Test
Testmaskinen består af :
Stationær:
-
ASUS Crosshair IV Formula
-
AMD FX-8150 @ 4,2 GHz
-
24 GB Corsair Vengeance 1333 MHz RAM
-
Windows 7 Pro 64 bit.
Router:
-
ASUS RT-AC56U (AC-standard)
-
Linksys EA6900 (AC-standard)
-
Linksys E3200 Dualband (N-standard)
-
Linksys WUSB 6300 A/C dongle
-
ASUS RP-AC52 Wireless AC Range extender
-
Indbygget N-standard netkort i bærbar PC.
Det er egentlig let at installere sin ASUS RP-AC52 Range Extender. Man sætter den medfølgende CD i sit drev og installerer følgende:
Først finder den de trådløse netværk, som er til rådighed. Du klikker blot på det netværk, som du vil tilslutte dig til og indtaster koden til netværket (eller benytter WPS-knapperne på router og extenderen).
Du kan vælge (med fluebenet), om du vil benytte samme brugernavn og password, som netværket har i forvejen, eller om du vil tildele dit forlængede netværk et nyt brugernavn / password.
Det ér lige så let, som det ser ud til. Hvis du bemærker signalstyrken i de to øverste illustrationer, så kan du se, at styrken i 5 G -signalet ikke er så kraftig som i 2,4 G-signalet. Det er kendetegnende for 5 G signalet, at det ikke "trænger igennem" lige så effektivt som 2,4 G, men det bliver afhjulpet væsenligt af denne extender.
Mit store dilemma ved denne test var, hvordan jeg skulle måle den eksakte forbedring? Jeg brugte Pingtest og inSSID - men jeg fik blot en masse forskellige målinger, som ikke gav meget mening i forhold til hinanden, og det var et ærgeligt dilemma at komme i. Jeg fik ordnet softwaren (og det var ikke ASUS, som havde problemer) og har tilføjet resultaterne herefter. Under denne opdatering af artiklen har jeg benyttet en Linksys EA6900 (AC-standard) router med 3 eksterne antenner, ganske som ASUS routeren.
Som det kan ses på nedenstående ill., så hedder signalet nu _RPT til slut i navnet:
Ved første test havde jeg routeren placeret tæt på extenderen (4 meter, men med en gipsvæg imellem), og der var der allerede tab af hastighed (Grøn tekst). Efter tilslutningen af extenderen på den anden side af væggen kom der virkelig signal. Jeg kunne gå langt ud i det grønne og alligevel bevare signalets styrke (Rød tekst) og en fin hastighed for dataoverførsel. Signalet rakte faktisk endnu længere, men jeg var "løbet tør" for græs.
ASUS RP-ac52 extenderen fungerer også formidabelt hvis du sætter en router til den. Jeg modtager kun trådløst signal i min nuværende bolig på Samsø. Ovenstående billede er taget på Sjælland (Kirke Helsinge), hvor jeg havde kablet bredbånd. Her på Samsø, med det trådløse signal på skolen, hvor jeg bor, kan jeg stadig beholde mit eget "private netværk". Jeg har tilsluttet routeren til extenderen med et netkabel og så får min router en IP-adresse, som jeg så udnytter i mit almindelige kablede / trådløse netværk. En dejlig egenskab, som jeg kan udnytte til fulde når nu ikke der umiddelbart var andre muligheder i starten.
Herunder en grov tegning af min lejlighed på Samsø:
Herunder ses resultaterne af målingerne, udført med Pingtest.net og inSSID:
Først med Pingtest.net, "Packet loss" skulle gerne være 0 for den bedste forbindelse, Kvaliteten "A" og så lavt et ping-tal som muligt.
Uden ASUS Repeateren Med ASUS Repeateren
Herunder ses inSSID's skærmbillede af netværket. Testen er foretaget i det bageste værelse i min lejlighed hvor forbindelsen trængte til at blive forbedret. Søjlerne viser styrken af signalet og ASUS RP-AC52 hedder / viser signalet "tatoo1956_RPT" samt "tatoo1956_RPT5G" som er "AC-standarden" 5Ghz. Signalet "tatoo1956" er Linksysrouterens signal, som er dårligere på grund af afstanden og væggene. Det ses tydeligt at ASUS repeateren forstærker signalet væsentligt (De højeste tal), i højre side af billedet ses 5Ghz nettet:
Nedenstående graf viser overførselshastigheder / tider i sekunder imellem min stationære PC og en bærbar HP med N-standard. Testen er udført uden og med ASUS Repeateren og med en 5Ghz USB-Dongle fra Linksys tilsluttet den bærbare. Ved 5Ghz testen benytter jeg en Linksys WUSB 6300 A/C dongle. Selve filstørrelser mm. er beskrevet under grafen. Som det ses, så foregår filoverførsler væsentligt hurtigere, når man sætter ASUS Repeateren til netværket:
Testmetode for ovenstående graf:
Alle benchmarks er kørt indtil de - i forlængelse af hinanden - har genereret tre resultater.
Hastighederne er testet ved at kopiere filer internt mellem den bærbare og den stationære maskine for at give et ikke-syntetisk indtryk af ydelsen. Disse tests er foretaget tre gange og timet med stopur og der er testet med:
4096 filer a 4 KB = 16 MB
1024 filer a 64 KB = 64 MB
1 fil a 2 GB.
Der er testet som netværksdrev i filoverførslerne mellem PC og den bærbare.
The Boss (ejeren af dette forum), testede extenderen på hjemadressen i Køge. De er ca. 5 - 6 personer, som deles om en internet-forbindelse, og her forstærkede extenderen fra ASUS signalet (og ydelsen). Nu kan alle, som deles om signalet, udnytte det til fulde med streaming, gaming osv. De måtte tidligere affinde sig med udfald af forbindelsen. Nu virker det problemløst efter installationen af ASUS RP-AC52 extenderen.
Lad os give en bedømmelse på næste side: