BIOS og software
En ordentlig BIOS er altafgørende for om boardet kører stabilt, og ikke mindst når vi snakker om overclocking. Selv det mest veldesignede motherboard kan lide en krank skæbne hvis ikke der er styr på sagerne, men heldigvis har ASUS fat i den lange ende.
Under freqency/voltage settings finder vi de - for os - interessante indstillinger. Der er indbygget en automatisk overclocking funktion kaldet AI N.O.S, der sørger for at skrue op for hastigheden i takt med arbejdspresset. Det kræver naturligvis at ens øvrige hardware kan følge med.
Skal vi have pedalen helt i bund skal vi over i den manuelle mode.
Som det ses kan vi skrue Vcore på cpu'en helt op på 1.7 Volt hvilket skulle være rigeligt til de fleste formål. Fsb'en kan køre helt op på 550MHz så de fleste overclockere burde være tilfredse med mulighederne her.
Rammene kan også skrues i vejret. Der er officielt understøttelse af DDR2-800, men som vi kan se så strækker BIOS lidt længere.
Der er en tendens til at folk undervurderer vigtigheden af ekstra volt til chipsettet, sydbroen og den såkaldte Termination Voltage. Men det kan sagtens være det der gør forskellen når man forsøger at krydse de magiske 400fsb.
PCIe portene kan også få en ekstra spand kul - op til 150MHz.
Og i den mere kuriøse afdeling kan nævnes muligheden for at teste sit netkabel en tråd af gangen - se det er da en lækker feature. Og man kan gemme sit setup f.eks når man har fundet et stabilt overclock, men godt lige vil afprøve 500fsb også.
Software
Til at holde styr på de lækre features følger der to programmer med, med hver deres funktion.
ASUS PCprobe II Kendere af ASUS bundkort vil nok nikke genkendende til navnet. Version to har givet programmet en tiltrængt ansigtsløftning fra den gamle lidt 286 agtige brugerflade.
Om man så kan lide den nye brugerflade er nok en smagssag. Her er programmet vist med konfigureringsmenuen åben, men ellers er det kun den lille række metre i højre hjørne der er fremme ved normal brug, og PCprobe giver et fint overblik over temperaturer, spændinger og blæsere.
AI booster Det andet program er grundlæggende også et overvågningsprogram.
Her er der så lagt vægt på overclocking, og man har mulighed for at ændre settings for alle OC parametre. De fleste ændringer kræver dog en reboot af maskinen, og så synes jeg lige så godt man kan lære at OC'e i BIOS med det samme. Men til at overvåge resultatet at ens anstrengelser er AI booster aldeles udmærket, og ligeså præcist som f.eks CPU-Z.