Test
Testmaskinen består af :
Auros X470 Gaming 7 Wi-Fi BIOS F40
AMD RYZEN 7 3600X
2 x 8 GB G.Skill Sniper X 3400 MHz
ASUS ROG STRIX GEFORCE GTX 2070 OC 8GB
Cooler Master G750M
OCZ Vector 256GB SSD
GIGABYTE AOURUS Gen 4 SSD 1TB.
Windows 10 Pro x64
Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark 5.1.2
AS SSD
Anvil Disk Util's
Her ses de aktuelle testresultater som er mere detaljeret vist i grafisk form herunder.
ATTO
ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.
Kingston SSD'en yder fint, næsten det som de lover både på læse og skrivesiden og når den er oppe på max. kører den stabilt på max. ydelse resten af testen.
Crystal DiskMark
Crystal diskmark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan skrumpes, og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.
Her i CDM testen klarer Kingston KC2500 sig helt suverænt i læsetesten og lidt mere moderat i skrivetesten, det er dog stadig i den pænt høje ende. Samsung 970 EVO Plus NVMe kan den dog ikke hamle op med.
AS SSD
Programmet bruger ligesom Crystal Diskmark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne Crystal Diskmark.
I AS SSD klarer Kingston KC2500 sig også ganske udmærket og er med pænt opad på især læsning, skrivning er ikke helt på højde med Corsair Force MP510 og Samsung 970 EVO plus.
Anvil Storage Utilities
Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.
Anvil´s Storage Utilities Viser at Kingstons KC2500 er næsten helt på højde med de andre højt ydende SSD'er og kun Samsung og Corsair er i stand til at slå den i læsetesten. I skrivetesten må den se sig slået med et par mulehår af de øvrige top SSDér men ydelsen er absolut acceptabel og stadig i den høje ende af M.2 SSDérne.
IOPS
IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.
Også her i IOPS-testen følger Kingston KC2500 pænt med, det er dog mere konservative hastigheder man ser her.
Herunder er et par enkeltstående tests af IOPS ved queue depth på 4, 16, 32 og 64.
IOPS målingerne ser pæne ud og der scores 351K i læsetesten, næsten 250K i skrivetesten og 147K i den kombinerede test. Det er udmærkede værdier der næsten er på højde med hvad vi tidligere har set fra Kingston, her tænker jeg på KC2000 som scorede højere IOPs end KC2500.
Konklusionen følger på næste side.