Sjovt så mange gæt der er :D
#0
Spændingen til lysdioden i fronten varierer fra bundkort til bundkort, men normalt ikke særlig meget.
Normalt kan du bare skifte dioden uden at der sker noget, også selvom det ikke er den helt rigtige måde at gøre det på.
Spændingen til lysdioden kommer an på mærke, kvalitet, lysstyrke (mcd) og farve.
#1
Som skrevet ovenfor kan man ikke bare sige "3V". Jeg har fx en 5mm lysdiode der kun skal have 1.85V - dvs. giver du den 3V, så bliver den godt og grundigt ristet.
Normalt har størrelsen - 3mm eller 5mm (eller 10mm) - ikke rigtig noget at sige, det har farven derimod. Blå og grøn ligger på næsten samme spænding, hvorimod røde lysdioder skal have en del mindre!
#5
Den mest rigtige måde vil være at måle spænding til Power LED mens standard lysdioden var sat til, for uden lysdioden bliver der ikke trukket nogen strøm, og så kan det give et falsk for højt resultat.
Hvis ikke der bliver trukket nogen strøm, så vil spænding ligge og "svæve" og spændingsregulatoren der ellers skulle give en stabil spænding, har intet at regulere ud fra.
For at vende tilbage til det med lysdioden:
Skal du bare have en enkelt lysdiode på i stedet for den opringdelige, så skal du måle spænding som bundkortet giver når standard lysdioden er tilsluttet.
Skal du have flere på, så ville jeg bruge en optoisolator og bruge spændingen fra bundkortet som signal til en transitor.
Derved afskærmer du det nye kredsløb fra bundkortet, og derved fjerner en risiko for at noget skulle forstyrre bundkortet.