RAID0 nForce4 problemer

Diverse d.  26. september. 2005, skrevet af madsmao
Vist: 186 gange.

madsmao
 
Overclocker
Tilføjet:
26-09-2005 10:49:11
Svar/Indlæg:
13/5
Denne tråd passede egentlig bedst under "Diverse", men jeg fik ikke rigtig respons på at poste den der, så nu prøver vi under "PC-hardware Diverse". Håber det giver pote.

Jeg har fornyligt sat to identiske diske op i en RAID0 konfiguration. Ikke at jeg egentlig regnede med at få den helt store ekstra ydelse ud af det, men når nu harddiske er så billige, og muligheden er indbygget i nForce4 chipsettet, så skal det jo næsten prøves.
Det gik sådan set fint nok. Dog med undtagelse af, at jeg ofte fik fejl i min filer ved download. Om det har noget med RAID0 at gøre skal jeg ikke turde sige, men det var den eneste ændring af mit setup i forhold til før, så jeg er tilbøjelig til at skyde skylden på RAID0 nForce4 edition.

Her til morges gik det så helt galt. Min maskine kørte fint i ca. 20 minutter, og frøs så i Battlefield2 med en grim fejlmelding om KERNEL_BLA_BLA_BLA_ERROR. Lyder som grimme problemer med systemfilerne, men desværre giver Windows fejl-meldinger ikke den store mening debugging-mæssigt. Efterfølgende prøvede jeg at reboote, men blev hængende ved "Detecting arrays..." under bootup. Det er lidt af et problem, idet jeg jo gerne ville ind i BIOS og boote fra CD-ROM, så jeg indledningvis kan forsøge at reppe min WinXP installation. Det lader sig bare ikke gøre, idet jeg hænger ved array detection for raid controlleren. Kan jeg omgå det på nogen måde?

Mit andet spørgsmål går så på, om jeg evt. burde benytte den Silicon Image RAID controller der sidder på mit kort i stedet for nv RAID controlleren? Det er selvfølgelig ikke sikkert, at mit problem skyldes nv RAID, men det er nærliggende at tro. Alternativt kan problemet skyldes, at jeg har kørt Diskeeper til at defragmentere mine drev. Om Diskeeper er årsagen til mit nedbrud ved jeg ikke, men jeg tør naturligvis ikke udelukke det. Andre der har erfaring med Diskeeper og lignende RAID0 konfiguration kan forhåbentlig hjælpe ved at dele deres erfaringer.

Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
26-09-2005 11:32:42
Svar/Indlæg:
2309/846
det er sgu en grim een - jeg vil mene at du enten har en defekt disk, eller også sidder dine kabler ikke ordenligt fast.
Det siger jeg fordi dit array ikke bliver detekteret og det kan kun skyldes een af de to ting, med mindre din BIOS har problemer med at køre raid - check lige om der skulle være en ny bios der evt. afhjælper dit problem.

Kører selv med nvraid0 og to 80GB SATA diske uden problemer.

Din silicon image controller sidder formentlig som et PCI device, og vil derfor køre en smule langsommere end nvraid'en der er bygget ind i chipsettet.

Polarfar




madsmao
 
Overclocker
Tilføjet:
26-09-2005 11:43:34
Svar/Indlæg:
13/5
Jeg må nok konkludere det samme som dig: Defekt disk eller løst kabel. Jeg håber naturligvis, at det er det sidste, men jeg må jo lige kigge under hjelmen ved lejlighed.
Iøvrigt sidder min Silicon Image controller også direkte på Motherboardet, men hvorvidt den kommunikerer gennem PCI-bussen eller direkte gennem chipsettet er jeg usikker på.



madsmao
 
Overclocker
Tilføjet:
26-09-2005 11:59:32
Svar/Indlæg:
13/5
Jeg hælder desværre mere og mere til, at det må være en defekt disk. Kablerne sidder fint fast. Det undrer mig bare, at en helt ny disk fejler (har kun haft den i ca. 1 uge), men det kan jo ske. Der er nok ikke andet for, end at den må retur til forhandleren.



madsmao
 
Overclocker
Tilføjet:
26-09-2005 13:16:06
Svar/Indlæg:
13/5
Spændende!
Jeg fjernede låget og rodede lidt med stikene - både strøm og SATA-kabler. Dernæst startede jeg maskinen. Et par fejlede boot-forsøg og lidt ævle-kævle om at maskinen nu havde tænkt sig at boote op i safe-mode, og at jeg manuelt skulle ind og justere clock-speed for min CPU. Det giver dog ikke den store mening, idet jeg kører et forholdsvis moderat overclock (2.0@2.5), som har kørt stabilt længe.
Efter et par fejlede forsøg på at boote loadede Windows CHDSK og fandt en håndfuld fejl i diverse filer. De blev rettet og maskinen booter nu uden problemer. Sjovt nok oplevede jeg én gang under boot, at der var problemer med at finde det RAID0 array, som mit system ligger på. Jeg antager, at der måske har været problemer med at finde de driver-filer, som jeg har installeret til Windows. Det giver dog ikke den helt store mening, idet nvRAID controlleren jo burde kunne se RAID-array under boot uden Windows drivere??

Jeg prøver at lege lidt med skidtet og se om det går ned igen. Jeg har iøvrigt afinstalleret Diskeeper, da jeg har det mistænkt for at have fucket med mine filer. Hvis der er andre der har haft problemer med korrupte filer ved RAID0 eller brug af Diskeeper, så hører jeg meget gerne om det, så jeg kan få fundet frem til den egentlige fejlkilde.



Urzahil
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-09-2005 14:08:15
Svar/Indlæg:
112/14
Først vil jeg lige sige at jeg ikke har et nvidia-system men intel-chipset, men kan genkende hele din fremstilling af problemet.

Mit problem blev også løst ved oprydning, chdsk- og defragmentering!

Jeg har 2 X Maxtor 80 Gb i raid1 med intel 82801ER-controller som yderlige oplysninger har jeg ikke haft Diskkeeper





madsmao
 
Overclocker
Tilføjet:
26-09-2005 15:35:29
Svar/Indlæg:
13/5
Det var da dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste der har haft problemet.
Jeg kan iøvrigt tilføje at jeg, efter at have fået systemet på højkant igen, valgte at stresse maskinen lidt, for at se om mit overclock evt. kunne være del af årsagen til problemet. Maskinen har nu kørt Prime95 i 1 time og 25 minutter uden fejl og uden at blive det mindste varm (43 grader max. på CPU'en og 48 grader max. på chipset). Ikke noget der bare nærmer sig at komme op i det røde felt, når FSB kører 250 MHz og 1.4 volt vCore.
Jeg vælger indtil videre at tro, at det var et hændeligt uheld. Så må vi se om det dukker op igen. Selvom jeg ikke håber det, så ville det alligevel være meget rart at komme lidt tættere på en forklaring.



madsmao
 
Overclocker
Tilføjet:
28-09-2005 09:57:30
Svar/Indlæg:
13/5
Jeg ved ikke, om nogen stadig følger denne tråd, men nu vil jeg alligevel smide en post om den seneste udvikling. Det kunne jo være, at det kunne komme andre til gavn også.

Jeg har nu sporet mig ind på, at det er varmeudviklingen i mit system der giver problemer. Problemet opstår typisk kun ved gaming, og først efter at jeg har spillet i et stykke tid. PC'en genstarter, og kan efterfølgende ikke finde RAID0 arrayet. Hvis jeg lader den hvile i et par minutter starter den uden problemer.

Det må næsten være mit chipset der bliver for varmt grundet den trange placering lige bag mine grafikkort. Jeg har i først omgang clocket systemet lidt ned, for at se, hvordan det påvirker performance. På langt sigt er det dog ikke nogen holdbar løsning, idet jeg meget gerne vil kunne clocke systemet - i hvert fald moderat. Der er nok ikke nogen vej udenom vandkøling, hvis jeg vil forfølge den drøm yderligere.