Test: FOURZE T750 kabinet

Kabinetter d.  02. december. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 8518 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: donto

Pristjek på  699,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: Fourcom

Design / Layout

 

 


Sådan tager FOURZE T750 sig ud, sådan lidt i frøperspektiv, og det ser da ganske lækkert ud. Glasfronten glassiden ser godt ud og at kabinettet har 3 RGB blæsere i fronten skæmmer det bestemt heller ikke. Farven synes jeg personligt er helt fin da jeg elsker sort i sort.
 


Fra venstre side ser man FOURZE navnet gennem den gråtonede hærdede glasside.
 


Her er glasset afmonteret. Det sidder fast med fire store fingerskruer, som klemmer om de gummityller som glasset hviler på i hjørnerne.
 


I toppen har kabinettet plads til yderligere 2 120mm blæsere, og der er et filter med magnetiske striber som ramme og til at fastholde filteret på toppen.
 


Kontrolpanelet befinder sig også på toppen af kabinettet og fra venstre er der først 2 små 3mm dioder,en til power indikation og en til HDD/SSD aktivitets indikation. Derefter følger audiostikkene fulgt af 2 stk. USB 2.0 stik, i midten sidder en stor startknap efterfulgt af et USB 3.0 stik. Så er der godt nok et hul til et USB C stik, men desværre er det ikke monteret kun forberedt. Som det sidste sidder der en firkantet resetknap og til sidst en knap som kan tænde og slukke for blæsernes RGB lys.
 


På højre side af kabinettet sidder der en sortmalet stålplade som sidder fast med 2 fingerskruer, den holdes på plads af 3 skydelåse i top og bund. Kabinettet er inddelt i en afdeling til bundkort og en til harddisk og PSU. I bagkanten i venstre side er der huller så den varme luft fra harddisken kan slippe op til bundkortet og blive blæst ud af de 3 frontblæsere. Der er et pænt stort hul til en eventuel CPU kølers bag plade og alligevel kunne jeg godt have ønsket mig hullet endnu større nedad, så var det også blevet mere firkantet.
 


I venstre side er der plads til 2 stk. 3,5" harddiske, de monteres i slidserne i venstre side med særlige skruer og låses i højre side med en enkelt fingerskrue.
 


Her ses de specielle skruer til monteringen, de er nærmest en slags firkantede for at passe i slidsen.
 


PSU'en monteres indefra og spændes fast på bagsiden med sine 4 skruer. I bunden er der 4 buler som PSU'en hviler på. Desværre er der ingen gummi imellem buler og PSU, hvilket nok ellers ville dæmpe eventuelle resonanser fra PSU'ens blæser.
 


Som en smart ting har kabinettet en blæserhub, som har plads til i alt 6 blæsere af FOURZE's slags, som har 6 ben på grund af RGB lyset. Hubben er forbundet via et Molex stik så blæserne kører fuldt skrald hele tiden.
 


Når man glemmer at fotografere fronten så er det fint at producentens billeder kan tage over på dette punkt. På plastikfrontpladen er der monteret endnu en hærdet glasplade den sidder fast ligesom sidepladen med nogle gummityller, som 4 skruer fastholder ved at klemme om gummiet.
 


Frontpladen af plastik kan afmonteres, den holdes godt på plads af 8 plastikklips. Derefter er der adgang til de tre blæsere i fronten. Jeg har ikke rigtigt nogen specs på blæserne, men umiddelbart vil jeg tro de kører 1000-1200 omdrejninger i minuttet. Det er muligt at montere en AIO eller radiator i overkanten af fronten.
 


Her ses plastik frontpladen og der er monteret et mesh-gitter og det er herigennem at blæserne suger luft.
 


På bagsiden af kabinettet er layoutet stort set som vi har set det på mange andre kabinetter. Foroven til venstre ses hullet til I/O skjoldet, og ved siden af ses et mesh-gitter og her kan monteres en 120mm blæser. På midten ses de 7 PCI pladser med deres dækplader. Ovenover pladserne er der monteret en dækplade, som dækker alle 7 pladser og den kan justeres op under montage af en PCI enhed, og ned igen for at skjule det store hul der ellers ville være over PCI pladserne. Nederst ses det velkendte hul til en ATX PSU.
 


Bunden er atter nået og hernede gemmer sig nok et filter foran PSU'en. Det er lavet så det lige kan trækkes ud ad bagsiden af kabinettet og da det er af plastik kan det tåle en tur under den lune hane.
 


Det sidste man finder nede i bunden er de 4 store støttepunkter. Der plejer i mange kabinetter at være monteret en gummiindsats på støttepunktet, men her er det noget relativt blødt skumgummi-agtigt indlæg som jeg nok kan mistænke ikke vil holde særligt længe, men så længe det er der, vil det uden tvivl dæmpe en hel del resonanser fra PSU og kabinettet generelt.

 

På næste side sætter jeg et system i kabinettet.