Test
Dagligt brug
3215w er i det daglige en god og nem partner. Det eneste man lidt kunne mangle er OSD (onscreen Display), da det f.eks. er lidt svært om man har skruet ned til xx eller yy.
ergonomi
Skærmen har en rimelig god betragtningsvinkel, men der kommer skygger på ved skæve vinkler. Det er lidt ærgerligt at den dårligste betragtningsvinkel er når man kigger oppe fra, hvilket gør at hvis der ikke er meget plads så skal skærmen stå lodret. Det giver lidt skygger, men går det ikke umuligt at arbejde.
Skærmen er lysstærk og giver en ret god kontrast. Dog er det ikke muligt at skrue specielt meget end for skærmens lysstyrke, hvilket er lidt synd da det kunne spare for strømmen.
Da den testede 3215w kom med en Celeron M540, så blev den ikke så fantastisk varm som f.eks. Asus F9s og mange andre C2D maskiner. Det gjorde omvendt også at 3215w rent faktisk bliver meget lidt varm. Et klart plus da mange bærbare kan være for varme at sidde med i længere tid af gangen og sådan en varm PC er hverken rar eller sund at sidde med.
Genvejstasterne er gode, det eneste der mangler er muligheden for at ændre strøm temaer. Tasterne er relativ store og det gør det godt at arbejde med i længere tid. Touchpadden er ret præcis og har en dejlig stor plade.
Støj
Znote 3215w har når den kører en lav summen af blæser, ikke meget, men alligevel nok til at man bemærker det hvis man sidder et stille sted. Et punkt hvor 3215w ikke er den mest stille i skoven er tastaturet, især hvis man som undertegnet bruger mange hårde antast hvilket gør at tastaturet larmer lidt når det går helt vildt for sig.
Portabilitet
Zepto Znote 3215w sælges som en studie / multimedia PC. Da det er de færreste studerende som studerer som eLearning studerende, kræver det ofte at man tager sin bærbar med sig. 3215w er ikke ligefrem den mindste bærbar man kan finde for penge eller den letteste for den sags skyld. Låget kan ikke låses, hvilket ellers er en rar ting,men så har 3215w hårdt plastik på bagsiden af skærmen hvilket beskytter den følsomme skærm under transport. Et plus er kortlæseren, da den er rar at have med på farten. Et kæmpe minus ved denne er at den ikke kunne læse testerens SDHC 4GB kort, noget en ny computer burde. Omvendt kunne f.eks. MS Duo Pro kort læses (selvom det ikke understøttes officielt), dog er kortet så lille at det er ret svært at få ud igen. At der mangler PCMCIA port er lidt en mangel, da det langt fra er alle kort man kan få som express kort. Det gør det igen endnu tydeligere at man bør vælge 3215w med Wifi og her er Zeptos ABG (draftN) kort udmærket med Atheros 5008 chipsættet som alternativ til det dyrere Intel AG (draftN) kort. På samme måde er brænderen også et rigtigt godt valg, når man er på farten, men det får igen prisen til at stige yderligere.
Zepto 3215w er ikke verdens mindste bærbar, da det kræver lidt plads at have en 15,4" skærm. Det er en god størrelse at arbejde med når man sidder ved skrivebordet, men en togkupé hvor sædet foran er ret tæt på er det omvendt lige en tand for stort. Ikke at det er ubrugeligt, især to elementer gør at 3215w ikke vinder prisen som pendler bærbar nummer et. Da skærmen er stor og samtidig får en del skygger hvis den rejses op 90 grader, så skal man skubbe den bærbare tæt på maven for at få den bedste betragtningsvinkel. Det gør det omvendt sværere at bruge touchpadden. Det skal dog nævnes at skærmen godt kan bruges ved 90 grader, men der er tydelig forskel hvis den bare får et par få grader mere end de 90.
Batterilevetiden er rimelig god, man skal bare huske at bruge Windows strømstyring da der ikke hører noget software med som kan klare det for en.
Benchmark
Testmaskiner:
Zepto 6224w
C2D 1,66GHz, Nvidia M8600GT, 2GB RAM
Lenovo T61
C2D 2,2GHz, Nvidia Quadro NV140, 1GB RAM
Lenovo T61@1,66
Samme lenovo, men internt clock er styret til 75%
Asus F9s
C2D 2,0GHz , 2GB RAM, Nvidia 8400G M
Programmer:
Sisandra XII
PCmark05
Pcmark04
3Dmark06
3Dmark05
3Dmark03
Batteryeater 2.70 Pro
Sisandra
Det er tydeligt at da Celeron M ikke har to kerner at gøre godt med, så er den næsten dobbelt som langsomt som Core2Duo maskinerne, der endda har flere GHz at lege med.
Billedet er det samme, selvom at den unclocket C2D er på niveau med Celeron M'eren.
Smask sagde det, 3215w (dog med opgraderet HDD), tager kegler med hele 45MB/s..
PCmark
Historien gentager sig selv , CeleronM kan simpelthen ikke hamle op med hårdt pumpet C2Dere - men igen, de koster også betragtelig mere.
3Dmark
Igen, 3215w kæmper bravt, men mod maskiner med dedikeret grafikkort der koster 2-4 gange så meget, så er der bare ikke meget at gøre. Det er dog stadigvæk hæderlige scores, men som man kunne forventet integreret grafikkort.
Super Pi
Her kan Zeptos 6224w dual core processor ikke hjælpe med fordelen af to kerner og så er den bagud på GHz, så 3215w vinder knebent. Mod en 2,2 C2D kan der dog ikke gøres det store.
Boot tider
3215w følger rimeligt med, dog er denne bench meget afhængig af opsætningen af maskinen.
Batterilevetid
Zepto skriver lnæsten 4 timer på batteri med maks belastning. Det kunne vi ikke få den til, men testen er også simuleret en virkelig arbejdssituation, hvor skærm etc. er tændt hele tiden. lidt over 2 timer er rimeligt , uden at imponerere.