Maskinens opbygning
Hvis vi ser lidt nærmere på bæstet så er der et par detaljer der kræver nærmere inspektion. Frontpladen er udstyret med en række blå lysdioder, og man kan vha en knap i nederst på fronten få disse lamper til at blinke i forskellig rækkefølge, eller bare lyse konstant. Der er et panel med USB, lyd og Firewire stik i kanten af kabinettet. Panelet kan drejes så stikkene vender enten frem eller til siden.
Harddiskene er monteret på tværs i kabinettet. Det gør at man skal klemme SATA kablerne på plads for at kunne montere kabinetsiden, men i det store hele fungerer løsningen godt, og det er nemt at servicere systemet da alle diske sættes fast med et skinnesystem uden skruer.
CPU køleren skal også lige have et par linier. Det er en Arctic Cooling Freezer 7 Pro, der er en heatpipe konstruktion med en vibrationsdæmpet 92mm blæser.
Det minder lidt om den type køler vi kender fra Shuttles barebones, og AC's løsning er da også behagelig støjsvag, ca. 1/5 af støjniveauet fra en Intel stockkøler, samtidig med at den kan fjerne op mod 200Watt varme. Blæseren er monteret med 4 ledninger, og kan således styres gennem BIOS.
Skal man have det ypperste inden for grafikkort lige pt. så hedder varen nvidia 7900GTX 512MB.
Der er en ordentlig møgdynge af en køler der er monteret. Med heatpipes og en 80mm blæser er det et syn der får en til lige at synke en ekstra gang, men heldigvis er køleløsningen helt og aldeles lydløs ( tæt på i hvert fald ), og ydelsen fra 7900GTX chippen er helt i top. Den monterede model er fra XFX, der er kendt for at lave udmærkede kvalitetskort.
Strømforsyningen er på 500watt og har to 12V linier på 16 hhv. 18 ampere, og der er to PCIe stik monteret så den er forberedt til SLI.
Derudover 4 SATA powerstik, 6 styk 4pins molex til optiske drev eller harddiske, 2 stik til floppy og 20/24 pins ATX powerstik. Der er kun et 4 pins cpu strømstik, så man har monteret maskinen med en 4->8pins adapter.
I en rigtig gamer rig er det naturligvis et must at have en WD Raptor som systemdisk. I vores test af 150GB udgaven viste Raptor sig som en total overlegen fartdjævel, der i flere målinger overgik RAID 0 konfigurationer med almindelige SATA150 drev. Med den nye 36GB version med 16MB cache er der fuld drøn på systemdrevet, og så nærmest tigger det jo om en Raptor mere til et RAID 0 system.
Man har tillige 800GB lagerplads samlet med de to SpinPoint diske, der kan køres enten hver for sig eller i RAID 0 som et superhurtigt 800GB lagerdrev. Det bliver ikke her eventuelle flaskehalse vil opstå. Alternativt kan man lave et RAID 1 ( spejl ) drev på 400GB med den ekstra datasikkerhed der følger med.
Bundkortet er en efterhånden gammel kending, nemlig Intels D975XBX rev. 304 aka Bad Axe.
Ikke meget at indvende til det, andet end at det udelukker en decideret overclocking test, da mulighed for at hæve Vcore kræver et loddekursus og en modifikation af boardet.
Det er nu heller ikke være strengt nødvendigt at overclocke noget som helst, da soklen som nævnt er udstyret med en Core 2 Extreme X6800 på 2.93GHz.
Kraftigere CPU skal man lede længe efter, men desværre gør Intels prispolitik at topmodellerne altid er overdrevet dyre. Således også X6800 der med en løssalgspris på 8500kr er et voldsomt fordyrende element i denne maskine. En Core 2 Duo e6600 kunne barbere 5500kr af prisen og man vil stadig have en fremragende ydelse.
Bundkortet er tillige udstyret med 2x1GB Buffalo Value Select ( det samme som shg ram ) DDR2-667 CL5. En billig løsning i en så fin maskine vil måske få nogen til at sætte spørgsmålstegn ved memory ydelsen, men som vi skal se om lidt er der bestemt ikke noget der halter.
Vi har tidligere testet Buffalo Value ram her på HWT, og deres 533MHz moduler rendte snildt 875MHz, og jeg har ingen grund til at tro at deres 667 moduler skulle være dårligere. Så selvom man her måske har sparet lidt på udskejelserne, så er det alligevel et glimrende valg, der også vil kunne begå sig hvis man ønsker at overclocke systemet.
Nå men, det var ikke pris vi skulle snakke om nu. Det er tid til at sætte kabler i maskinen og få skudt nogle benchmarks af.