Test: Corsair Scimitar

Styre-enheder d.  23. april. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 14657 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 629,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design


 
 
Scimitar er en relativ stor mus, der er lavet i et formet ergonomisk design. På højre side af musen er den formet så der er plads til ringfinger. Musen er primært lavet i sort plast med en gummioverflade, der er behagelig at røre ved, og gør et godt arbejde med at afvise fedtede fingre og smuds. Musen har fem zoner med lys, som kan indstilles som man vil via Corsairs CUE software. Den ene zone er dog lidt speciel, men mere om det senere. 
 
Scimitar er udstyret med 1,8m stofkabel, der er let og fleksibelt og ender med et USB stik, der også er med de kraftige gule farver, så det er let at skelne fra de andre stik bag på computeren. 
 
 
Det første jeg bemærkede ved Scimitar, da jeg fik den i hånden var naturligvis de 12 programmerbare knapper, der findes på venstre side af musen. Corsair har gjort lidt ekstra ud af deres tilgang til knapperne, da de har lavet hvad de kalder Key Slider Control System, der gør at man ved at løsne en lille skrue i bunden af musen, kan flytte hele sættet af 12 knapper frem eller tilbage med otte mm, så de kan tilpasses så de passer bedst til brugerens hånd. Knapperne er placeret i fire rækker med tre knapper med skiftende overfalde, så det er lettere at skelne fra hinanden. Alle knapperne er individuelt oplyste. 
 
 Hele området omkring de 12 knapper er omsluttet af en metalramme i den kraftige gule Corsair Gaming farve. Området foran knapperne er udstyret med et lysfelt der lyser tilbage imod de 12 knapper. 
 
Hvis vi kigger på oversiden af Scimitar har den store højre og venstre taster, der har et tydelig og behagelig feedback ved brug. Imellem dem er der et tydeligt mellemrum, hvor musens scrollhjul er indsat, så det ser lidt ud som om det svæver imellem højre og venstre tasterne. 
 
Bag scrollhjulet finder vi endnu to knapper, der som standart indstiller DPI. 
 
 
Hvis vi kigger på bunden af Scimitar, ser vi at den gule metalbøjle fra venstre side af musen, også strækker sig herned. Sensoren er placeret i et børstet aluminium stykke der ser meget lækkert ud. Bunden er udstyret med fire teflon fødder, der er med til at sikre et godt glid under brug. Det er også i bunden vi finder den lille skrue, der kan løsnes eller strammes, hvis man ønsker at flytte tommelknapperne frem eller tilbage. 
 
Scimitar har fem lyszoner, hvoraf de fire kan indstilles via CUE softwaren fra Corsair. Den sidste kan også ændres, men er lidt speciel men det kommer jeg ind på under gennemgang af softwaren. Zonerne er delt op imellem et Corsair logo bagerst på musen, de 12 knapper på venstre side, scrollhjulet og et felt forrest til venstre på musen. Endeligt er der, som tidligere nævnt, et lysfelt foran de 12 knapper på venstre side.
 
 
Fra et æstetisk synspunkt synes jeg det er lidt synd, at Corsair har insisteret på at gøre den gule farve, som er en del af deres Gaming brand, så fremtrædende på musen. Det stritter lidt i forskellige retninger, at man kan indstille lyset i 16.8 millioner farver, for at kunne tilpasse det til andet udstyr eller sit system og så er der et så massiv kraftigt gult område, der hurtigt kan komme i konflikt, hvis ikke lige man går efter de gule farver. Det er dog et problem som Corsair er blevet gjort opmærksom på, og Scimitar kan nu også findes i en rent sort udgave.

 
På næste side ser vi nærmere på CUE softwaren.