hvordan bruger man en proxy?

Software d.  12. juli. 2007, skrevet af allan_84
Vist: 559 gange.

allan_84
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-07-2007 02:09:42
Svar/Indlæg:
765/82
jeg skal bruge en proxy til at teste noget forskellig med, men jeg har ingen idee om hvordan jeg bruger sådan en, nogen der kan remse op kort hvordan jeg gør?

det eneste jeg skal med den er at kunne kigge på hjemmesider uden det er fra min pc direkte. (teste min egen hjemmeside).

har søgt lidt på google, men fandt ikk lige umiddelbart nogen guide.

steen
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-07-2007 07:14:31
Svar/Indlæg:
2870/65
Kan ikke give dig en guide, da der er et hav af forskellige Proxyer i forskellige størrelser og udformninger. Microsoft havde engang deres egen som kom med NT 4.0 (MS Proxy 2.0). Den er nu erstattet af MS ISA server x.0. Derudover er der mange andre som har lavet deres versioner af proxyer.

Kan da give dig en ide om hvordan en proxy virker:

Proxy virker som et filter (ikke en firewall). Ideen er, at man med proxyen filtrerer trafik udefra, så andre ikke kan komme ind udefra.

Så kan der laves diverse exeptions, som tillader trafik udefra på definerede portnumre ind til bestemte maskiner.

Nogle proxyer tillader også at der laves interne filtre, sådan at maskiner på det interne netværk kun kan benytte visse porte når de skal ud på Internettet. Sådan kan man begrænse medarbejdernes trafik på Internettet/filtrere visse hjemmesider fra....f.eks. porno.

Der kan laves filtre sådan, at man kan benytte en alternativ Internet-linie hvis den primære "går ned".

Der kan laves regler for DNS Round Robin når der f.eks. haves flere webservere som skal kunne danne en form for network load balancing.

Håber at det giver en ide om hvordan sådan en fætter bruges. Det er et spørgsmål om at lege med diverse filtre for at få en ide om hvordan den fungerer og hele tiden tænke i "hvem skal hvorhen og på hvilke porte...og i hvilken retning: ind/ud".


allan_84
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-07-2007 17:59:17
Svar/Indlæg:
765/82
tak for den fine forklaring.

det jeg gerne ville bruge den til, var hvis man kan altså. sådan at jeg skriver et domæne som ligger på mit netværk, men jeg vil gerne komme til at kigge på det domæne som hvis det var min nabo eller arbejds koleka der kiggede, altså for at kontrollere at det hele køre som det skal uden at jeg hele tiden skal have eb ven til at kigge for mig..

det er forde at alt virker internt på mit netværk (på inder siden af routern) men ikk på yder siden af min router.. og jeg er ved at teste porte.. og er ved at være træt af at bede mine venner kontrollere når jeg ændre indstillinger jo. så ville jeg gerne selv kunne kontrollere det uden at jeg kigger fra min interne ip.


Riis
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-07-2007 20:02:15
Svar/Indlæg:
4657/53
du skal bare søge efter en proxy server på nettet.
så får du nogle/en IP adr . som skal sættes ind i IE under netværk og proxy.
genstart IE og du kan se din egen HP fra samme pc som den ligger på .
det du skal bruge er at du får en anden ip end den HP ligger på .
http://www.publicproxyservers....
listen er over til venstre


allan_84
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-07-2007 12:04:51
Svar/Indlæg:
765/82
#3 takker, det var lige det jeg ville vide,