Layout / Design
ROG ZENITH EXTREME ser meget lækkert ud ovenfra med sit brede Extended layout. Designet er helt i stil med hvad jeg personligt synes er lækkert nemlig Matsort print med grå/sorte sokler og stik samt afdækninger på I/O delen og Audio. Den nederste del af køleprofilen til chipsættet ser grå ud, men er i virkeligheden gennemsigtig så hele profilen fremstår sort med et ASUS ROG øje med LED lys i på øverste del.
På hver side af CPU soklen ses 4 RAM sokler 2 grå og 2 sorte. køleprofilen til CPU'ens strømforsyning fremstår helt som rå aluminium eller nok rettere en legering.
i underkanten og mange andre steder har bundkortet disse stik:
Chipsættets køler har en lidt kantet facon, med den venstre del i grå farve og resten i matsort. Den skinnende del er en gennemsigtig plastdel.
ROG ZENITH EXTREME er udstyret med 4 PCIe sokler som er armeret med stål for at øge styrken og langtids holdbarheden. Låsene til grafikkortet er fremstillet i grå gennemsigtig plast. I venstre side ses Audio afdelingen som er dækket helt af en et plastdæksel.
Her ser vi ind på CPU'ens strømforsyning og umiddelbart kan jeg se 8 faser hvilket er helt fint til at give CPU'en stabile spændinger også ved et OC. Plastafdækningen i I/O afdelingen har ZENITH EXTREME trykt ovenpå og huller hvorigennem køleprofilen under dækslet kan hive frisk luft ind.
Her er dækslet lagt ud til den ene side og man kan se der sidder en lille blæser som blæser kold luft ned på køleprofilen som næsten er lige så lang som hele I/O afdelingen.
Her har jeg fjernet dækslet på Audiodelen og så kan man rigtigt se alle chipsene og de specielle audio kondensatorer. Codec'et er SupremeFX s1220 med 10 DAC kanaler bl.a. 7.1 til Audioen og Digital til analogkonverteren til ørebøfferne er en ESS SABRE 9018Q2C.
Her ses den lille med kraftige køleprofil til MOS Fet'erne fra bagsiden. Varmen ledes videre til den anden køleprofil via et forkromet varmeleder rør.
På ROG ZENITH bundkortet er der 6 Sata 6Gb/s stik og derudover et enkelt U.2 stik. De kan allesammen bruges samtidig med eventuelle M.2 SSD'er da Threadripper har 64 lanes at gøre godt med.
Der er på bundkortet 2 stk. EPS stik hvoraf mindst 1½ stik anbefales til Threadripper CPU'en. Man ser her også tydeligt den sokkel som er beregnet til det specielle DIMM 2 kort hvorpå der kan monteres yderligere 2 M.2 SSD'er. i kanten ses en start knap og en reset knap.
Her er toppen af chipsætkøleren afmonteret ved at fjerne 3 skruer og i højre side sidder det ene af de 3 M.2 slots. Ønsker man at benytte dette slot så er det ret ligetil, da der er monteret thermal pad på indersiden af det låg på chipsæt køleren man afmonterer.
Normalt er der ikke noget at vise frem på bagsiden af bundkortet, men på dette bundkort er der monteret en mindre bag plade over CPU soklen for at give bedre stabilitet til den række Mos Fet'er der er monteret på dette sted ved EXTREM OC. Den store bag plade i venstre side på bagsiden tjener også til at afstive bundkortet og samtidig stabilisere hele den perlerække af LED'er der er monteret i selve printet hele vejen ned langs siden på bundkortet.
Det der især udmærker dette bundkort specielt til Gameren er det lækre 10G netkort som medfølger. Det er klar til brug lige ud af æsken, hvis du altså har kobberledninger der mindst understøtter Cat6 eller 6a for at opnå de 10G. Cat5 Lan ledninger begrænser hastigheden til 5G eller helt ned til 2,5G så det er bare med at få skiftet LAN ledninger i en fart for at man kan opnå tophastigheden. Dette netværkskort (Areion) som i øvrigt er opkaldt efter en legendarisk hurtig hest fra mytologien henvender sig naturligvis mest til Power brugeren som virkelig kan drage nytte af denne superspeed til f.eks. streaming af store 4K filer.
Også Dual channel WI-FI er en del af dette bundkorts tilbehør. Den ene antenne er til Bluetooth og den anden tager sig af WI-FI AC netværket.
Her er det et billede af LED lyset. Det er ret begrænset på selve bundkortet, men lyser så meget ud til på højre side af bundkortet.
Ovenpå Plastikdækslet der afdækker I/O afdelingen sidder et meget lille OLED Display. Det viser de forskellige trin under opstart i form af teksten MEMORY, CPU, VGA og HDD efterfulgt af en sekvens med ASUS logoet og Øjet med teksten Republic of Gamers. Når bundkortet er startet helt op vises CPU temperaturen.
Her er det I/O delen vi ser på og I/O pladen er her indbygget og det ser meget harmonisk ud. Stik og knapper på bagsiden ses her:
BIOS'en følger på næste side.