Bærbare d. 12. oktober. 2018, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer. Vist: 17853 gange.
Jeg har testet maskinen i diverse hverdagsopgaver, samt selvfølgelig en masse spil. Størrelsesmæssigt er den okay at have med rundt, og hvis jeg personligt skulle have fat i en gaming bærbar, var det nok noget i denne størrelse jeg gik efter. Det er en ok balance i forhold til at den ikke bliver alt for stor til at have med rundt, men samtidig stor nok til at skærmstørrelsen er egnet til længere tids brug.
Der er en primær ting at bemærke omkring skærmen, og det er den hurtige responstid på hele 144Hz. Skærmen understøtter ikke G-Sync, men det var dog ikke noget jeg savnede under testen. På alle parametre gør skærmen hvad den skal, farverne er gode, bagbelysningen er god og der er ikke skyggen af forsinkelse i opdateringerne. Kort sagt en god og solid skærm til gaming.
En testkørsel af højtalerne i lidt musik, film og spil, gav faktisk et ganske positivt indtryk. På trods af de åbenlyse udfordringer i at få plads til ordentlige drivere, i et bærbar kabinet med begrænset plads, er lyden i den mere kraftfulde ende med en ganske fin bas, og rimelig klar mellemtone samt ditto diskant.
De kraftige komponenter i Scar II giver en signifikant varmeudvikling, som blæserne gør et nogenlunde job at slippe af med. Under fuld load bliver maskinen en kende varm ligeligt fordelt over hele tastaturet, men på den positive side holder blæserne til gengæld et lydniveau, der er til at holde ud. I ubelastet tilstand er lydniveauet lavt, men dog alligevel hørbart, hvilket nok skyldes at det dedikere NVIDIA grafikkort konstant er slået til - ingen hybridteknologi her. Jeg oplevede af og til at blæserne gik op i hastighed uden nævneværdig belastning, hvilket jeg godt kunne have undværet.
Ved en stresstest af processor, ram og cache, kom temparaturerne på processoren op omkring 78-80 grader, hvilket egentlig er ganske tilforladeligt.
Med belastning på GPU'en også, begynder processoren til gengæld at justere sig selv ned i hastighed, for at trække temperaturen lidt ned. I denne situation er det også tiltrængt, idét temperaturen på processoren rammer 95 grader.
Benchmark programmer:
Testmaskinen består af:
ASUS ROG Strix Scar II
CPU: Intel® Core™ i7 8750H 2.2GHz / 4.1GHz (Base / Turbo) (Coffee Lake/8th gen)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070, 8GB GDDR5 VRAM
RAM: 16 GB 2666MHz DDR4
SSD: 256GB M.2 SSD NVMe + 1TB 7200RPM SATA HDD
Styresystem: Windows 10
Til sammenligningen har jeg brugt følgende.
Acer Predator Triton 700
CPU: Intel® Core™ i7 8750H 2.2GHz / 4.1GHz (Base / Turbo) (Coffee Lake/8th gen)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8GB GDDR5 VRAM - MaxQ
RAM: 32 GB 2400MHz DDR4
SSD: 2x512GB M.2 SSD NVMe Raid 0
Styresystem: Windows 10
Shark Gaming G15-60
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070, 8GB GDDR5 VRAM
RAM: 16 GB 2666 Mhz DDR4
SSD: 256 GB SSD
Styresystem: Windows 10
ASUS ROG GL702VS
CPU: Intel® Core™ i7 7700HQ 2.8GHz / 3.8GHz (Kaby Lake)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070, 8GB GDDR5 VRAM
RAM: 16 GB 2400MHz DDR4
SSD: 256GB M.2 SSD NVMe + 1TB 7200RPM SATA HDD
Styresystem: Windows 10
CPU - SuperPI
Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne af gangen.
Scar II stryger ind og slår de tre konkurrenter, og det selv om ACER Triton faktisk har samme processor. Forskellen er dog så lille, at det nok er en tilfældighed.
CPU Cinebench
Med Cinebench testes ydelsen med flere kerner, og grafikken med en OpenGL-test.
Scar II vinder igen, denne gang endnu mere klart. I forhold til maskinerne fra Shark Gaming og den anden ASUS-maskine, er de trods alt også fra tidligere processor generationer.
PC Mark
PC Mark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming", Creative dækker billedbehandling og lignende mens Work er lettere opgaver og videochat. PC Mark 8 indeholder også en test af lagerdisken.
I de mere overordnede tests af ydelsen, ligger Scar II og ACER Triton meget tæt, overordnet vinder Scar II dog.
3Dmark
Så retter vi fokus mod grafikydelsen, og vi lægger ud med at teste i tre versioner af 3DMark.
Kun i 3DMark11 løber Scar II ikke af med sejren, og det på trods af det på papiret hurtigere grafikkort i ACER Triton. Dog skal man huske på at GTX1080-kortet i ACER Predator er i den lidt nedskalerede MaxQ version.
Spil
En ting er de standardiserede benchmarks, men lad os se, hvad der sker, når vi tester med nogle spil:
Scar II ligger sig et par enkelte FPS bedre end den anden ASUS maskine, mens Shark Gaming bliver slået med 30FPS i den højeste opløsning. ACER Triton ligger som ventet i top, men afstanden ned til Scar II er ikke kæmpe stor.
I Hitman ligger de to maskiner fra ASUS og den ene fra ACER meget lige, det er faktisk kun ganske få FPS som ACER vinder med på trods af det bedre grafikkort.
Billedet er det samme i Crysis, hvor Scar II leverer glimrende framerates der kun en en anelse under hvad Acer'en kan præstere.
Batterilevetid
Til sidst ser vi på, hvor lang tid batteriet kan holde maskinen kørende, der testes under fuld belastning, afspilning af film i loop og to tests fra PCMark 8.
Kapaciteten på 64 watt timer, er ikke blandt de største, hvilket ses på batterilevetiden. Det er dog større end batteriet i Acer'en, og i tre ud af de fire scenarier får man da også lidt mere batterilevetid ud af Scar II. Det bliver dog kun til i underkanten af to timer ved almindeligt brug, hvilket ikke er imponerende.