Der var engang et par fine guides der kunne sætte en ind i de forskellige dele, om hvordan de påvirker systemet, og hvordan man justerer på dem for at kunne clocke højere, prøv evt. at søg efter oc guide her på forumet.
overophedning:
når et stykke hardware kører standard hastigheder kan f.eks. cpu'en køre stabilt ved over 70graders temperatur, men når man overclocker, så mindsker man den temperatur hvor ved systemet forbliver stabilt, dette kan man så modkompensere med ekstra spænding - som så producerer mere varme igen, og derfor er det at mange brugere har voldsomme kølere, eller vandkøling, da det så tillader at man kan hæve spændingen mere - og dermed overclockings hastigheden mere før systemet bliver ustabilt.
med henhold til hvor højt man kan overclocke grafikkort, så er det utroligt forskelligt fra kort til kort, ja selv 2 kort der er helt magen til hindanen kan overclocke meget forskelligt, den bedste metode er at prøve sig frem - hæv frekvensen først på den ene (f.eks. memory) indtil kortet fejler, eller maskinen låser - sænk den herefter 10mhz ned, se om den er stabil - når du finder den højeste frekvens den er stabil ved (f.eks. 3dmark 2006 er godt til at teste med) så sænk den yderligere 10mhz, for at kompensere for øget kabinet temperatur, eller rumtemperatur (kan muligvis blive nødvendigt at sætte den endnu længere ned) - her efter går man igang med den anden del, nemlig gpu hastighed, her gælder samme metode - hæv den indtil systemet bliver ustabilt, sænk gerne memory mhz til standard før du går igang, så den ikke påvirker resultatet.
Det man er ude efter er at finde max stabil mhz kortet kan køre, på både gpu og memory - når man har fundet dem, så stiller man begge de 10mhz under det ca. og tester løs for at se om det er stabilt.
Det er selvfølgeligt klogt at kontrolere temperaturen, så det ikke bliver SINDSYGt varmt - men de fleste kort har idag software der viser core temp.