Test: Corsair Scimitar

Styre-enheder d.  23. april. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 14713 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 629,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Software

Corsair Utility Engine eller CUE er den software, der bruges til at indstille og styre både tastature, mus osv fra Corsair. CUE indeholder utroligt mange muligheder for tilpasning på flere forskellige måder, med gode muligheder for oprettelse af selv komplicerede macro funktioner. Umiddelbart kan det godt virke som et noget uoverskueligt stykke software med lidt af en læringskurve, og det er fordi mulighederne i softwaren er utroligt store og til tider ret komplekse. Det er dog også muligt at springe de dele over og holde sig til de mere elementære dele, som de fleste har brug for. Hvis man vil have de avancerede muligheder, men ikke selv har færdighederne til at sætte det op, så er det også muligt at importerer profiler fra andre brugere, der har lavet opsætningen. Det gælder fx lys eller opsætning af taster osv til forskellige spil. Disse profiler kan finde og hentes på nettet.

 
Hvis vi tager et overblik over CUE softwaren i forhold til Scimitar musen, så er der overordnet fire faneblade i CUE man kan bruge. 
 
 
Profiles: her kan man opsætte forskellige profiler, alt efter hvad man ønsker at bruge dem til. Det er fx muligt at lave en profil, specifikt sammensat til hvilket som helst spil eller program. Under profilerne er det også muligt at opsætte forskelle Modes, som er en slags underprofiler, der kan skiftets imellem. Som eksempel kan det nævnes at man kunne lave en Profil til Battlefield, og herefter et mode til sin Medic og en anden til sin Engineer, med specielle taster og lys til hver.
 
 
Actions: her er det muligt at lave et hav af forskellige opsætninger til de forskellige taster, med alt fra komplicerede macro funktioner, genveje og endda timer opsætninger. Her er mulighederne utroligt store og man skal holde tungen lige i munden for at holde styr på det hele. 
  • Macro: giver sig selv, med mulighed for at optage, gemme og redigerer lige så mange macroer, som du har lyst til. Du kan optage og derefter redigerer helt ned i de små detaljer, hvor lang forsinkelse der skal være i mellem de forskellige anslag osv.
  • Text: giver dig mulighed for at binde en mængde tekst op på en enkelt tast til fx hurtig indsættelse i ingame chat eller lign.
  • Shortcut: er som navnet antyder muligheden for at binde en tast til forskellige Windows genveje, eller lave dine helt egne. 
  • DPI: giver dig mulighed for at lave forskellige DPI indstillinger for din mus, som herefter kan ændres via hvilken som helst knap du binder det til. 
  • Timer: giver dig mulighed for at oprette en timer funktion, som du starter ved at trykke på den tilknyttede tast. Herefter løber timeren og du kan så sætte en række parametre op for, hvad der skal ske når tiden er gået. Du kan bl.a. starte programmer, macroer eller afspille en lyd.
  • Mouse: giver dig mulighed for at binde funktioner fra musen op på en tast. 
  • Media Control: giver dig mulighed for at flytte medie kontrol knapperne ind på hvilken som helst tast du ønsker.
  • Lighting giver dig mulighed for at redigerer og opsætte de utroligt mange og dybe muligheder for lyset. Det er begrænset hvor meget det spiller ind på Scimitar musen, da lys mulighederne her er begrænsede og det nok mere spiller ind, hvis man har et tastatur fra Corsair med flere muligheder.

 
Settings: er mere overordnede indstillinger for CUE programmet, men hvor man også har mulighed for at ændre på Polling Rate for Scimitar og opdatere firmwaren.
 
Under de overordnede faneblade er der yderligere tre, der er direkte tilknyttet Scimitar musen.  Det drejer sig om Assignments, Lighting og Performance & DPI. 
 
 
Assignments: Her kan du opsætte de mange knapper på Scimitar nøjagtigt som du vil, og med stort set hvilken som helst funktion. Knapperne kan tilknyttes enkelte taster, genveje, macroer eller alt det andet, man kan opsætte under Actions delen af CUE. Det er let og overskueligt med det grafiske interface, at danne sig et overblik over de enkelte knapper.
 
 
Lighting: Her er finder du muligheden for at indstille fire af de fem lyszoner på Scimitar. Der er som standart fire forskellige lys typer, man kan vælge imellem: 
  • Rainbow: Lyset skifter imellem hele spektret af farver, og man kan vælge imellem tre hastigheder.
  • Solid Color: En valgfri farve der ikke skifter eller ændre sig.
  • Color Shift: Der skiftes imellem to tilfældige farver eller to man selv angiver. Igen kan der vælges imellem tre hastigheder.
  • Color Pulse: Der fades imellem to tilfældige farver eller to man selv angiver. Igen kan der vælges imellem tre hastigheder.
Du kan vælge forskellige lys typer og farver imellem hver af de fire zoner eller du kan angive de samme på tværs af dem alle.
 
 
Performance & DPI: Her har du mulighed for at indstille DPI indstillingerne for musen, der kan indstillets i fem trin og frit imellem 100 og op til 12.000 DPI. Det er også her vi finder muligheden for indstilling af den sidste lyszone, da den er bundet op på de forskellige DPI profiler. 
 
CUE er et stykke software, der giver dig mulighed for at indstille stort set hvilken som helst del af Scimitar musen. Der er muligheder for ret komplekse ting, hvis man har evnerne til det og dykker ned i alle mulighederne. Det er måske også svagheden, da det for nogen måske kan blive FOR kompliceret at overskue alle mulighederne. Her havde det måske været en fordel at have en simpel og avanceret opdeling af tingene, så den gennemsnitlige bruger havde mulighed for lettere overblik over de basale funktioner. Jeg er dog imponeret over graden af kontrol man kan finde, så det fortjener Corsair bestemt ros for. 

 
På næste side ser vi nærmere på selve testen af Scimitar musen.