Kaffe

Hyggehjørnet d.  13. juni. 2005, skrevet af YourownMamma!
Vist: 1352 gange.

YourownMamma!
 
Superbruger
Tilføjet:
13-06-2005 17:32:51
Svar/Indlæg:
336/67
hey! jeg har et par spørgsmål omkrig denne drik kaffe

hvorfor smager vand metallisk når man har drukket kaffe af en kop, og skyllet den af bagefter?
hvorfor kommer der ligesom sådan nogle små skjolder oven på kaffen?
vil ens udstyr komme til at lugte af kaffe når man drikker ved det?

håber at i vil besvare mine spørgsmål hurtigt!

(det skal siges at jeg drikker Rød Merril(tror jeg at den hedder) og drikker den altid sort!)

og ingen BKI reklamer tak! det er mormorkaffe!

Quato
 
Superbruger
Tilføjet:
13-06-2005 21:03:14
Svar/Indlæg:
240/13
De to føste ting kan jeg ikke lige svarepå - det har jeg ikke lagt mærke til. Men ejg ved, at ens udstyr ikke kommer til,at lugte af kaffe hvis man drikekr det i nærheden. Det har jeg testet ret grundigt.

Hvis du derimod vælger at hælde kaffe i eller på dit udstyr kan lugten være svær at komme af med.

Men hvorfor skulle man også det. Kaffe dufter jo fantastisk, så det kan da kun gøre en kontor til et bedre sted, hvis udstyret dufter lidt af kaffe.

Quato



Anonym191016
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-06-2005 07:39:15
Svar/Indlæg:
525/67
Jeg tror måske jeg kan svare på dit første spørgsmål, jeg tror nemlig det er fordi der sidder kalk på koppen, som stadig sidder der når du skyller koppen af for kaffe. Når du så fylder vand i (og drikker af koppen) kan du smage noget af kalken, og derfor smager det metallisk.

Mht. dit andet spørgsmål så tror jeg du mener de små skjolder, der kan komme, hvis man har mælk i kaffen og lader den stå et par timer, det er således fløden i mælken, der trækker sig sammen på toppen.

Tredje spørgsmål: ens udstyr er upåvirket af hvor meget kaffe du drikker, du kan selv lave testen med at lade en uvildig testperson lugte til dit udstyr henholdsvis før og efter du har drukket kaffe ved selvsamme udstyr.

Mvh. Jakob, kaffeeksperten på oc.dk



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
14-06-2005 10:30:50
Svar/Indlæg:
14079/622
->#2
Det lyder jo meget fornuftigt 8) ;) ´

mm.. sidder her med en sort kop kaffe... ARRGH jeg er FRISK! :e
:P;)



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
14-06-2005 10:35:49
Svar/Indlæg:
7881/1165
Min maskine skal da ikke føle sig alene... Tror jeg hælder kaffe på mit kommende vandkøling :p Så får maskinen også lidt at leve af.... og den kan kun clocke bedre på koffein!



Quato
 
Superbruger
Tilføjet:
14-06-2005 12:45:11
Svar/Indlæg:
240/13
Hvis koffeinen har samme effekt på din maksine som på mig, kan du clocke til ca. 3 gange hastighed.

Kan være du skal se dig om efter en ny PSU.



Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
14-06-2005 13:56:05
Svar/Indlæg:
2309/846
#4 hmmm....black_martians måske !? :e

Polarfar



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
15-06-2005 15:36:06
Svar/Indlæg:
7881/1165
#6: :e



ChrisCornell
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-06-2005 01:11:38
Svar/Indlæg:
4338/142
Spørgsmål nr. 1 kan jeg ikke svare på, lyder mærkeligt ?:(

De små skjolder på overfladen er olier og garvesyre - jo dårligere kaffe kvalitet - jo mere koffein og garvesyre er der i. Merrild, BKI, Gevalia, Karat og alt det andet er primært Colombiansk Arabica kaffe, som er udemærket men ikke fantastisk.
Der er p.t. ikke mange danske kaffefirmaer som fremstiller god kaffe IMO, merrild er tæt på med deres Café Noir, som faktisk er den bedste hele bønne der fåes fra førnævnte firmaer.

Ristningsgrad/metode har ret meget at sige m.h.t. bitterhed og god kaffe kan ødelægges ved for dårlig ristning f.eks som; BKI og Peter Larsen kaffe. Disse to kaffer er ristet så sløset at deres eftersmag er kemisk af karakter.

Espresso-kaffe er ristet længere end alm. dansk kaffe og kaldes mørkristet, det har som regel en finere maling også hvilket gør det drøjt i brug. På Espresso-kaffe fremtræder Crema'en (kaffen's naturlige "skum") tydeligt, fordi espresso kaffe som regel er af højere kvalitet, da den ellers bliver bitter.

Crema er et kvalitetsstempel, jo bedre crema, jo blødere og rundere kaffesmag og mindre koffein.

Af gode kaffer kan jeg i flæng nævne:
Irma's er generelt af ret høj kvalitet.
Max Havelaar's små 250gr poser fra forskellige verdensdele har nogle gode sorter iblandt.
Cafe Noir's hele bønner er også gode af karakter.
Frellesen har også gode kaffer på repetoiret - dog ikke alt hvad de laver.

Af gode espresso-mærker kan nævnes:
Illy (som er min personlige favorit)
Cellini som er ret god i.f.t. prisen.
Lavazza, næsten på højde med Illy IMO.
Segafredo også udemærket kaffe.
Billige dåser (15-20 kroner) skal man holde sig fra, de er som regel af sydafrikanske bønner og af lav kvalitet.

Jeg kan blive ved :D

Jamaican Blue Mountain (ikke mærke men oprindelse) er verden dyreste kaffe og med god grund, man kan lave den så stærk man vil.....og den bliver ALDRIG bitter :p

Bryg kaffen ved 92-96 grader IKKE kogende, det ødelægger en masse af smagen - brug desuden en knivspids salt ved brygning, det fremhæver smagsstofferne og olierne i kaffen.

P.S. og dit udstyr kommer ikke til at lugte - bortset fra det nedre da for megen kaffe kan resultere i urin med kaffelugt :D

Min søster er uddannet Barista (kaffeudd.) og vi elsker kaffe her i hytten :e

Drik med helsen alle ;)

MVH C.C.



ChrisCornell
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-06-2005 01:32:00
Svar/Indlæg:
4338/142
Tilføjelse til #8

Bryggemetoder er også vigtige, der findes mange dårlige kaffemaskiner, men kaffemaskinekaffe, kan sagtens være god.

Det kræver dog nogle ting af kaffemaskinen:

Helst to varmelegemer, da vandet derved holder den rigtige temperatur (92-96) og løber hurtigere igennem.
Hvis vandet løber hurtigt igennem har den færdige kort kontakt med varmelegemet på maskinen og bliver ikke bitter og kedelig.

Stempelkander er udemærkede, men afslører MEGET hvis kaffen er af ringe kvalitet - lad ikke stempelkanden trække 4 minutter som der står på pakken, det er for lang tid. Lad den stå 2 minutter, tryk derefter stemplet 1/3 i bund og hiv det op igen. Vent 20 sekunder og tryk stemplet i bund. Derved trækker kaffen 2½-3 minutter og der skal ikke bruges vold for at trykke stemplet i bund.

Espresso-maskiner er dyre, men man kan købe de små til komfuret, kaffe brygget på dem er næsten ligeså god som på industrimaskiner. Det er mere besværligt og tager længere tid end alt andet, men det smager godt.

Kaffekolber er avancerede stempelkander/Espresso-kander de arbejder med tryk og giver god kaffesmag. Desværre går de ret let i stykker :l

Så skal jeg nok holde kæft :r



Elminster.
 
Superbruger
Tilføjet:
16-06-2005 06:52:11
Svar/Indlæg:
1476/44
8+9#

:o :o :o

omg. nu er jeg forberedt hvis folk spørger om kaffe? :D



ChrisCornell
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-06-2005 11:00:44
Svar/Indlæg:
4338/142
Jeg tillader mig at stjæle titlen fra JayN1 :) :p



MazdaMadsen
 
Moderator
Tilføjet:
16-06-2005 11:15:00
Svar/Indlæg:
5039/109
8+9# Helt vildt det der!

CC er overclocking.dk's kaffe ekspert #1.



ChrisCornell
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-06-2005 11:51:39
Svar/Indlæg:
4338/142
#12

Takker...man gør hvad man kan :r



apprenti
 
Superbruger
Tilføjet:
16-06-2005 14:18:25
Svar/Indlæg:
196/10
vil bare give dig ret i at café noir er den bedste - alt andet er bedstemorkaffe!!!



Mentos3
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-06-2005 19:41:10
Svar/Indlæg:
4230/89
jeg kan(desværre) fortælle dig at dit system IKKE er glad for kaffe... jeg sad en uge i min seng og spillede computer med en ven, hvor jeg kom til at vælte en kop kaffe ned gennem mit blowhole i toppen af kabinettet...

mit system lever, men har fået permanente mén i form af en stærk lugt af kaffe(er ikke så glad for at prøve at vaske det af :l )



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2005 11:06:15
Svar/Indlæg:
2620/327
# Jeg giver dig ret i, at Café Noir hele bønner er godt, men Blå Cirkel som hele bønner er faktisk også overraskende god, synes jeg.
Og så er jeg glsd for at se, at en anden nogenlunde deler min mening om, hvordan man bruger en stempelkande. Jeg trykker stemplet op og ned et par gange, mens bønnerne trækker - ellers ligger al kaffen oppe i toppen, og bliver knap nok våd.



Elminster.
 
Superbruger
Tilføjet:
17-06-2005 11:48:20
Svar/Indlæg:
1476/44
15#

Prøv at putte en lille skål med eddike ind i kabinettet, det fjerner røg lugt. Men hvorfor skulle det så ikke fjerne kaffe lugt? :P



Zonqui
 
Superbruger
Tilføjet:
17-06-2005 12:43:05
Svar/Indlæg:
732/117
#8+9 OMG :o :o

CC=No.1 kaffebrygge-Meister! :e

Mvh Morten



Anonym191016
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2005 13:37:16
Svar/Indlæg:
525/67
Chris Cornell -> Du får titlen, den er fuldt fortjent, nyd den mens du kan, a ha, a ha ha, muaah ha ha ha ha ha :e



mr.don
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2005 15:19:22
Svar/Indlæg:
1762/36
Lagde mærke til at red_martians ville putte kaffe i sin vandkøling - Hvad gør computeren så når den skal pisse?

Nu er der den har hulens avancerede kaffe-snak, når jeg står op om morgenen så tænker jeg ikke ligefrem himalaya-allawangatjuktjuk kaffe brygget på 1½ time ville være smartere end den sjat der var fra i går...



nAlen
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2005 17:26:05
Svar/Indlæg:
687/9
har præcis samme holdning som #20 hvad morgenkaffe angår... koldt eller varmt er flintrendes ligegyldigt, det skal bare ned så man kan åbne øjnene...

Mht mærke er det nok primært Karat der ryger ned her, og så det slavekaffe der findes på arbejde...



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2005 21:35:39
Svar/Indlæg:
2620/327
#21 Tja, det er vel sådan med kaffe, at selv når det er dårligt, er det godt...



Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-06-2005 00:12:04
Svar/Indlæg:
2353/24
#8

Nu drikker jeg ikke selv ret meget kaffe.... kun når man skal være vågen i 24 timer e.lign., men jeg kan fortælle dig at f.eks. merild kaffe er bedre til hårdt vand, som man har i Kalundborg end det meget bløde vand som er ved Silkeborg (iflg. de gamle her i huset så skulle det smage af h... til).



ChrisCornell
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-06-2005 21:29:00
Svar/Indlæg:
4338/142
#23

De gamle har helt ret i begge ting, det eneste jeg proklamerer er alt Merrild's Cafe Noir er god :)



YourownMamma!
 
Superbruger
Tilføjet:
23-06-2005 11:49:29
Svar/Indlæg:
336/67
CC> :| jeg er forbløffet over din kaffe viden! det er jo en hel videnskab!

#21> så få dig et arbejde med ordentlig kaffe! fx en resturant! det er dejlig kaffe! mumse mumse!



Anti-Pjerrot
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2005 15:03:59
Svar/Indlæg:
2126/135
Værdens dyreste kaffe er ikke Blue Mountain, men Kopi Luwak der er kaffe som en katteart har ædt og skidt ud igen...

http://www.risteriet.dk/kopi.l...



#27
vinz
 
Superbruger
Tilføjet:
24-06-2005 21:49:40
Svar/Indlæg:
836/54
kaffe det er godt især cappuchino



YourownMamma!
 
Superbruger
Tilføjet:
28-06-2005 12:56:02
Svar/Indlæg:
336/67
#27> det er da en kællingedrik! vi ska sgu ha' noget eksprasso(eller hvordan det nu staves!)



#29
vinz
 
Superbruger
Tilføjet:
28-06-2005 20:00:12
Svar/Indlæg:
836/54
hehe hvis at det er hvad for noget kaffe at jeg bedst kan li så er det alt kaffe bortset fra nescafe (FØJ!!!)



Teresa
 
Moderator
Tilføjet:
28-06-2005 20:26:25
Svar/Indlæg:
2458/91
får kuller i bøtten af for meget kaffe.... men elsker smagen... derfor, BKI´s eller nescafé´s koffeinfrie....

En god café latte er da ikke at foragte, med hasselnødesirup.... eller bare en sort.... :e :e :e



mr.don
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-06-2005 01:05:30
Svar/Indlæg:
1762/36
#30 vi har sku da alle sammen kuller i bøtten her inde :p ...

Der er kun en vej, og den er sort! "som alle andre end Tintin i Congo" for at citere Per Vers