Layout / Design
Så elegant og stilfuldt ser det nye fractal design DEFINE R6 ud sådan lidt skråt forfra. Det ligner i umiddelbart meget det DEFINE S jeg selv har stående, mit har dog stålplade også i venstre side.
Det er en ret flot løsning fractal design har fået lavet med hensyn til den hærdede stålplade. Pladen er tonet grålig og det passer godt til det indvendige sorte kabinet.
Her kan man nemmere se selve toningen mod den hvide bund. I hjørnerne i venstre side foroven og forneden ses de "låsekugler" som man bruger til at fæstne kabinet siderne med. De er pænt stramme så der er ingen fare for at glassiden eller stålsiden løsninger sig og falder af ved normal stationær brug. Kun hvis PC'en skal transporteres er det nødvendigt med fingerskruerne der medfølger.
I venstre side ses øverst en af fractal designs blæsere i det velkendte sort/hvide udtryk. Længere nede ses de 7 afdækningsplader til PCIe pladserne de er også i hvidmalet stål og sidder fast med sorte fingerskruer. I højre side ses den stålplade som udgør bagvæggen i harddisk buret. Her er der 4 HDD holdere monteret.
Har man andre planer end lige at ville have en masse harddiske monteret kan pladen fjernes helt eller monteres tæt på bag pladen. Gør man det reduceres antallet af 3,5" drev pladser til 2. De aflange huller bruges i givet fald med gummityller og harddiskene hænger så i disse huller. Til gengæld opnår man et kabinet med direkte luftgennemgang.
Her er bag pladen monteret og man ser tydeligt den lækre lyddæmpning som kabinettet er udstyret med. Der er 4 Gummityller som de store ledninger skal føres igennem og en hel del fæste punkter for plastik stripsene der medfølger. Det er også muligt at montere 2 stk. 2,5" SSD'er ovenpå indkapslingen til PSU'en, man ser tydeligt de 4 huller til formålet.
Så er vi kommet om på den anden side af kabinettet og det er heromme man kan montere sine harddiske og SSD'er. Der er 6 pladser til harddiske og 2 til 2,5" SSD'er. De holdes alle på plads af fingerskruer og et styr i bagkanten på 3,5" enhederne eller 2 låsehakker i pladerne til SSD'er.
Her er det pladsen til PSU'en. Den er i dybden kun begrænset af om man eventuelt skal have blæsere eller radiatorer i bunden. Selve PSU'en skal hvile ovenpå de 4 gummiplader der er limet fast på støttepunkterne til PSU'en. Kabinettet har under Blæserhubben 2 stk. store Velcro låse strimler til fastholdelse af de mange ledninger fra PSU'en de er forsynet med fractal design logoet.
Blæser hubben kan styre op til 6 stk. 3 benede blæsere og 3 stk. PWM styrede blæsere.
Her er så et diagram over hvordan Blæser Hub'en skal/kan tilsluttes med et givent antal blæsere på Hub'en. De 2 faste ledninger går henholdsvis til CPU blæser stikket på bundkortet og Sata stikket forbindes til et SATA strømstik.
Her lidt tættere på pladerne til SSD'erne kan man se at selve drevet bliver løftet en anelse af de buler som det kommer til at hvile på.
Her er drevene så blevet monteret med 2 skruer i 2,5" drevet og 4 i 3,5" drevet. Gummityllerne dæmper eventuel resonans fra 3,5" drevene. På billedet til højre ses den plastikdims som man nærmest hængsler bagsiden af pladen med. Tappen i højre side er også med til at bære drevet på bagsiden.
Fronten på kabinettet er særdeles stilfuld og selve frontpladen er en aluminiums plade i sort brushed look.
Her har jeg åbnet frontlågen som er hængslet og kan flyttes til den anden side. Herinde får man adgang til den eneste 5,25" plads som kabinettet har, dækpladen fjernes let med et lille håndtag i højre side af dækpladen. Frontens filter fjernes også let ved at hive i låsen lige under 5,25" dækpladen. Det er en plastik ramme med et plastikfilter til at fange støvet. Det hele kan tåle en tur under lunkent vand eller en støvsuger. Det var nødvendigt at holde frontlågen åben med en finger, da den sædvanligvis kun åbner til ca. 80 grader på grund af hængslerne som nærmest er fjederbelastede det sidste stykke op til 120 grader eller deromkring. Som det ses er også frontlågens inderside beklædt med lyddæmpende materiale.
Her har jeg afmonteret hele frontpladen som sidder fast med 6 særdeles kraftige plastiklåse i de store huller i pladen indtil kabinettet. Det er også kun nødvendigt af fjerne hele frontpladen hvis man skal montere andre blæsere, AIO eller radiatorer. Her ser vi igen 2 stk. af fractal designs ret støjsvage Dynamic 140mm blæsere. Der er også her mulighed for at i stedet at montere 120mm blæsere.
Så nåede vi frem til toppen af kabinettet og heroppe finder vi diverse stik og betjenings knapper Samt en kæmpestor dækplade, men det er ikke kun en metalplade under den gemmer sig fractal designs Moduvent version 3 sig og det er et system med lyddæmpning indbygget og plads til op til 3 blæsere for eventuel radiator i toppen.
Moduvent pladen holdes på plads af ret kraftige fjedre, men til gengæld er udløsningen af fjedersystemet ret simpel og fiks. Det er simpelt hen den store knap i venstre hjørne på bagsiden af kabinettet.
Her er pladen vendt om så man bedre ser filter systemet. Selve ventilationsåbningerne er gemt i venstre side af den plade som Moduvent pladen hviler på. Igen er det et plastik filter som tåler vand. Denne plade kan fjernes for at lette montering af blæsere og radiator i toppen. Der er også tænkt på vandkølings folket da der kan monteres en påfyldningstuds i pladen under moduvent pladerne.
Styreknapperne og USB stikkene sidder lidt skråt på frontpladens top og fra venstre er det først headset stik, mikrofon, reset og en meget større startknap i midten. På højre side finder man 2 stk. USB 2.0 stik og ved siden af 2 stk. USB 3.0 stik. Det er muligt at tilkøbe en udskiftelig knap og stik indsats kaldet Connect D1 den har et stik yderligere og det er et USB 3.1 Type.
Så kom vi om på bagsiden af kabinettet og det er et ret standard layout der her møder os. Øverst et hul til I/O skjoldet og ved siden af udstødningsblæseren. Herefter følger så de 7 normale PCIe dækplader. Til højre for dem ses der her yderligere 2 PCIe dækplader som skal bruges hvis man ønsker at montere sit grafikkort på dette sted, da det her bliver lidt mere synligt udefra gennem glasruden. Det kræver dog et specielt riser kabel. Mere om dette længere nede.
PSU'en skal monteres fra bagsiden efter at man har skruet en løs flange med 2 fingerskruer fast på PSU'en med de normale 4 skruer. I princippet er det underordnet hvordan man vender PSU'en da den kan trække luft fra begge siger.
Så nåede vi helt ned i bunden af kabinettet og her gemmer sig endnu et stort plastikfilter som fylder hele kabinettets længde. Det hives ud af fra fronten og kan som de andre skylles i lunkent vand eller støvsuges. Det holdes på plads af 4 plastik styr.
Fødder eller støttepunkterne er lavet i forkromet plastik med en tyk gummibrik isat på undersiden.
Her er vist et specielt kabel kaldet Flex VRC- 25 der kan købes ekstra til kabinettet hvis man ønsker at montere sit grafikkort ovenpå PSU afdækningen. Det er en slags riser kort men med et specielt godt EMI skærmet kabel som ubesværet kan levere masser af Zero latency til grafikken og dermed understøtte PCIe 3.0 og hastigheder på x16, x8, x4 og x1. Der medfølger 2 skruer og 2 stag til monteringen.
Man kan i denne video fra producentens hjemmeside se hvordan grafikkortet monteres på PSU dækslet.
https://youtu.be/5ssyiVFtWj4