Test: Fractal Design Core 3300

Kabinetter d.  16. september. 2014, skrevet af Monberg75 0 Kommentarer.  Vist: 9510 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: Monberg75

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 529,00
Produkt udlånt af: Fractal Design
DK distributør: Computersalg

Test:

Jeg har monteret mit hardware i kabinettet, og det gik virkeligt fint, der var slet ikke noget problemer med plads nogen steder. Jeg valgte i min opstilling at montere SSD sammen med HDD på montagepladen foran. Man bør nok lige notere sig, at hvis man skal montere sin SSD på pladen bag bundkortet, er det ikke muligt at skifte sin SSD, uden at man skal have bundkort ud. Det kunne jeg godt se lidt problemer i.

Testmaskinen består af :

Bundkort: Gigabyte X48-DS5 med RAM og CPU
Køler: Scythe Kabuto II (højde: 130 mm, 26 db)
Grafik: Zotac GTX285 (længde: 280 mm)
HDD: Seagate 200 GB. SATA
SSD: Kingston 64 GB. SATA


Som man kan se, er der fint plads til hele det setup jeg har valgt, Hvis nu jeg skulle køre med SLi setup, eller have et længere grafikkort, kunne jeg med snilde have monteret min HDD enten oppe i 5,25" pladsen, eller på en plads højere eller lavere. Eventuelt nede sammen med min SSD.


 



For at vise hvor meget plads der er mellem HDD og grafikkortet, har jeg taget et billede lidt tættere, så man har en lille ide om det. Umiddelbart vil jeg ikke mene der er nogen problemer, heller ikke hvis grafikkortet havde været længere. Kablerne vil lige kunne snige sig fint ned af HDD og ud bagpå.

 



 

En lille illustration af hvordan man kan montere sine SSD og HDD på den medfølgende montageplade.
 



Så har vi montagen bagfra. Der var meget fin plads til kablerne, helt perfekt til at gemme det hele bag.

 



Som man kan se, er der lige omkring 25 mm fra bundplade og ud til siden på kabinettet, så det er meget fint. Hullet ud for forsyningen er også fint stort, så alle kabler glider lige ud på bagpladen.

 



Jeg fandt dog en bagdel ved kabinettet. Filteret under selve kabinettet, som man skal trække bagud for at få fri og rense, er for det første dobbelt længde. Det vil sige, det er ca 330 mm langt, hvilket er ret langt at trække bagud, når maskinen er pakket godt væk. Men ikke nok med det, så er fødderne lige lave nok, så man kan simpelthen ikke få fingrene ind og få fat i filteret for at trække det ud. Det betyder at ikke nok med at man skal rykke kabinettet meget for at trække filteret ud, men så skal man også vippe det for at kunne få fat i filteret. Det syntes jeg er lidt skidt.





Et billede af dioderne. Selve power dioden er meget fint tilpassen, den er hvid, og en tilpas styrke. HDD dioden er derimod meget kraftig, og kan blive en smule irriterende med tiden, da den blinker og lyser meget op. Derudover er HDD dioden en almindelig diode der er monteret i hullet, det er måske lidt kedeligt, at den ikke er planforsænket eller tilpasset på anden måde.
 




Så er det blevet tid til støjmålingen, og her må man sige at de medfølgende blæsere klarer sig flot. Det er bestemt ikke særlig meget de larmer udover mit setup, det er jo bare super lækkert.




Skalaen skal i heller ikke snydes for, så i kan sammenligne med andre normale ting.


 

De sidste tanker og opsummering kommer på sidste side.