Test
Første tests med manuel styring af lyset, var en rigtig positiv oplevelse, lyset reagerer meget hurtigt (hurtigere end IKEAs løsning) og der er rimeligt med muligheder for at vælge den rette farvetemperatur, selv om man jo lidt savner farvet lys. De fire effekter der er, fungerer som de skal, flamme-effekten er ret enkel men egentlig hyggelig nok.
Jeg må dog sige, at jeg havde lidt startvanskeligheder med automatisering af lyset, da de ikke umiddelbart så ud til at tage effekt. Det viste sig dog, at man skal planlægge en smule ud i fremtiden, så pærerne har en chance for at synkronisere op mod skyen. Interfacet er umiddelbart rimelig intuitivt, dog skal man holde tungen lige i munden for at holde til styr på de ting man kan sætte op. Særligt med flere pærer kunne de mere avancerede pærer komme til sin ret, da hyggehjørnet så kan få sin belysning, køkkenet en anden, og sofagruppen en tredje.
Jeg kan ikke lade være med at være lidt imponeret, af de muligheder der er, hvis man virkelig vil det. LIFX integrerer ikke kun med smart-systemer som IOS homekit og Google Assistant, men også med Logitechs Harmony produkter og via IFTTT har man nærmest uanede muligheder for integrationer. Jeg har af gode grunde ikke testet dem alle, men via Google Assistant fik jeg aktiveret stemmestyring. Man skal lige forbi Google Assistant for at sætte det op, men herefter kunne jeg f.eks. slukke alt lys, eller skrue op og ned for individuelle pærer - selvfølgelig med de obligatoriske fejl i stemmegenkendelsen nu og da.
Lys
Lysstyrken svarer med sine 800 lumens til en standard 60 watt glødepære, så den maksimale lysstyrke bør alt andet lige være nok for de fleste. Jeg har nedenfor taget en række billeder, der viser pærens lys, både hvidt lys med forskellig farvetemperatur og andre farver.
?
Day&Dusk pæren kan justeres i farvetemperatur fra 1500 (til venstre) til 4000 kelvin (til højre). Maksimum er noget under LIFX+ pærens 9000 kelvin, men omvendt er den laveste på 1500 kelvin også noget mindre end de 2500 LIFX+ tilbyder. Billederne gør ikke helt farverne retfærdighed, da billedet til højre virker noget mere orange i virkeligheden, end det kommer til udtryk på billedet.
Fidusen ved at kunne justere farvetemperaturen er, at man kan tilpasse den til brugen. De kolde nuancer er for eksempel bedre til arbejdslys, mens de varme toner kan give en mere hyggelig stemning. Vægten på det varme temperaturspektrum tyder lidt på, at man her har lagt mere vægt på stemningsbelysning. Kombinationen af flamme effekten og den helt varme farvetemperatur, kan på en måde simulere starinlysets skær - personligt synes jeg dog det bliver lidt for kunstigt, og vil nok foretrække den ægte vare.