Test: Corsair Flash Voyager GT 8GB

Diverse d.  14. april. 2007, skrevet af epi^zepto 2 Kommentarer.  Vist: 14825 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: Conta Datasystemer

Software


Første gang disken benyttes skal Windows installere enheden, hvilket sker ganske automatisk og i øvrigt meget hurtigt. Herefter finder man en mappe med True Crypt og en .pdf-fil på disken. Filen indeholder en kort installationsmanual til True Crypt på engelsk, men kan for de garvede i princippet springes over.



Installationsprogrammet til True Crypt startes nemt ved at klikke på filen TrueCrypt Setup i mappen, hvorefter man har mulighed for at vælge, hvor på harddisken programmet skal installeres. Så klikkes der på 'Install' og få sekunder efter er du færdig med installationen af programmet.



True Crypt
Her følger en lille kort gennemgang af opsætningen af programmet True Crypt, der kan kryptere dine data for dig. Skulle USB-sticken blive stjålet vil data'en være ubrugelig for de fleste da de ikke kender dit kodeord. Desto længere og mere besværligt kodeordet er, desto længere tid tager det at knække ifølge folkene bag programmet.

True Crypt startes op og det første du ser, er en liste over ledige drevbogstaver.



Nu klikkes der på 'Select Device' og man vælger Corsair enheden, i mit tilfælde drev H:, og klikker 'OK'.



Nu kan der klikkes på 'Create Volume' og den egentlige wizard begynder, hvor opsætningerne for drevet skal foretages. Der er mulighed for at vælge både en synligt og et skjult drev. Et skjult drev er sådan set en partition der ligger i en partition. Skulle du blive udsat for et overfald med henblik på at presse koden ud af dig til USB-sticken, ja så kan du roligt give dem den og de vil ikke finde noget på enheden. Det er nemlig umuligt at bevise at der ligger en skjult partition i den partition som du har givet koden til. I hvert fald ifølge True Crypt.



Så skal der vælges enhed, men fordi jeg valgte den før er den allerede markeret.



Så er der mulighed for at vælge mellem mange forskellige krypteringsregler, jeg vælger AES, da det er det der har været omtalt fra Corsairs side.





Så kan størrelsen på drevet reguleres, men da partitionen allerede var oprettet kan jeg ikke ændre på den nu af mærkelige årsager. Har aldrig fundet en løsning, men måske programmet ikke spiller helt sammen med USB-stick'en. Hovedårsagen er dog også, at der kommer data kryptering på enheden.



Så vælges der password. Læg mærke til at man anbefaler min. 20 bogstaver eller tal. At jeg så kun vælger fire er af hukommelsesbesvær :D



Så bliver enheden formateret og man har mulighed for at bestemme hvilket filsystem, der skal anvendes. Jeg bruger NTFS i testen.



Så er vi færdige med opsætningen.



Tilbage i hovedvinduet klikker jeg på 'Auto-Mount Device' og så indtaster jeg min kode og vupti, så skal du ikke røre en finger når du slutter enheden til og fra. Vil du hellere selv klare ærterne er der selvfølgelig også mulighed for det med 'Mount' og 'Dismount' knapperne.
DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-04-2007 02:07:45
Svar/Indlæg:
2957/206
Kan godt lide den beskrivelse af hvor meget der kan være på den.. Hvor andre bare siger "Der kan være X.xxx tusinde numre" så siger de her på i 128kbit format osv :e

Ud over det.. 32Gb version, snart så bliver de da så store og hurtige (og strøm besparende i forhold til?) så de kan overtage Harddiskens plads?
Ved godt de er igang med (eller allerede ude) at lave dem til bærbare.



epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-04-2007 07:28:58
Svar/Indlæg:
3329/182
#1 Jeg ved godt at 32GB er med i skema'et, men jeg tror ikke du skal forvente at se en decideret 32GB version det næste halve år. I hvert fald ikke for GT. Den almindelige Voyager er lige kommet i 16GB version :)

Kan nu bedre lide den frase med hvad den kan holde til. De amerikanere er skøre :00

:e