Design
Der er ingen tvivl om, at denne køler er til gameren eller casemodderen, da den er udført i et flot design, med blåt lys og med blåt vand i systemet. Det er en køler man ser!
Her er køleren set fra siden og til højre ses køleren ind fra bagenden. Der kan man se en skyde knap, som man bruger til at stille blæseren imellem low, medium og high. Det styrer ikke bare blæseren, men også TEC-elementerne. Dem vender jeg tilbage til.
Det kan godt være den er flot, men som i sikkert kan se på billederne, er det noget tyndt plade, og hele indtrykket af køleren, er desværre, at den ikke er særlig solid.
Montering
Først tager man den store del, med pumpe, radiator og blæser, og sætter den på harddisk- eller cd-drev holderen. Så er der styr på den ?
Så smider man cpu i bundkortet, og så finder man de bøjler man skal bruge til ens socket type. I mit tilfælde er det socket 478, og der skal man finde bøjlerne i posen med det store E på.
Så sætter man kølehovedet ned på cpu’en (der er kølepasta på kølehovedet, når man får den), og putter bøjlerne på så det kommer til at se sådan ud:
Så tager man den store del, og skruer i blæserpladsen, på bagsiden af ens kabinet.
There you go:
OBS! Monteringen i eksemplet er til socket 478, og monterings metoden varierer fra socket til socket.
OBS! Jeg har valgt IKKE at bruge et kabinet til testen, da jeg ikke ville gøre dette til en faktor. Derfor har jeg IKKE monteret den store del i et kabinet.
Her ser i så det færdige resultat. Køleren sat til strøm. Det blå lys er fra køleren, og det grønne er fra mit gamle, men ret cool bundkort (syntes jeg selv :-P).
Opbygning
Om TEC-elementer: Et TEC-element er en lille firkantet klods, som man sætter strøm til. Når man sætter strøm til, bliver den ene side meget hurtigt meget varm. Umiddelbart er det jo ikke særligt smart, når man skal køle noget, men for at finde svaret på det, skal man kigge på den anden side af TEC-elementet. Den er nemlig ikke varm. Tvært imod. Når den varme side bliver meget hurtigt meget varm, bliver den anden side meget hurtigt meget kold. Et TEC-element kan holde en temperatur forskel mellem de to sider. Dvs. at hvis man lader den varme side blive meget varm, bliver den kolde side også varmere, men hvis man kan holde den varme side varm, bliver den kolde side MEGET kold!
TEC-elementer: Køleren er udstyret med 3 TEC-elemnter, som vandet render forbi for at blive kølet.
Radiatoren: Der er ikke nogen. Der er en række finner, som er brugt til at køle TEC-elemnterne med. Finnerne er lavet af aluminium.
Blæser: Der er desværre brugt en ret støjende blæser, og endnu værre en blæser, som ikke bare lige kan skiftes, da der er brugt en ekstra dyb blæser, og det er ikke et almindeligt stik. Dog kører blæseren på 12 volt, så hvis man er kreative, kan man selv modde den lidt ? Blæseren køler finnerne, som køler TEC-elemnterne.
Kølehovede: Kølehovedet er lavet af aluminium.
Pumpe: Umiddelbart lidt støjende, men ellers ved jeg ikke noget om den.
Flow: Pumpe ud -> kølehovede -> TEC 1 -> TEC 2 -> TEC 3 -> pumpe ind -> osv.
Min mening: Jeg syntes det er en skam, at bruge et kølehovede, og en radiator, af aluminium, når man har udstyret køleren med hele tre TEC-elementer.