Test: Fractal Design Define Mini C

Kabinetter d.  03. november. 2016, skrevet af Renissen2 6 Kommentarer.  Vist: 18524 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

 



 

Her ses Define Mini C lidt skråt forfra og det ser i mine øjne ganske lækkert ud. Om man er til vindue i siden eller ej er altid en personlig smag, og er man ikke så er det da en fordel at kabinettet også kan fås uden.




 

Her ses kabinettet fra venstre side og det store vindue på 28x29 cm. Sidepladen har et lille håndtag på midten, så pladen er lettere at afmontere. Kabinettet suger luft gennem rillerne i frontens plast plade og der er riller i begge sider.

Så kom sidepladen af, den er monteret med 2 fingerskruer. Som det ses, er PSU-afdelingen helt afskærmet fra den øvrige hardware, der er dog ventilationshuller over PSU-pladsen, så eventuel varme fra harddiskene kan sive op her.



 

Så kom vi om på højre side af kabinettet. Der er 3 velcro ledningsholdere i venstre side og det er også her, man trækker de tykke ledninger fra PSU'en, for bundkortpladen er her bukket ind og derfor er der hele 32mm til ledningerne. I den anden side er der kun ca. 12mm over PSU'en. I bunden ved PSU'en er der dog 24mm, så her kan man også gemme ledninger. Der er 4 huller med gummityller at trække ledninger i. På billedet til venstre kan der i overkanten af det store hul bag CPU'en sidde en plade, som afmonteres med en fingerskrue, det er også her, at der er plads til at montere 3 SSD'er. På billedet til højre er den fjernet og man kan se hele hullet og målene er 175x145mm, så her er rigeligt plads til enhver CPU kølers bagplade.



 

Højre sides dækplade er beklædt med et kraftigt støjdæmpende materiale, som er limet fast på pladen. Det har en tykkelse på 2mm.



 

Der er 5 PCI dækplader i kabinettet og de er fremstillet i Hvidlakeret stål med ventilationshuller, og de holdes på plads af 5 fingerskruer. Ovenover dem ses den ene af de 2 Dynamic X2 GP-12 120 mm blæsere, som kabinettet leveres med. De kan køre med 1200 omdrejninger i minuttet.



 

Her er det blæseren i højre side, den sidder lige over dækpladen til harddiskburet.



 

SSD'er eller 2,5" harddiske monteres på de dertil beregnede plade. De monteres med 4 skruer og der er totalt plads til 3 enheder på pladen.



 

Kabinettet har også mulighed for installation af 2 stk. 3,5" harddiske eller 2 stk. 2,5" enheder på slæderne, som er fremstillet i hvidmalet metal. Der er formonteret 4 gummityller som harddiskene skal hvile på og herigennem monteres skruerne, som holder dem på plads.



 

Fronten af kabinettet er fremstillet i plastik og har et mønster, der skal give indtryk af børstet aluminium eller lignende. Der er absolut belæg for Fractal Design's motto "less is more", for der er faktisk intet ud over et indhak, som huser Kabinettets LED'er. På billedet til højre har jeg afmonteret frontpladen, og herunder gemmer sig frontfilteret. Det er fremstillet i plast og kan derfor sagtens tåle en tur under den lune hane, når det bliver tid til en rensning. Det afmonteres ved at trykke ind på de 2 låse i højre side og løfte filteret fri af de 3 låse hakker i venstre side.



 

På dette billede er filteret fjernet og så er der fri adgang til at montere flere blæsere eller radiator. Her er der plads til en 280mm radiator.



 

Frontpladen har 8 kraftige klik låse som holder den på plads. De er tilpas stramme, så der skal noget kraft til for at få hevet den af, men det bevirker også, at den ikke bare falder af ved et forkert løft af kabinettet. Der er også limet lyddæmpende materiale på indersiden af frontpladen.


 
 

Så kom vi ovenpå kabinettet og her sidder en stor dækplade, som Fractal Design kalder Moduvent. Den er i plastik med dæmpe materiale på indersiden. Den fjernes let ved at sammenpresse 6 klik låse på indersiden af kabinettet. På billedet til højre er den fjernet og så kan der her installeres diverse blæsere eller radiatorer i meshgitteret, som har hexagonale huller. Hullerne er aflange, så der er mulighed for at justere lidt på placeringen af blæsere. Her er plads til 2 stk. 120/140mm blæsere eller en 240mm radiator.



 

Der medfølger et støvfilter til at montere på toppen af kabinettet og det har magnetstriber hele vejen langs kanterne til at holde det på plads.



 

Der er en dækplade i PSUens indkapsling og den kan man faktisk fjerne, hvis man på et senere tidspunkt får lyst til at fjerne harddisk buret. Det kan kun lade sig gøre denne vej, når først en PSU med diverse ledninger er monteret. Det er selvfølgelig også en mulighed at nøjes med at fjerne pladen for derved at give harddiske mere luft, hvis det skulle knibe med at holde dem kølige.



 

Selve harddisk buret sidder fast med 4 skruer i bunden af kabinettet og det er muligt at justere lidt på placeringen (ca. 40mm), idet hullerne er aflange.



 

Bagfra ses øverst til venstre det store I/O hul og til højre ses den ene af Fractal Designs 120mm blæsere til udblæsningen. Den er monteret i et grovmasket meshgitter med 6 kantede aflange huller. Derefter følger de 5 PCI dækplader og over dem er der mere meshgitter over grafikkortene for yderligere ventilation. Nederst ses pladsen til PSU'en.



 

Når PSU'en skal monteres, skruer man først en flange på selve PSU'en, og derefter kan den isættes og fastgøres med 2 fingerskruer.



 

Så nåede vi atter bunden og det er hernede, man finder det store filter, der dækker hele bunden. Det er meget praktisk monteret, så det kan udtages og sættes i under fronten. Det styres på plads dels af et hak i støttepunkterne og derudover en styreskinne i hver side. På billedet til højre har jeg markeret, hvor man eventuelt kan montere en 3,5" harddisk, hvis man vælger helt at fjerne harddiskburet.



 

Filteret er udført i plastik og har et finmasket net over de store huller, det har også et håndtag/fordybning, som man kan få flere fingre ned i, når man vil trække filteret ud. Da det hele er fremstillet i plastik, kan også dette filter tåle en tur under vand.




 

Kabinettets støttepunkter er udført i støbte plastikholdere i krom med et kraftigt indlæg af gummi, så kabinettet står urokkeligt fast og gummiet er helt klart med til at reducere eventuel resonans fra hardwaren indenfor.

 

På næste side sætter jeg et M-ITX system i kabinettet.

Hr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-11-2016 12:57:11
Svar/Indlæg:
1363/125
fedt kabinet, selvom de ikke har ændret det store så er det en god opgradering go blevet lidt mindre. :)


Pico9210
 
Superbruger
Tilføjet:
03-11-2016 14:50:47
Svar/Indlæg:
7/2
Lækkert de har lært af NZXT mht. at gemme PSU'en væk.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-11-2016 15:19:53
Svar/Indlæg:
2045/273
#1 + #2

Ja det er et fedt lille kabinet. 🙂


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
05-11-2016 10:01:55
Svar/Indlæg:
4295/306
Ja det ser lækkert ud, men jeg forstår ikke helt pointen med det. Som mATX system er det jo stadig kæmpe stort - det er på størrelse med alm. ATX kabinetter og hvorfor så begrænse sig til mATX når man alligevel er oppe i den størrelse? Til mATX synes jeg der findes langt federe kompakte løsninger, og er kompakt ikke vigtigt så går man jo efter ATX... så forstår ikke rigtig hvilket marked det her skal ramme. 🙂

Jeg havde selv for mange år siden et Antec 180 Mini som minder utroligt meget som dette ifht opdeling og kamre. Det var også et mATX i fuld-ATX størrelse og blev taget af markedet.

Og Fractals beslutning om at sløjfe drev-bås så man ikke kan have DVD/BlueRay drev mere er jeg heller ikke fan af. Når nu kabinettet er så stort skulle det nok være muligt at have et enkelt drev. Bitfenix er væsentligt mindre og har en drev plads. Fractal gør det samme med Define S og jeg forstår det ikke. Jeg har i hvert fald brug for DVD/Blueray drev. 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af KleitusIV d. 05-11-2016 10:07:00.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
05-11-2016 11:19:11
Svar/Indlæg:
2045/273
#4

Det er jo nok nødt til at have denne størrelse for at der er plads til diverse radiatorer/AIO'er og derfor er DVD drev pladsen også ofret i toppen. 🙂


donfrankie
 
Superbruger
Tilføjet:
06-11-2016 16:51:31
Svar/Indlæg:
15/0
Håber de kommer med en opdateret version af deres define S hvor man tager PSU shroud, at bundfilter kan tages ud fra front og filteret i toppen fra define C og så ellers beholder resten.
Eventuel sælge en side med hærdet glas i stedet for akryl.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af donfrankie d. 06-11-2016 16:53:53.