Test: Synology USB Station

Netværk d.  02. juni. 2006, skrevet af Huddy 3 Kommentarer.  Vist: 22233 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Synology
DK distributør: InterData

Tilslutning og Opsætning:



Tilslutning

Tilslutningen af USB Station, er der ikke så mange ben i.
Den sættes til Switch/HUB, med det medfølgende RJ45 netværkskabel, derefter tilsluttes de USB-enheder, der nu engang ønskes, at USB Station skal håndtere, som i det her tilfælde er en ThermalTake Muse, og en Sandberg USB-Hard Drive. Derefter tilsluttes strømforsyningen, mere er der ikke i det.








Opsætning

Så snart USB Station sættes til og tændes, får den automatisk en IP-adresse fra DHCP´en.
For at kunne finde ud af, hvilken IP-adresse USB Station har fået, skal man blot smide den medfølgende CD i, hvor Installationsprogrammet så selv dukker op. Man får nu valget mellem tre muligheder. Man kan vælge "User´s Guide", "Data Replicator II" også "USB Station Assistant", hvor det så er USB Station Assistent vi skal bruge til at sætte USB Station op.





Programmet installeres på almindelig vis når man klikker på "linket". Når installationen er ovre, tilbyder den, at starte programmet med det samme, hvilket man siger "Ja, tak" til.


Så dukker selve "USB Station Assistent" op, og som det første den gør, er at spørge om den skal søge efter USB Stationer, hvilket man selvfølgelig siger "Yes" til.



Det står den så og tygger på i 15-20 sekunder, hvorefter den kommer og siger, at der blev fundet en "ukonfigureret USB Station", og om man vil konfigurere den nu. Hvilket man selvfølgelig gerne vil, så her klikkes "Yes".



Så snart man klikker 'ja', til at konfigurere USB Stationen der er fundet, dukker der en wizard op, hvor man 'Step-By-Step', bliver guidet igennem opsætningen.




Her er der ikke så meget at gøre, ud over at klikke på "Next".



Så kommer man til navnet som USB Station skal have. Som standard, har Synology valgt, at den meget passende skal hedde "USBStation", dette bliver straks ændret til "Hardware-TEST", og så klikkes der "Next" igen.



Nu kommer vi så til IP-adresseringen på USB Station, hvor man kan se, at den som standard er sat til DHCP. Dette bliver ændret til en statisk IP adresse (Fast IP). Man kan godt lade den blive på en dynamisk IP (DHCP), men da undertegnede gerne vil have indflydelse på sine netværksenheder, får den en fast IP.



Som jeg så fandt ud af senere i denne wizard, skal USB Station ikke have en Default Gateway angivet, da den så melder en "Error 5", når denne wizard skal skrive de nye oplysninger til USB Station (Det tog mig en del tid, at finde ud af, hvad en "Error 5" er)





USB Station, skal også have angivet, hvilken tidszone den befinder sig i samt, hvilken dato og hvad klokken er.
Grunden til dette, er at der er indbygget en funktion der hedder "NTP" (Network Time Protocol), som kan bruges til at tidssynkronisere sin PC`er med.
Man indtaster de korrekte oplysninger, så som hvilken by man befinder sig i, hvad dato og klokken er og slutter af med "Next".



Her kommer så en konfigurations oversigt, hvor man kan se, hvilken ændringer man har lavet, før man godkender dem ved at klikke "Finish".
Man kan også køre guiden videre, hvis man har tilsluttet en USB-printer, men da jeg ikke har sådan en, vil jeg ikke forsøge dette.



Når man klikker "Finish" vil konfigurationsoversigten lukke og wizarden begynder at skrive de nye indstillinger til USB Station - dette kan godt tage et par minutter, som der også står. Men heldigvis for min tålmodighed, gik der kun ca. 5 sekunder.


Når wizarden er færdig, bliver man ført til USB Station Assistant vinduet, hvor man kan se den ny-konfigurerede USB Station.




I vinduet "USB Station Assistant", ser man så sin USB Station, som er angivet med navnet "Hardware-TEST", IP-adresse, IP status og status på USB Station.
I venstre side, af Assistant, finder man nogle forskellige funktioner som:




  • Search

  • Manage

  • Map Drive

  • Add Printer

  • About

  • Exit




  • Search, bruges til at lede efter nye USB Stations, men da jeg kan se, at den vi har til test, allerede findes i oversigten, behøver jeg ikke at klikke på 'Search'.

    Hvis man marker USB Stationen "Hardware-TEST" og klikker på "Manage" (man kan også nøjes med at dobbeltklikke på USB Stationen), så åbner den sig et Internet Explorer-vindue, hvor man kan styre sin USB Station. Man kan også selv åbne et Explorer-vindue og skrive http://IP-adressen ind som man har givet USB Station.







    Det første man bliver bedt om, er administrator passwordet, men da jeg ikke er blevet bedt om, at angive et, må dette være blank, så derfor klikker jeg på knappen "Enter".



    Hvorefter jeg mødes af et interface, der minder om USB Station Assistant, med farvelagt knapper.
    I venstre side, finder man knapper som:


  • Home

  • System

  • Tools

  • Device










  • Når man logger ind, lander man i "Home" siden, som viser "Basic Summary" fanen på systemet.



    Ved siden af summary fanen, finder vi "Device Info" fanen, hvor man kan se informationer om de tilsluttede USB-enheder samt MAC- og IP-adresser osv. på USB Station.



    Ved siden af "Device Info" finder man "About" - der er faktisk ikke så meget at hente her, ud over copyright notice og trademark notice.

    Lige under "Home"-knappen, finder vi "System", hvor man kan sættes USB Station yderligere op, når man klikker "System" lander man i "Identification Setup" fanen.








    Under denne fane, kan man give USB Station et andet navn - dette kunne være HTOC.dk, Synology osv. (mulighederne er faktisk uendelige).
    En anden ting, der også er muligt, er at ændre "Workgroup", til det samme, som man har valgt at kalde sit netværk.




    Næste fane, er "Network", hvor man har mulighed for at ændre IP-adressen, Subnet, DNS osv. på USB Station. Man kan også - som mange benytter sig af, bruge den DHCP-funktion der gør at USB Station får en IP adresse, Subnet og DNS adresse fra en DHCP-server, som der er på næsten alle netværk, hvor der er tilsluttet højhastighedsinternet som ADSL.




    Næste i rækken af faneblade er "Password" - og her er der ikke så meget at komme efter.
    Det er her man angiver, hvilket password man skal taste, for at logge på den administrative konto på Web-Interfacet.




    Næste faneblad, er den der hedder FTP.
    Som nævnt i specifikationer, så er der mulighed for at benytte den indbygget FTP-server, der befinder sig i USB Station.
    Denne bliver selvfølgelig slået til med det samme, ved at klikke på "Enable FTP Service".
    Der er en række andre funktioner under FTP-servicen - så som "Enable FTP Bandwidth Restriction", der bruges til at begrænse hastigheden, så FTP-servicen ikke tager hele båndbreden på de tilsluttet USB harddiske og netværkinterfacet. Man kan selv afgøre, om man vil sætte en hastighedsbegrænsning på upload eller download fra USB Station.

    Som sidste mulighed, kan man "Enable Anonymous FTP", hvor man som navnet antyder, ikke skal angive brugernavn og password for at få adgang til FTP´en.
    Dette anbefales dog ikke, hvis man har planer om, at kunne nå USB Stationens FTP muligheder fra den anden side af internettet.




    Som sidste faneblad i "System", er "NTP" - som står for "Network Time Protocol".
    Dette er en funktion, hvor man kan sætte computeren til at synkronisere ur og dato op mod USB Station. Dette vil jeg dog ikke komme mere ind på, da langt de fleste bruger Windows Time Server, der er indbygget i Windows XP.

    Ud over Time Sync, kan man også indstille uret på USB Station - samt hvilken tidszone (GMT) man befinder sig i.






    Under "System" finder vi knappen "Tools", og hvor vi lander i "Restart" fanen.
    Her finder vi faktisk ikke så meget andet end knappen "Restart", hvor man genstarter USB Station.




    Firmware Upgrade fanen, siger også sig selv - her har man mulighed for at opdatere firmwaren, som er USB Stationens indbygget software (BIOS).
    Her mødes man af et link til Synologys hjemmeside, hvor man kan hente den nyeste udgave af firmwaren.
    Nede under linket, står der hvilken firmware USB Station i øjeblikket har, og hvilken dato den er fra.
    Herefter klikker man på "Gennemse" (Browse)-knappen, hvor man kan vælge den firmware man har hentet fra Synologys hjemmeside.




    Hvis man har fået lavet ged i sin USB Station opsætning, kan man gå ind i "Factory Default" fanen, hvor det eneste man mødes af her, er en knap, hvor der står "Factory Default" - giver man denne et tryk, vil USB Stationens indstillinger blive sat tilbage til da man modtog den.




    Som sidste faneblad i "Tools" sektionen, har vi "Wizard", denne funktion er en web-udgave af samme funktion, som vi brugte til at konfigurere USB Station med programmet "USB Station Assistant". Så denne vil jeg ikke komme mere ind på.






    Under "Device" i venstre side, håndterer man de USB-harddiske eller printere, som er tilsluttet USB Station.



    Her finder man to funktioner - en "Eject", hvis man vil tage en USB-harddisk fra. Også finder man en "Format" funktion.
    Når man vælger en af de tilsluttede USB-diske og klikker på "Format", så kommer man videre til "Formaterings Manageren", der spørger om man vil formatere i "Native format".
    Ved native format, menes der "Ext3" - altså Linux, som skulle give hurtigerer harddisk skrive/læsning.
    Man kan også vælge om det skal være "FAT32", som er et Windsows 98 fil-system - men som også understøttes af Windows 2000 og XP.
    Hvis man vælger FAT32, kan man tage USB-harddisken fra USB Station, og tilslutte computeren på almindelig vis, hvilket også er muligt med "Native format" tilsluttet en Linux installation.








    Der findes også et faneblad til tilslutning af USB printere, men da jeg ikke har en printer til USB, kan denne funktion ikke testes - desværre.






    Netværks Drev mapning:

    Hvis man skal gøre brug af selve mapning af netværksdrev fra USB Station, kan det gøres på to måder.



    Den ene måde:


    Man åbner sit "USB Station Assistant" værktøj, og vælger "Map Drive". Så kommer der en "Wizard" op, som viser, hvilken USB Station der er tilgængelige og hvilke netværksdrev der kan benyttes på USB Station.
    Man vælger så en mappe (I dette tilfælde "Public" mappen) og trykker så "Next".



    Så kommer man til et vindue, hvor man skal angive, hvilket drevbogstav den skal have i stifinderen. Man skal også huske at angive om det skal være med administrator rettigheder eller "bare" gæst (Guest), samt at man skal angive password for den bruger man vil logge på som, også skal der klikkes "Next", når det er udfyldt.




    Næste vindue er der ikke så meget at ændre på - der er en knap, man kan fra vælge, hvis man ikke ønsker, at stifinderen skal åbnes i det pågældende drev, når der trykkes "Finish".



    Den anden måde:

    Hvis man har givet USB Station et fast IP, eller kender IP-adressen fra USB Station Assistant, så kan man åbne stifinderen, og skrive i adresselinjen: IP-Adresse.
    Dvs. at i mit tilfælde skriver jeg: 10.10.1.10
    Når jeg klikker "Enter", så lander jeg direkte i roden af USB Station, og kan så se alle de ting som den deler. Dvs. USB printere og de delte mapper i USB Station.
    Her kan man så højreklikke på en delt mappe og vælge "Opret forbindelse til et netværksdrev" - den klikker jeg så på, og mødes af et vindue, hvor der kun skal vælges, hvilket drevbogstav den skal have, også bare "Udfør".

    Erroneus
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    03-06-2006 01:11:41
    Svar/Indlæg:
    673/19
    " Software - BIOS
    Software og BIOS, er der intet at komme efter. Det er nemt og overskueligt - ikke noget overflødigt og der findes rigtig god beskrivelse og hjælp hele vejen igennem - 5 point."

    Men alligevel havde du en "Error 5" som ifølge dig selv drilte en del, så burde den vel have fået 4.



    Huddy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    03-06-2006 09:29:56
    Svar/Indlæg:
    1881/217
    Det er ganske korrekt, men jeg synes ikke at den "Error 5", berettiger et 4 tal på trods af, at det var svært at finde ud af hvorfor den fremkom. :)



    [G.N.U.]
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    04-06-2006 16:10:51
    Svar/Indlæg:
    2175/21
    error i sammenhæng med huddy ved han jo godt faktisk er en fejl 40 :D