Test
Testmaskinen består af :
ASRock X99 Professional
Intel i7 5960X
Silverstone strider gold 1500watt
AMD R9 295X2
4x4GB Corsair Vengeance LPX @ 3GHz XMP
Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark x64
Anvil Storage Util's
AS SSD
ATTO
ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.
Imponerende meget baghjul til konkurrenterne. Læsehastigheden er som lovet op til 2200 MB/s når det går hurtigst, og læsehastigheden er ligeledes som lovet 900 MB/s. Det er kun OCZ's Revodrive 350 (480 GB), der kan slå lidt skår i glæden med en imponerende høj skrivehastighed, og Kingston der kravler lidt over. Til gengæld er der også prisforskel så det kan mærkes. Vigtigere end det er at Kingston SSD'en har 480 GB, og dermed flere lag som controlleren kan bruge, så egentlig giver det ingen mening at sammenligne de to. Kigger man på kurverne og sammenligner, så er det Samsung 950 Pro der er overall vinder.
Crystal DiskMark:
Crystal diskmark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan skrumpes,og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.
I nyeste version af Crystal Diskmark er 512 kb testen udgået, men der er ingen tvivl om at Samsung 950 Pro er en stærk spiller. Især på læsehastigheden, der rammer 2300 MB/s. Det er over 2 Gigabyte data i sekundet der kan aflæses fra det lille printkort. Skal du skrive til den går det lidt langsommere med små 950 MB/s. Men det er stadig næsten dobbelt så hurtigt som en SATA SSD. 512 GB versionen ville kunne rydde bordet her.
AS SSD
Programmet bruger ligesom Crystal Diskmark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne.
Her kniber det med at imponere, men Samsung 950 Pro er stadig hurtigst til at læse. Den generelle tendens lader til at være at 950 Pro godt kan lide lange køer. I hvert fald så afvikles mange på hinanden følgende data i rekordfart. Skrivehastigheden er stadig høj, men queue depth har ikke så meget at sige. Det skyldes formentlig IOPS tallet, der er på omgangshøjde med en SATA SSD. Mere om det længere nede på siden her.
Anvil Storage Utilities
Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.
Igen bliver konkurrenterne revet rundt i manegen når der læses, mens skrivning er på niveau med SATA typerne i alt andet end sekventiel testen hvor vi rammer 840 MB/s. Det er stadig meget flotte målinger for en 256 GB SSD. Som nævnt før har både OCZ Revodrive og Kingston Predator 480 GB flashram at gøre med.
IOPS
IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.
Som forventet efterlades de øvrige SSD'er et stykke bagude, og faktisk så viser 950 Pro'en gode takter i skrivefasen allerede ved en queue depth på 4, og holder sig oppe. Et mere præcist billede af hvordan det opfører sig kan man få ved at lave de tre IOPS tests ved forskellig QD. Herunder målinger ved 32, 64 og - for læsning - 128.
Det er ret voldsomme tal vi ser her. Dog kan jeg ikke se de lovede 270.000 IOPS ved QD32 som angivet på æsken. Men 172.000 er da til at leve med, og så rammer vi faktisk de 270.000 når køen bliver rigtig lang. For skrivning er 75.000 lidt under de angivne maks 85.000, hvilket forklarer hvorfor skrivning ikke følger med læsehastigheden. Mixed IOPS måler meget fine 89.000, hvilket understreger at Samsungs controller er pænt hurtig til at skifte mellem læs og skriv.
Konklusion på næste side.