Test: US Robotics USR 5461 MaxG router

Netværk d.  31. december. 2006, skrevet af @ngler 0 Kommentarer.  Vist: 11603 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Comway
DK distributør: Comway

MaxG


USR kalder selv teknologien for MaxG , hvilket hurtigt giver tanken maksimum G (802.11g for de miljøskadet). I deres folder dækker MaxG over tre ting, nemlig
  • Max Speed
  • Max Range
  • Max Security


    Max Speed
    Da routeren er samlet med små platik låse, af den slags som altid knækker bare man kigger på dem, så blev det gode gamle FCC-ID der skulle give svaret på hvad USR5461 indeholder. FCC-ID er i meget grove træk et unikt ID for en elektrisk enhed.


    Billede fra FCC-IDs materiale



    Dette pæne billede af indmaden af en USR5461 viser og en brugbar hemmelighed, nemlig BCM5350 chippen fra Broadcom.
    Broadcom er en af de større producenter af chips til Wifi enheder der har en del erfaring i at lave chipsæt som levere mere end de teoretiske standard 54Mbit/s som 802.11g kan levere. BCM5350 indeholder da også en af Broadcoms nyeste skud på stammen, nemlig 125 high speed mode , før kaldet Speedbuster eller afterburner. Samtidig undrestøtter chippen en gammel kending, nemlig Xpress som også giver bedre performance vha. af framebursting (man skubber framesne hurtigere igennem).

    Der findes mange måder at få højere hastighed med 802.11g og brugen af to kanaler (channelboundling) bruges. Bl.a. af Atheros SuperG chipsættene er en af dem. En teknik som kan giveinterferens hvilket Broadcom elsker at skrive i stort set alt deres pressemateriale (de kalder det bare bad neighbor) . Derfor bruger Broadcoms naturligvis ikke denne. Som de selv skriver opnås de 125Mbit/s (teoretiske) ved brugen af standard plus teknologier. Det betyder ikke at alle 802.11g netværkskort kan opnå højere hastighed, men der kan være en lille forbedring i performance, men hvis man vil opnå bedst mulig performance skal man som fingerregel vælge udstyr fra samme producent og serie, eller mindst samme chipsæt serie.

    Max Range
    MiMo (multi Input Multi Output) er mange steder blevet et absolut must og spås da også som den kommende 802.11n standard (OBS standarden er ikke besluttet endeligt, så de såkaldte Pre-N enheder er formodentlig ikke sikre på at være kompatible). Man skal dog huske at MiMo ikke er en decideret standard, men mere en teknik. Hvor MiMo bruger flere antenner for at kunne dække mere , så har Broadcom integreret et modul der sætter signalstyrken op, ifølge dem selv giver det op til 50% bedre dækning.

    Max Security
    Via Broadcom5350 chippen er der kommet en hardware baseret VP N processor som tager sig at kryptering /autorisation til VPN. WPA og WPA2 er selvfølgelig også med.




    Test



    Printserveren virkede overraskende nok med testerens Minolta PagePro 1300W GDI printer, noget som flere printservere har måtte opgive overfor. Installationen gik nemt og smertefrit, da man bare i windows tilføjer en netværksprinter - godt nok er adressen ikke lige til at gætte, men den står på statussiden på routerens administrationsside.

    Testsetup

    Lenovo T60 bærbar
    USR 5421 USB MaxG netkort

    Toshiba Protege 7010CT bærbar med Dockingstation

    USR 5461 Router
    Qcheck
    Sisandra XT
    Reallifetest (300Mb AVI fil)

    Response


    Der er en lille indikation at 54G protection giver en lidt højere responsetid, men ikke noget skæmmende.

    Throughput

    Forskellen mellem 125Mbit og almindelig 54Mbit er tydeligst med Sisandra benchmarken, men ellers er det især send benchmarkene med 125Mbit der viser forskellen mellem accelerationen og uden. Ydelsen generelt er rimelig god, men ikke imponerende, set i forhold SuperG testet før på hardware-test. http://www.hwt.dk/test_show.asp?id=3094
    Reallife testen viser at der er en forskel når 125Mbit mode er slået til, selvom at en AVI fil er komprimeret relativt meget kan der ikke opnås meget ved at komprimere yderligere.

    Streaming

    Streamingperformance er god og meget lig den vi før har set her på hardware-test.