Det er squ også meget!! Man hæver ikke bare 30fsb. 5fsb af gangen, stille og roligt. Når skidtet så genstarter eller laver andre underlige løjer, så prøver man sig lidt frem om det er ram eller vcore. Også clocker man videre, stille og roligt.
"Fsb" betyder "Front side bus". Det er som en "bus" der transporterer date rundt omkring i din computer. Bl.a. gennem forskellige chipset - og dine ram!
Fsb'en kører std. med dine ram i forholdet 1:1. Overclocker du din fsb ved fx at sætte den til 210 mhz får vi følgende regnestykke: 15 x 210 mhz = 3150mhz. Men herved får du altså også dine ram til at køre 210mhz! Og kan dine ram ikke klare dette overclock, ja.. Så crasher din pc!
Derfor kan du sætte en "divider" på. Det kan gøres på de fleste motherboards der er beregnet til bare en lille smule oc. Hvordan det ser ud i bios'en er forskelligt. I dette fiktive tilfælde kan vi forestille os, at vi sætter en divider på til 4:5. Herefter får vi følgende regnestykke: 15 x 210 mhz = 3150mhz. Rammenes hastighed vil dog være: 210 x 0,8 = 168 mhz.
Håber, at det hjalp. Men læs den guide, jeg linkede til. Det er svært læsestof, hvis man ikke er så meget inde i det. Men det burde kunne lade sig gøre ;)
Tak for det : ) har 100 % styr på det med fps : ) Jeg kan heldigvis sætte mine ram til det du siger. Har læst linket Men det står det er bedst at have den samme ram hastighed som fpsen, Kan det passe ?
I dag er det praktisktaget kun processoren der bliver påvirket når man overclocker på FSB/HT. Det skyldes at chip-producenterne har indbygget en lås i chipsættet således at frekvensen på de andre dele ikke bliver påvirket når man hæver hastigheden på HT/FSB.
I bios indstiller og låser man altså ens PCI-e(AGP) og PCI til en fast hastighed
Oftest sætter man blot dets frekvens f.eks. 66/33Mhz til AGP/PCI-lås, og 100/33Mhz til PCI-e/PCI når vi så hæver HT/FSB følger de ikke med længere og er låst fast til den angivne frekvens og ikke til en divider længere. Dette gør det så langt lettere for os at overclocke processoren.
Til forskel for år tilbage, er det i dag muligt at købe meget hurtige ram, der kan tåle gale frekvenser, og også til ganske fornuftige priser. Det gør at rammene sjældent skal indstilles for at de kan tåle, at vi fyre op under dem. Til tider kan det dog være en nødvendighed, hvis vi virkelig skal have clocken op at ringe. I modsætning til AGP/PCI-e/PCI-bussen arbejder rammene stadig i dividers, det står bare sjældent angivet sådan længere. I dag står enten bare 100Mhz, 133Mhz, 166Mhz, 200Mhz eller også er de angivet i procenter af HT/FSB Dette kan jo hurtig omregnes til dividers (1:2, 2:3, 5:6 og 1:1) hvilket kan være meget nyttigt hvis man overclocker så voldsomt at ikke engang de hurtigste ram kan følge med.
Dernæst skal vi se på HT-bussen. Da den ikke har samme betydning som den gamle FSB påvirker vi ikke systemets samlede hastighed særligt meget ved at skrue ned for hastigheden. Ja det lyder underligt men HT-bussen er yderst fleksibel. HT arbejder med enten 4 eller 5 datapakker per clockslag og de kan sjældent være ret lette at clocke på grund af at de er så pressede. Men har HT-bussen ikke særligt meget at lave, kan vi presse frekvensen i vejret og dermed overclocke HT-bussen og dermed processoren og rammene.
De fleste bundkort har det bedst med en samlet HT-frekvens på lige over 800Mhz for 754-bundkort og 1000Mhz for 939-bundkort. De 800 og 1000Mhz er beregnet ud fra 200Mhz HT x antal datapakker. Og her kan vi stille på både datapakker og frekvens.
Vi forestiller os at vi har et socket939-bundkort med en Athlon64-processor med en rating på 3200+ og en frekvens på 2000Mhz. Det vil sige at vores processor har en multiplier på 10x da HT har en frekvens på 200Mhz
Vores bundkort køre 5xHT og 200Mhz fra standard. Så nu indstiller vi det til at overføre 4xHT ved 250Mhz og vi lander igen på de magiske 1000Mhz.
Processorens hastighed: 250Mhz * 10multiplier = 2500Mhz. Et overclock der er muligt især med de nye winchester-CPU'er