Genoprettelse af IBM MBR

Software d.  18. juli. 2007, skrevet af Mummelmann
Vist: 378 gange.

Mummelmann
 
Superbruger
Tilføjet:
18-07-2007 16:02:30
Svar/Indlæg:
172/55
Hey hey

For et stykke tid siden installerede jeg linux på min computer. Det medførte at den Master Boot Record, der var på min ibm x40 blev overskrevet af GRUB. Det var imidlertid ikke det store problem, eftersom grub stadig gav mig mulighed for at få adgang til den skjulte IBM recovery partition der ligger på harddisken.

Nu er jeg imidlertid gået tilbage til windows - og i den forbindelse blev mit grub så overskrevet af windows egen bootloader. Den giver mig dog imidlertid IKKE adgang til recovery-partitionen.

Jeg har prøvet at hente et program fra IBM's hjemmeside, der burde kunne lave en diskette til at genskabe den originale mbr:
http://www-307.ibm.com/pc/supp...

...men når jeg prøver at starte programmet op i vista får jeg bare at vide, at det ikke er et gyldigt win32 program. (lortespasservista. Grunden til jeg skal have adgang til min recovery-partition er, at jeg gerne vil have XP ind igen, hvis I undrer jer)

Derfor vil jeg høre, om der er nogen der bruger XP og kan overtales til at hente ovenstående program, lave en diskette til at genskabe MBR'en, pakke filerne sammen og sende dem til mig - eller om der er nogen der har andre ideer til, hvordan jeg får adgang til min recovery-partition uden at behøves installere linux igen for at få grub ind.

På forhånd tak for hjælpen 🙂
bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2007 16:28:09
Svar/Indlæg:
2958/84
Hent Fdisk her: http://mirrors.usc.edu/pub/gnu... , lav en dos og boot disk, gem fdisk på den.

læs så her: http://support.microsoft.com/k... 😛 og start op på din bootdisk

Håber det er nok og at det lykkes for dig, ellers skriv igen

Mvh. Dos fjolset 🤣 (det var tider den gang, Emm386.exe, laodhigh også videre) 😛


Mummelmann
 
Superbruger
Tilføjet:
18-07-2007 16:42:47
Svar/Indlæg:
172/55
det ser umiddelbart ud til, at fdisk bare gør det samme, som når man sætter en winXP cd i computeren og bruger fixmbr kommandoen, kan det ikke godt passe?

...For i så fald virker den løsning desværre ikke, da recovery-partitionen tilsyneladende ikke kan findes af fdisk/fixmbr (windows kan dog godt finde den inde i diskhåndtering, så det er ikke fordi jeg har nakket partitionen helt)


yupper
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2007 17:08:13
Svar/Indlæg:
1347/11
hvad med at bruge linuxen igen

kan man ikke brænde den recoveryskive ud og så bruge den derfra, det plejer man da at kunne på de bærbare.