Layout / Design
I lighed med størstedelen af strømforsyninger på markedet så er RM750i holdt i meget neutrale farver, mørkt chassis og et logo/model klistermærke der ikke larmer alt for meget.
For og bagside er ligeledes neutrale, med den efterhånden velkendte hulplade bagtil så luften kan slippe ud. Corsair RM750i har et par ekstra stik og en knap man ikke normalt ser på en PSU. Der er således to muligheder for at tilslutte Corsair LINK systemet. Enten med et LINK kabel til en af Corsairs egne styrebokse eller via et USB kabel direkte til bundkortet.
Her er det et screenshot fra LINK softwaren.
Der er tre niveauer af LINK systemet, når vi snakker tilslutning og overvågning af PSU'er. Den oprindelige RM serie har det laveste niveau med en analog udgang, der kun giver adgang til at se blæseromdrejninger og aktuel belastning. RMi serien har en digital udgang, og du kan, foruden blæseren og belastningen, se alle spændinger, effekt ind/ud, effektivitet og temperaturer.
Lige under de to LINK stik sidder en lysdiode og under den en lille knap. Den kan du bruge til at kontrollere om blæseren virker. Hvorfor nu det ? Jo, RM750i er nemlig delvist passivt kølet. Det betyder at blæseren ikke begynder at køre før du overskrider en hvis temperatur, og her snakker vi om ret mange watt der skal trækkes før den aktiveres. Derfor er det meget rart at kunne teste om kredsløbet virker, hvis nu man bliver nervøs over tilsyneladende manglende køling. Denne type passiv køling finder vi også på Corsairs HXi og AXi modeller. Man har været så flinke at sætte en lille oplysningsnote på PSU'en, hvoraf det fremgår at blæseren altså ikke kører ved lav til moderat belastning. Under testen begyndte den først at køre da jeg rundede 450 watt.
Blæseren er en af Corsairs egne med modelnummer NR135P - samme type som vi finder i HXi serien. Det er en blæser med flydende lejer og meget lavt støjtal, og Corsair siger den er designet til at flytte maksimal luft ved lave omdrejninger. Motoren er ligeledes designet til at holde længe.
Nu hvor jeg alligevel har pillet låget af, så lad os kigge ind til elektronikken. Der er sket lidt siden RM serien første gang kom på gaden. Opbygningen er helt anderledes strømlinet, og alle kondensatorer er japanere, såkaldt 105 graders elektrolytter. Det betyder at de holder deres specifikationer ved temperaturer op til 105 graders Celsius. Det sikrer lang levetid og maksimal ydelse.
Der er pakket godt op inde i kassen, men heldigvis skal der ikke også være plads til store køleprofiler. 80+ Gold specifikationen fortæller at der spildes max 13 % som varme ved fuld belastning og max 10 % ved halv kraft. Det er rigtig pænt lavet, og samlekvaliteten er meget høj. Faktisk så ligner indmaden i RMi serien HXi serien til forveksling, og den eneste forskel på de to serier er faktisk at HXi serien er 80+ Platinum certificeret. Platformen er den samme.
De to "små" linjer, 3,3 og 5 V har deres egne konverterkredsløb, der tydeligt kan ses. Her er også sket en forbedring ift. RM serien, hvor de to kabler var skruet noget mere tvivlsomt fast. Her ser de to kablesko ikke ud som om de kan rasle løs.
De brune cylinderformede kondensatorer er fra Nippon ChemiCon, og dermed ægte japanere. De sidder overalt i PSU'en hvor der skal bruges kondensatorer, med undtagelse af udgangen hvor der er brugt solid state typer.