Test: KomuniKate KIP 1000 VoIP Telefon

Diverse d.  18. november. 2006, skrevet af foo 0 Kommentarer.  Vist: 7200 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design


Designet vil jeg ikke komme så meget ind på, da billederne taler for sig selv. Telefonen er yderst lille og kompakt, og virker meget platikagtig. Den er i mine øjne faktisk en smule grim og usexet og den perlemor agtige farve, og de noget kedelige knapper.

Det at den er så lille gør også knapperne svære at bruge under et opkald, hvis man vil skrue op eller ned f. eks.

Når den er sat til, så lyser det hvide felt i toppen op i rød, orange/gul, grøn og blå.




Test


KIP 1000 er kompatibel med Skype og MSN. Slutter man bare telefonen til, så vil den blive genkendt som et almindeligt headset, og vil efter den indbyggede MSN lyd-guide virke helt fint med MSN.
Man skal lidt mere igennem med Skype, for at få den til at virke der. Man skal installere den medfølgende driver, og downloade Skype. Så noget svært er der ikke i det, men man skal lige et par trin igennem.

Den lille telefon driver lægger sig nede i systembakken, og holder øje med om KIP telefonen bliver tilsluttet. Installationen går helt af sig selv, og den sender endda en videre til Skype's hjemmeside for download. De kunne dog godt have inkluderet Skype på CD'en uden det havde gjort noget. En mindre detalje.


MSN
I MSN er der ikke så meget at sige til telefonen - den virker som et ganske almindeligt headset, og man kan ikke bruge nogen af de knapper der er på den. Man kan skrue op og ned, men det er også det.


Skype
I Skype virker telefonen som en ganske almindelig telefon. Knapperne virker med Skype, og man kan indtaste telefon numre, tage telefonen og lægge på igen direkte på telefonen. Det virker faktisk rigtig godt. Det er det lille medfølgende stykke software som gør at man kan styre Skype med telefonen. Første gang man starter Skype, bliver man gjort opmærksom på at der er et andet program der ønsker at styre Skype, og om man vil give lov til det. Alt i alt går det hele meget smertefrit her.



Lyd


Det er begrænset hvor meget man egentlig kan teste på en telefon som denne. Som jeg nævnte herover, så virker telefonen som en ganske almindelig telefon med Skype - og det faktisk rigtig godt.
Telefonen egner sig uden tvivl bedst til den mobile bruger, der altid er på farten. Det at den er så lille gør at man kan have den med hvor man vil, men det gør samtidig at den er en smule irriterende og uergonomisk at sidde med i længere samtaler. Jeg selv var træt af at bruge den efter blot 10 minutter, så folk der snakker meget, kan den ikke anbefales til. Der er den simpelthen for u-handy.

Lyden efterlader også noget tilbage at ønske. Der er en konstant summen som i et par dårlige højtalere der er skruet for højt op, og det selvom der ikke bliver sagt noget, eller den end ikke bliver brugt. Det er ærgerligt, men måske hvad man kunne forvente af et produkt som dette.

Lydgengivelsen (mikrofonen) virker til gengæld ganske udmærket. Den filtrerer ikke så meget baggrundsstøj væk som man godt kunne ønske, men det er nemt at forstå hvad der bliver sagt, og tone gengivelsen er faktisk ganske fin. Jeg brugte først Skype's test funktion hvor man kan ringe op til en computer, indtale en besked og få den gengivet. Det var her meget nemt at forstå hvad der blev sagt, og både amplitude og tone blev gengivet i fin overensstemmelse med "kilden". Af de folk jeg ringede til hørte jeg heller ikke klager over at de ikke forstod hvad der blev sagt. De sagde dog alle at der var meget støj med. Det både for MSN og Skype.