Test
I testperioden er maskinen blevet udsat for helt almindelig dagligdags opgaver såsom surf, Word og film-visning. Udover det har jeg testet ydelsen på maskinen med en række af de mest brugte benchmarks og jeg har også kigget lidt på boot-tider samt batteritiden. Maskinen er blevet testet i følgende:
- SiSoft Sandra
- 3DMark03
- 3DMark05
- 3DMark06
- SuperPi 1.5MOD
- Battery-eater Pro 2.70 (Batteritest)
og desuden
- Crysis Directx 10.0 Benchmark
- Call of Juraez Directx 10.0 Benchmark
Maskinen kom med præ-installeret drivere og Windows Vista Home Premium x64. Jeg har i denne test valgt ikke at sammenligne op imod en anden maskine. Det skyldes at ingen anden producent pt tilbyder 8800GTX i deres bærbare og sammenligningen ville være unfair.
Ydelse
Vi starter med de bench der tester maskinen for rå ydelse. Alle test er gennemført med strømstyringen på høj ydeevne og maskinen kørende på strøm. Benchmarks er kørt i standard indstillinger Ydermere var en USB mus tilsluttet. Alle test er ligeledes kørt igennem 3 gange for at eliminere fejl-målinger.
Vi starter med Sisoft Sandra:
Og som det ses yder maskinen rigtigt godt. Resultaterne her er helt på linie med andre bærbare med samme CPU – imens at resultatet for HD er overraskende godt. På multimedie testen trækker maskinen virkelig en imponerende score i land.
Vi kører videre med 3DMark benchmark.
Og træk mig lige baglæns og kald mig Mads! Prøv lige og se den score der. Her hersker vist ikke mere tvivl om at vi virkelig har fået en hardcore gamer bærbar imellem hænderne. Så resultatet af en T7700 og et 8800M GTX, kan virkelig give nogle stationære kam til deres hår. En frygtindgydende præstation.
Vi kører videre med en SuperPi. SuperPi 1M beregner 1 Mio decimaler på tallet PI, og giver et fingerpeg om CPU´ens evne til at knuse tal
Og igen en virkelig suveræn score fra NovaBook Xlerator SE. Vi har før set hurtige tider på bærbare maskiner, men det er sjældent at de kommer under 21 Sek som det ses her. Faktisk er de 20.71 Sek den hurtigste tid nogensinde målt her på Hwt.dk, når vi snakker om bærbare maskiner. Kun en anden maskine har formået at komme under 21 Sek, og det var A-Book 1765W som nåede 20,86 Sek.
Se testen af A-Book 1765W her:
http://hwt.dk/literaturedetails.aspx?LiteratureID=8228
Vi slutter den del af testen med de to spil-benchmarks.
Og igen bider Xlerator fra sig på den positive måde. Som det ses er maskinen mere end istand til at køre begge spil nogenlunde flydende. Og at eftersom at mange stationære også har problemer på det område, tager jeg det som en blå-stemling af maskinen, hvad angår de to spil. I øvrigt scorer maskinen også højst på på de to benchmarks, hvis vi sammenligner resultater fra indførelsen af dem og indtil nu.
Dagligdagen
I dagligdagen kører maskinen uovertruffent. Takket være en solid og kraftig bestykning af maskinen , klarer den alle hverdagens gøremål uden at få sved på panden. Den zipper filer, afvikler TV og klarer emailen til familien – alt sammen i et hug. Her har NovaBook virkelig valgt rigtigt ved at udstyre maskinen med hele 4GB ram.
Desværre betyder det for denne maskine, at den også har en del blæserstøj at døje med. Men det vil jeg tilskrive det kraftige grafikkort, da vi før har set maskiner med T7700 CPU som ikke havde problemer med støj. Støjen er dog på ingen måde alt-overskyggende i dagligdagen. Blæseren starter i passende intervaller ved normal brug, og selfølgelig oftere under spil.
Til dagligdagens genvordigheder hører også altid den tid maskinen skal bruge på at starte. Selvom at man sidder ved en hurtig maskine, kan selv en hurtig boot tid føles træls indimellem. Jeg målte lidt på hvor hurtig maskinen er til den kategori og fik følgende målinger.
Og med maskinen kørende på høj ydeevne i strømstyringen ser vi nogle meget fornuftige tider. Opstarten ligger på den rigtige side af 50 Sek, imens at maskinen starter lynhurtigt fra slumre funktionen.
Det sidste jeg testede i denne omgang, var hvor meget strøm maskinen trækker i henholdvis idle og belastet tilstand, samt hvor længe man kan forvente at maskinen kører på et fuldt opladet batteri. Med maskinen igen kørende på høj strømstyring og med en USB mus tilsluttet målte jeg først strømmen, herefter batteriet med programmet Battery Eater Pro 2.70. Det fik jeg disse resultater ud af
Uanset hvad jeg smed efter maskinen, målte jeg en maksimal strømforbrug på 105W i belastet tilstand, imens at i Idle blev det til 72W. Igen er det grafikkortet der gør forskellen. Batteritiden ser også helt fornuftig ud.