Bærbare d. 03. marts. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer. Vist: 23745 gange.
Jeg har haft fornøjelsen af at teste Acer Predator i et par uger, og brugt den til lidt af hvert. På grund af størrelsen har jeg dog ikke fundet den anvendelig til at have med rundt til daglig, til det er en vægt over fire kg og relativt store dimensioner er simpelthen for meget. Den store størrelse gør dog omvendt, at der er bedre plads til god køling, og her klarer Predator sig rigtig godt. Selv under høj belastning bliver maskinen kun lidt lun under tastaturet, og blæserstøjen er også lavere end mange andre maskiner jeg har testet - uden dog at man bestemt ikke i tvivl om at blæserne kører.
Første gang jeg startede maskinen op, fik jeg noget af et chok, da man under opstarten mødes af et Predator-logo akkompagneret af en høj lyd af en racerbil der kører forbi. Tydeligvis et forsøg på at lave en cool gamer-agtig gimmick, men i mine øjne mest af alt bare lidt irriterende i den virkelige verden. Heldigvis kan lyden let slås fra med en tur i BIOS, så det var noget af det første jeg gjorde.
Nu vi er ved lyden, vil jeg faktisk benytte lejligheden til at rose den. De fire højtalere og indbyggede subwoofer under maskinen gør det faktisk ganske glimrende, og producerer en klar og kraftfuld lyd, der kan gå højt op i volumen uden at den begynder at skratte - så point på lydkontoen til Acer.
Den store 17,3" skærm giver et flot billede med gode kontraster og fine farver, at den desuden understøtter Nvidia G-Sync er en ekstra bonus og med til at understøtte en god spil-oplevelse. Opløsningen er "kun" FullHD, hvilket er en smule ærgerligt da grafik og skærmstørrelse sagtens kunne bære det, for mig personligt er det fint til at lave med, men det vil nok være en dealbraker for nogle.
Acer bliver af og til kritiseret for, at byggekvaliteten af deres maskiner ikke er helt i top, men det lader absolut ikke til at være et problem med denne maskine. Predator 17 er en af de mest solide maskiner jeg længe er stødt på, der skal lægges en del vægt i før kabinettet giver sig nævneværdigt. Også tastaturet er jeg meget positiv omkring, gode solide taster der egner sig til at skrive på såvel som gaming.
Benchmark
Så er det tid til at måle på den rå ydelse, i de grafiske tests er der både testet med standard settings, og i Turbo mode hvor frekvensen på grafikken skrues op fra 1443 MHz til maksimalt 1645 MHz. Det bliver spændende at se, om de ekstra MHz kan give os nogle flere FPS:
CPU - SuperPi:
Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne af gangen.
Hvad angår processoren, er det faktisk kun MSI-maskinen der i sammenligningsgrundlaget adskiller sig fra den testede Acer. Spøjst nok er scoren i SuperPi lidt dårligere end Ggabyte og Shark gaming, men dog stadig på nogenlunde samme niveau.
CPU - Wprime:
Med WPrime testes ydelsen i en applikation, hvor flere kerner kan udnyttes samtidig.
Her går det lidt bedre, og Acer lægger sig midt mellem Gigabyte og Shark gaming, igen løber MSI dog fra de andre pga. en lidt højere clockfrekvens.
Overordnet ydelse
PCMark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming", Creative dækker billedbehandling og lignende, mens Work er lettere opgaver og videochat. PCMark 8 indeholder også en test af lagerdisken.
Over hele linjen tager Acer fronten, særligt i Creative-testen vinder den stort. Når man slår overclocking af grafikken til, giver det et lille nøk opad i Work og Home, men spøjst nok falder scoren i Creative testen faktisk en smule.
3Dmark
Så retter vi fokus mod grafikydelsen, og vi lægger ud med at teste i tre versioner af 3DMark.
Acer lægger sig her meget lig maskinen fra Gigabyte, der også har samme grafikchip, dog er scoren i 3DMark11 lidt lavere. Med Turbo-mode slået til giver der lidt ekstra point i 3DMark11 og 3DMark13, men dog ikke nok til at gøre nogen nævneværdig forskel i forhold til Gigabyte-maskinen.
Spil
En ting er de standardiserede benchmarks, men lad os se, hvad der sker, når vi tester med nogle spil:
Acer klarer Battlefield 4 uden nogen problemer overhoved, men det er selvfølgelig heller ikke det mest krævende spil der findes. Det er kun i højeste grafikindstillinger vi for alvor kan se forskellen, men her formår Acer faktisk at slå Gigabyte med en rimelig margin. MSI-maskinen med sin SLI-grafik er der dog ingen der kan røre - heller ikke selv om Turbo-mode giver lidt ekstra FPS:
I Unigine Heaven må Acer se sig slået af Gigabyte på de to højeste grafikindstillinger, også selv om Turbo er slået til. Som forventet er Shark Gaming med sin GTX1060-grafik et stykke efter.
I Metro - Last Light klarer Acer sig godt, og faktisk også lidt bedre i højeste indstillinger en konkurrenten fra Gigabyte.
Tomb Raider er ikke en udfordring for nogen af de testede maskiner, med og uden Turbo slået til lægger Acer sig henholdsvis lige over og lige under Gigabyte, i højeste grafikindstillinger.
Batterilevetid
Til sidst ser vi på, hvor lang tid batteriet kan holde maskinen kørende, der testes under fuld belastning, afspilning af film i loop og to tests fra PCMark 8.
Batteriet holder fra et par timer under fuld belastning til i underkanten af fem timer, det må siges at være godkendt for en fuldblods gaming bærbar af denne type.
Anmeld
Information