Test
Maskinen har været min primære maskine i godt og vel en uges tid. Og i den uge har den været udsat for de opgaver jeg nu normalt har på min egen maskine. Men eftersom at maskinen også er udstyret med et godt ydende grafikkort, har jeg naturligvis også set på spilsiden af den. Jeg har som altid også kigget lidt på hvor langt tid et fuldt opladet batteri kan række, samt hvor meget strøm maskinen trækker, når den var tilsluttet lys-nettet.
Maskinen kom med præ-installeret MS Windows Vista Home Premium 32-bit, samt medfølgende drivere. Maskinen har jeg testet i følgende:
- 3DMark03
- 3DMark05
- 3DMark06
- PcMark05
- Sisoft Sandra
- SuperPi 1.5 MOD
- Crysisdemo med FRAPS
Jeg vil dog lige sige, at fremgangsmåden med Crysis er benyttet på denne måde med vilje, da jeg ikke var klar over at der fandtes et regulært Crysis bench. Efterfølgende har det ikke være muligt at teste i denne demo, da maskinen er returneret til producenten.
Jeg har i ydelse-delen af testen sat maskinen op imod den nyligt testede MSI GX700 for sammenligningens skyld. Og hvis vi lige skal ridse MSI GX700´s specifikationer op
- CPU: Intel Core2Duo T7500 – 2.2Ghz
- Chipsæt: Intel GM 965 Express
- Ram: 2*1 GB DDR2 667
- HD: 250GB S-ATA
- Grafik: Nvidia 8600M GT 512Mb
- Skærm: 17” Widescreen
Og altså ikke de helt store forskelle her. Vi snakker om en CPU der render 200 Mhz mere, samt 1GB ram mere at gøre godt med.
Vi starter med 3Dmark resultaterne.
Bang! MSI GX700 får et vederstyggeligt nederlag at føle i denne test. A-book´s maskine hamrer simpelthen en 3DMark03 score af på 12000+! Og tro mig, den er god nok – for jeg kørte testen 3 gange. Mig bekendt er det faktisk den højeste score i 3DMark03 vi nogensinde har set på en bærbar her på Hwt.dk Scoren kan til dels tilskrives den lidt hurtigere CPU - men så igen – vi snakker altså om en forskel på over 2000 point.
Og med forventningerne skruet gevaldigt i vejret, går jeg så videre med PcMark05
Jamen hallo! Hvad sker der lige her? Maskinen overhaler simpelthen GX700 med flere mule-længder! 400 Points kan da ses.
Puha! Sikke varmt her bliver..Jeg åbner vinduet og går videre med den resterende del af testen Vi tager SiSoft Sandra resultaterne
Her ses så mere moderate udsving. Maskinerne ligger godt og vel side om side. Og resultaterne giver en mere sikkert billede af A-Book´s flere ram og hurtigere CPU. Men også at deres HD spæner fra MSI´s.
Vi tager SuperPi
Så er der igen lagt i kakkelovnen. A-Book giver den fuld skrue og presser sig under 21 sekunder. 20,86 Sekunder for at være helt nøjagtig.
Vi slutter den del af testen med Crysis demoen og FRAPS installeret.
Og som det ses kan maskinen altså også trække Crysis, så man får en nogenlunde spiloplevelse. Bedste resultat opnår jeg på 1024x768 med grafikken på Low.
Dagligdagen
I dagligdagen kører maskinen uovertruffent. Takket være en solid og kraftig bestykning af maskinen , klarer den alle hverdagens gøremål uden at få sved på panden. Den zipper filer, afvikler TV og klarer emailen til familien – alt sammen i et hug.
Nu skulle man tro at en så kraftig maskine ville blive noget varm, med efterfølgende mere blæserstøj til følge. Men der må jeg skuffe. Maskinen er selv under belastning ingenlunde larmende. Og træder du bare et enkelt skridt fra maskinen, kan du faktisk godt være i tvivl om hvorvidt den er tændt eller ej.
Til dagligdagens genvordigheder hører også altid den tid maskinen skal bruge på at starte. Selvom at man sidder ved en hurtig maskine, kan selv en hurtig boot tid føles træls indimellem. Jeg målte lidt på hvor hurtig maskinen er til den kategori og fik følgende målinger.
Med maskinen kørende på ”høj ydeevne” i strømstyring giver det altså nogle fornuftige tider. En total koldstart tager lige godt et minut, imens at opstarten fra Dvale funktion sker med lynets hast.
Nu har denne maskine så også en TV-Tuner indbygget, hvilket giver maskinen mulighed for at fungere som et lille multimedie center for en studerende på et begrænset budget. Tv-Tuneren er til DVB-T som er det digitale signal der bruges på antenne. Jeg testede ikke på min egen antenne, men på den medfølgende da det jo er mest interessant at se hvad den kan trække.
Og som det ses kunne ihvertifælde TV2 fint gå igennem. Jeg havde lidt problemer med bla. DR1, men jeg er sikker på at med mere tid, kan man sagtens få et fint resultat ud af det også. Den medfølgende remote virkede også rigtig godt. Den er måske en anelse for klejn til min store hånd, men det er en beskeden pris at betale – når nu at den er så integrerbar som den er.
Det sidste jeg testede i denne omgang, var hvor meget strøm maskinen trækker i henholdvis idle og belastet tilstand, samt hvor længe man kan forvente at maskinen kører på et fuldt opladet batteri. Med maskine igen kørende på høj strømstyring og med en USB mus tilsluttet målte jeg først strømmen, herefter batteriet med programmet Battery Eater Pro 2.70. Det fik jeg disse resultater ud af
Og maskinen producerer nogle ganske hæderlige resultater her imod slutningen. I full load trækker den op imod 90W, hvilket er meget lig andre maskiner i denne klasse og i Idle ligger den på beskedne 42W.
Batteriet rakte til 63 Minutter i load og i 132 Min i Idle. Heller ikke dårligt for en maskine af denne kaliber. A-Books hjemmeside oplyser batteritiden til 130 Min – så det er ikke helt ved siden af.