Test
Testmaskinen består af:
Bundkort: ASUStek UN65H
CPU: Intel i3 6100U
Grafikkort: Intel HD graphics
RAM: 4 GB DDR3 1600 MHz
PSU: 65W Ekstern strømforsyning
Harddisk: 128 GB SSD HFS128G39MNC & 500 GB HDD HGST 5400 RPM
Køling: Aktiv køler
Programmer:
3DMark03
3DMark05
3DMark06
3DMark 2014
PCMark8
Cinebench R15
SuperPI
Anvil Storage Utilities
Hardwaren, som er nævnt herover er alt sammen installeret på forhånd af ASUS. Jeg forventer, at testen udmunder i konklusionen om at UN65H kan klare langt det meste man smider efter den, hvad angår ikke grafiktunge opgaver. Min forventning afspejles af den integrerede GPU, de 4 GB RAM, den 128 GB store SSD og Intel i3 CPUen, som sidder i UN65H. Ligeledes forventer jeg at UN65H klarer sig igennem testene uden at støje, som en jetjager.
3DMark 03, 05 og 06
3DMark programmerne kører en række tests, hvilke resulterer i points, som afspejler, hvor god computeren er til at lave grafik.
UN65H klarer sig ikke særligt godt i forhold til konkurrenterne, undtagen i 3DMark06 testen, hvor den leverer et bedre resultat end Shuttle NC01U, som var bedre i 3DMark03 og 05.
3DMark 2014
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
Her klarer UN65H sig fint i Skydiver delen, men ligger sig midt i feltet i de øvrige deltests. Dette antyder, at UN65H vil kunne klare langt de fleste mindre grafikopgaver, men man skal nok ikke overveje at spille Battlefield 1 i ultra HD. Det er heller ikke meningen med onboard intel HD graphics.
PCMark8
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system. Hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".
UN65H klarer sig bedre end de nærmeste konkurrenter, som tidligere har været til test. Vi ser den sniger sig foran med et mulehår i Home og Creative. Mens den fører flot i både Work og Storage. Dette skyldes helt sikkert, at UN65H er udstyret med en SSD.
SuperPI
SuperPI udregner tallet pi med x antal milioner decimaler. Her i testen er der valgt 1M og 32M. Testen kører på en enkelt kerne i CPU'en.
Her ser vi får alvor hvad en i3 6100U kan i forhold til Celeron. Der er regnekraft for alle pengene. Den er dog ikke så hurtig som den Pentium G3220, der sad i XH97V. Det skyldes helt sikkert clockfrekvensen der er 3.0 GHz på G3220 og kun 2,3 GHz på i3'en.
Cinebench R15
Cinebench tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.
OpenGL delen er ikke prangende og er langt fra de resultater vi så på NC01U, som var 20,01 FPS. Derimod er dens CB point højere end den foromtalte Pentium G3220, som opnåede 222 CB point i XH97V testen. Her ser vi hvad de to ekstra tråde i form af Hyperthreading på i3 er værd i forhold til G3220s to kerner uden - også selv om clockfrekvensen er meget højere på pentium chippen.
Anvil Storage Utilities 1.1.0
Anvil tester hastigheden på lagringsenheder, såsom HDD og SSD. Test afslører responstiden, IOPS og hastigheden i MB/s.
Herover er det harddisken...
...og her SSD til sammenligning.
Vi ser en klar forskel mellem HDD og SSD. Især læsehastigheden på SSD'en er imponerende. HDD'en leverer også fine resultater taget i betragtning at det er en 5400 RPM HDD med 90/50 MB/s, men den er i sagens natur langt fra SSDens hastigheder og responstider. UN65H har været meget støjsvag under hele testperioden.
På sidste side venter konklusionen.