Test: Roccat Isku FX

Styre-enheder d.  11. januar. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 8303 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 699,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

Jeg har testet Isku FX både i alm. desktop brug, men naturligvis også i en blanding af forskellige spil, som Fallout 4, Call of Duty Black Ops 3 og StarCraft 2. Sammenligningsgrundlaget er mit Corsair K70 RGB tastatur med Cherry MX Red keycaps.
 
Den største umiddelbare forskel, er de lavere taster og så naturligvis at der er tale om rubber dome caps og ikke mekaniske taster, som ellers er ved at være standarten for tastaturer rettet mod gaming. I den alm. desktop brug er de lavere taster rare at bruge, og de er bestemt også en anelse mere stille end de Cherry MX taster jeg er vant til at bruge. Fornemmelsen og responsen i tasterne er god, men jeg synes dog jeg mangler lidt af den ensartethed og definition, der er i trykket på mekaniske taster.
 
 
 
 
Der var lidt af en læringskurve for mig, da jeg lige satte mig ned med Isku FX i forhold til mit K70. Da M tasterne ligger til venstre for de alm. taster, søgte min venstre hånd helt automatisk ud til den, som den yderste venstre kant, med det resultat at jeg hele tiden endte med at være forskudt i forhold til, hvor jeg troede jeg var, og derfor brugte de forkerte taster. Det var et spørgsmål om vane som lige skulle brydes før jeg ikke gjorde det automatisk og ubevidst. Det var en kilde til indledende frustration, men nok mere min skyld end et spørgsmål og design fra ROCCATs side. Ville dog ønske at M tasterne enten havde været lidt længere fra de alm. taster eller evt. med en anden form eller overflade, så det var lettere at skelne fra hinanden ved berøring.
 
I spil fungerede Isku FX godt, og der var umiddelbart ikke noget at sætte en finger på, ud over den lidt mere bløde fornemmelse som tasterne har i forhold til mekaniske taster. Softwaren var relativt let at gå til, men krævede ind i mellem lige lidt tid at få styr på, da ikke alt ting var lavet så det gav umiddelbar mening. Skulle jeg fx ændre en tasts funktion til en anden tast på tastaturet, fx ændre A tasten så den blev til Å eller lign., så skulle man igennem genvejs indstillingerne for at kunne dette. De meget avancerede muligheder for macro indstillinger var dog gode at have, hvis man ville sætte en række taster sammen. Både Record funktionen, der gjorde det muligt at optage en ny macro uden at skulle forbi softwaren og den mere avancerede Macro Manager indbygget i softwaren fungerede godt og gav masser muligheder for at finpudse det hele.
 
 
 
 
De ekstra taster var også en bonus at have, og specielt Thumbster tasterne var gode, da tommelfingeren hidtil nærmest udelukkende har været dedikeret til space tasten. Med Thumbster tasterne var der hurtig adgang til flere taster, uden at skulle bruge de fire øvrige fingre, som ofte allerede har nok at se til. Jeg ville dog ønske, at de var rykket en anelse mere mod venstre, da det krævede jeg strakte mig i en lidt ubekvem stilling med tommelfingeren, for at kunne nå Thumbster tasten længst til højre. 
 
En ting der dog irriterede mig hele vejen igennem testen, var at det ikke var muligt at ændre farverne på funktionslyset og lyset i Thumbster tasterne på Isku FX, som altid er blåt lige meget hvad man indstiller de andre farver til. Det kan godt være jeg er sippet, men jeg synes det ødelægger helhedsindtrykket når der er en farve, der potentielt kan skille sig så meget ud. Ydermere er det et ret kraftigt lys, som heller ikke kan tones ned, selv hvis man dæmper det øvrige lys på tastaturet. Lysstyrken i de andre taster kan indstilles i fem trin via en dedikeret knap, men selv ved den højeste indstilling er det ikke specielt klart, hvilket specielt er tydeligt i dagslys. Der er heller ikke lys i medietasterne øverst på tastaturet hvilket er en skam, da det kan være svært at se, hvilken tast der gør hvad, hvis ikke man kan huske det. 
 
På næste side laver vi en samlet konklusion.