pris på celeron 300kr
pris på kompressor køling 4500kr
strøm forbrug: 450watt
ydelse - under niveau af stock clocket e6600 system
støj - 15 gange mere generende pga. kompressor kølingen med kraftige 120mm blæsere
Tiden for celeron overclocking forsvandt med pentium 4's indførelse på markedet tilbage i 2002, med p4 NW
Før det var der vitterlig økonomi i at købe celeroner og voldtune dem.
det startede med celeron 300a, med kompressor kørte den 550-600mhz, og slog den hurtigste processor på markedet dengang en p3 450 med 20% i ydelse.
senere kunne celeron 566-633 slå p3 1133 i ydelse overclock og samlet systempris.
de sidste tualathin celeroner der kom, kom så sent at p4 (ja og amd) havde overhalet dem i pris/performance.
Men overclockere er jo smarte, da der ikke længere er noget behov for faseskift køling for at få en super performing maskine, og "rigtige" cpu'er koster fra 600kr af, ja så opfinder de da bare en hobby der hedder "rekord overclocking" så er der pludseligt et behov for de store kølesystemer igen, og resultatet er nogle store tal, der så kan glæde de folk der kalder sig "ekstrem clockere".
Hver sin fornøjelse, men jeg kan bare ikke se hvad det "giver" en at overclocke en cpu der teknologisk, selv med 100% overclocking på ingen måde kan hamle op med en ganske almindelig standard pc købt i aldi eller bilka.
heldigvis har de fleste fundet ud af at et mere lydsvagt system, og til dels strømbesparende også har en værdi, og man ser derfor flere "moderate" overclocks i dag. Hvor systemet lige bliver kvikket en smule op, eller f.eks. e4400 bliver clocket op hvor den hører hjemme, over 3ghz, så at ens spil og programmer kører helt flydende.
Hvis der en gang kommer nogle nye spil/simulatorer der kan udnytte en super-overclocked computer, så kan kompressorkøling og lign. få et comeback, men jeg tvivler på det sker.
Personligt ville jeg også hellere have en 100% lydløs pc, men det varer nok ikke længe inden at solid state diske og heatpipe kabinetter bliver til at købe for menneskepenge.