidt kun nødvendigt hvis man skal montere en større frontblæser. Fronten er nem at afmontere, den sidder blot med 4 plastikclips som man lige skubber lidt til med en finger for at afmontere. Monteringen er bare at klikke den på igen.
Toppen af kabinettet er monteret med et plastikfilter som kan skylles. Man tager hele indsatsen op på en gang.
Filteret er låst med en plastlås som kan skubbes ud for at frigøre filteret.
I toppen har man mulighed for at montere 2 stk. 120mm blæsere og der er fin adgang når filteret er fjernet. Der skulle også i følge Bitfenix være plads til en 240mm radiator.
I bunden sidder de 6 skruer som holder den nederste del af flexcage'n.Så det er dem der skal ud, hvis man skal bruge pladsen til noget andet end de 2 drevpladser forneden. Der sidder også hernede et filter til PSU'en og det trækkes let bagud for rengøring.
Kabinettets støttepunkter er en aluminiums holder med en kraftig og blød gummiindsats og det hele er spændt på bunden med en skrue. Støttepunkterne fungerer og dæmper fint, og der kunne ikke høres nogen brummen fra den Western Digital harddisk jeg brugte.
På bagsiden starter vi øverst med udblæsningen gennem et ret grovmasket mesh gitter med hexagonale huller. Derunder den velkendte plads til I/O skjoldet og helt til højre ses blændpladerne som er i metal og med ventilationshuller. Som det fremgår af billedet er der brugt fingerskruer alle steder.
Her har jeg svunget PSU-pladen op. Den skal fjernes helt for at man kan isætte en PSU. Pladen spændes først på PSU'en og skubbes så ind i det store hul til PSU'en på kabinettet. I bunden ses de 4 gummi støttepunkter som PSU'en kommer til at hvile på. Det er samtidig med til at dæmpe eventuelle vibrationer fra PSU'ens blæser.
Tak til Bitfenix for billeder i artiklen uden Hwt.dk logo.
Så sætter jeg noget hardware i kabinettet på næste side.