Citat red_martian i hans gxf-guide part. 2:
SD-ram er den ældste type ram. Jeg kender intet nuværende grafikkort der bruger SD-ram. Men de har tidligere været brugt i stor grad.
DDR-ram er en noget nyere. Men er internt meget identisk med SD-ram. Forskellen mellem SD-ram og DDR-ram er at DDR-rammene kan flytte to data-pakker per clockslag, hvor SD-ram kun kan flytte en.
DDR2 og GDDR2 er generelt den samme slags ram og vil her kun nævnes som DDR2. DDR2-ram har færre ledere end DDR og kan tåle højere temperature inden de laver fejl eller bliver ustabile. DDR2-ram har en tendens til at blive meget varme, og er langsommere end DDR ved samme frekvens. Det skyldes at der er færre ledere, så printkortenes design kunne blive lidt mere simpelt, samt at de skal kunne tåle den højere varme, hvilket giver en længere respons fra rammene, også kendt som høj latency.
DDR3 og GDDR3 er praktisk taget optimerede DDR2-ram men kan holde en noget lavere temperatur. Per clockslag er DDR3 stadig langsommere end DDR, til gengæld kan DDR3 generelt nå væsentlig højere frekvenser end DDR før de bliver ustabile, hvilket ikke betyder at de er lette at overclocke, men er lettere at producere til højere hastigheder.
Rams interne hastighed måles i Megahertz (Mhz) og ret ofte også i Mhz-DDR. Mhz-DDR beskriver rammenes teoretiske hastighed og bruges også tit til almindelige PC-ram. Hvis rammene har en hastighed på 800Mhz DDR. Er den reelle hastighed i virkeligheden 400Mhz. Producenterne har det dog oftest med at glemme DDR-betegnelsen. Rams anbefalede max-hastighed måles til gengæld i nanosekunder(ns)