Test: Roccat Isku FX

Styre-enheder d.  11. januar. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 8296 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 699,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

Det første man ligger mærke til, når Isku FX kommer ind på bordet er størrelsen. Det er bestemt ikke et lille tastatur, og kræver sin plads på bordet. Der er en relativt stor ramme omkring tasterne, som er lavet i et kantet design, som dog er ret lavt. Overfalden omkring og imellem tasterne er i et blankt finish, mens den yderste kant og den store fastmonterede håndleds-støtte er i et finish med en mere ru tekstur. Jeg bryder mig personligt ikke om den blanke del af designet, da det er meget modtageligt overfor både støv og fingeraftryk. Dette er dog ikke helt så udpræget her på den hvide udgave af Isku FX, som det ville have været på den sorte.
 
 
 
 
Selve området med de primære taster har et helt traditionelt layout. Øverst ses fem led lys, der angiver hvilken af de fem profiler der er valgt, en live macro led og knap der bruges til at optage nye macro funktioner uden at skulle igennem softwaren, otte medie knapper og en knap til indstilling af lysstyrken i tasterne i fem forskellige styrker. Til venstre for de primære taster ses fem M taster, og til sidst er der under mellemrumstasten placeret tre såkaldte Thumbster taster.
 
 
 
 
Selve designet på Isku FX er lavet i skarpe kanter, der giver et råt look men som også fylder en del, da både håndledsstøtten og rammen omkring tasterne er store. Tasterne er lavet i et lavt design, der adskiller sig fra den standart, der ses på mange andre tastaturer med mekaniske taster. Isku FX er IKKE med mekaniske taster, hvilket ellers er ved at være standarten for de fleste tastaturer rettet imod gaming markedet. Det er derimod de mere traditionelle rubber dome taster.
 
 
 
 
På undersiden af Isku FX er den udstyret med seks solide gummi fødder, der sikre den står godt fast på underlaget. Der er naturligvis også fødder, der kan slås ud så man kan hæve den en smule hvis man ønsker det. En lækker detalje er de mange kabelkanaler der er lavet på undersiden, som kan bruges til enten tastaturets kabel eller til andet tilbehør som mus eller lign. så man kan sikre et ryddelig skrivebord med styr på kablerne.
 
 
 
 
På næste side ser vi nærmere på softwaren til Isku FX.