Test: AData Gammix S11 480GB M.2 SSD

Solid state disk d.  07. maj. 2018, skrevet af freak_master 0 Kommentarer.  Vist: 15125 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: freak_master
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1455,00
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: Proshop.dk

Test



 

Testmaskinen består af:
ASUS PRIME X299-A BIOS 1102
Intel Core i9 7900X

ASUS STRIX GeForce GTX1080 8GB
16GB Corsair Vengeance LPX 2800MHz DDR4
Silverstone Strider Gold 1500Watt strømforsyning
Samsung 840 PRO 256GB SSD
Microsoft Windows 10 professional x64

Programmer:
ATTO
CrystalDiskMark 6.0
Anvil Disk Util's
AS SSD

Da jeg testede SSD'en fandt jeg ud af at man vinder en smule ved at slå tømning af buffer for Windows cachelagring fra. Det er dog en smule forskelligt hvor meget det er, men i det store hele så jeg en del forbedret skrive hastigheder.
 

Dette gøres ved at åbne enhedshåntering i Windows og åbne egenskaber for drevet. Billedet ovenover får du ved at trykke på "Politikker".

 

ATTO:
ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.
 

Billedet er lidt blandet her. Når der læses når AData nogle ret gode hastigheder, men det er som om den mister pusten på de store filer, hvilket er lidt sært. Skrivehastigheden er som lovet omkring 1700 MB/s når vi når maks, og ret stabil.
 

CrystalDiskMark 6.0:
Crystal diskmark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan skrumpes,og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.

Her ser vi tydeligt ADATA være forrest, det er kun i 4K Q32T1 hvor ADATA hænger en smule i bremsen i forhold til Corsair MP500. Jeg havde desværre ikke andre målinger på version 6.0 at sammenligne med.

 

AS SSD:
Programmet bruger ligesom Crystal Diskmark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne Crystal Diskmark.

Igen tegner der sig et godt billede for ADATA SSD'en. Læsning af store filer går ok, og det er kun Samsung 960 Pro der er foran når der skrives. 

 

Anvil Storage Utilities:
Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.

I ANVIL testen ligger AData sig i den pæne ende og falder bestemt ikke igennem. Igen er skrivehastighederne rigtig pæne, og kun for alvor overgået af Samsung 960 Pro.
 

IOPS:
IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.

Igen ligger AData i den pæne ende. Det lader til at kombinationen af Micron flashram og Silicon Motion controlleren er en stærk cocktail.

Konklusion på næste side.