Overclocker
Tilføjet:
21-10-2007 21:41:24
Svar/Indlæg:
840/10
indledning
ja denne guide er jo tiltænkt dem som skal samle deres computere og aldrig har prøvet det før...
og i kender sikkert den at i har lavet en lille bommert som man jo og så kalder
fejl40.
men jeg kan vel komme med en ti stykker
dødsynd 1. placering af afstandsstykker
afstandsstykkerne har jo den eneståene opgave at de skal løfte motherboardet . fra metalpladen. og de forhindre jo motherboardet i at kortslutte hvis man har placeret dem 110pct korrekt. og bare den mindste fejltagelse kan resultere i et ristet motherboard... og deres placering kan være forskellig alt efter om dit motherboard er et ATX, mini ATX og BTX og de små afstandsstykker bliver i 99,999999 % af alle tilfælde leveret med kabinettet
dødssynd 2 placering af kølepaste
kølepaste bliver jo somsagt leveret i dedersens små sprøjter der er for at gøre doseringen lettere. og man skal jo ikke bruge hele sprøjten med kun det der svarer til et riskorn og en lille smule mere men ikke for meget.
for der er jo 10 - 20 monteringer i een sprøjte... men skulle man no dosere for meget ja så kan det fjernes med en køkkenrulle eller måske kun det meste.
dødsynd 3 at trække kabler for stramt
Kabler til harddiske, CD/DVD drev og andet må ikke være for stramme, undlad at trække hårdt til for at få den sidste lillebitte millimeter ekstra, desuden kan stikkene falde ud under brug eller transport. Især på harddiske kan dette være et problem, da man risikerer tab af data.
dødsynd 4 at vende blæserne forkeret
Inden du går i gang med at bygge comuteren, så tænk over luftstrømmene i kabinettet. To blæsere der vender hver sin vej nedsætter blæsernes effekt. Dette kan typisk ses i nogle begynder-systemer, hvor byggeren har vendt CPU blæseren på en sådan måde at den blæser væk fra blæseren bag i kabinettet. Dette ødelægger airflowet (luftstømmen) igennem kabinettetog sender den vawrme luft en ekstra omgang rundt i kabinettet, hvilket ikke er optimalt
I nogle få tilfælde er airflowet en smule anderledes, for eksempel i Aerocool's T40 kabinet, hvor bundkortet monteres omvendt og i venstre side af kabinettet.
dødsynd 5 blokering af airflow og blæsere
andre faktorer kan blokere airflow, såsom ledninger. Til dem der har en modular strømforsyning, tag de unødvendige kabler af og hav kun dem I rent faktisk har brug for siddende i strømforsyningen.
Til dem der stadig bruger PATA diske, er det en god ide at skifte de brede, flade kabler ud med runde PATA kabler.
For at give bedre airflow, skal der desuden andre midler til, herunder at montere harddiske med god afstand, og at have et par PCI slots ledige under grafikkortet hvis det er muligt. Desuden kan det hjælpe en smule at tage de små metalstykker der ellers blokerer for PCI slots væk.
dødsynd 6 glemte og fejlmonerede stik
HUSK alle stik kan KUN vende på een måde og det er altså den rigtige. og man kan jo komme til ved et uheld komme til at vende dem forkert. og det kan jo mærkes hvis man ikke kan få det i. så prøv og vend det rigtigt og det gælder jo både molex sata og idestik
dødsynd 7 at bruge de forkerte skruer
I mange tilfælde bruge de forskellige dele forskellige skruer til fastmontering. For eksempel bruger harddiske skruer med et grovere gevind end cd/DVD-drev, og nogle gange endda mindre skruer. Hvis man montere en harddisk med skruer fra et DVD-drev, kan man risikere at skruerne ikke er til at få ud igen. Desuden hvis man bruger for store skruer, kan der ske skade på elektronik og mekanik i drevet, især med for lange skruer.
dødsynd 8 løse og glemte skruer
Det lyder dumt, men dette punkt er meget vigtigt. Hvis man taber en skrue eller monterer bundkortet med en skrue der er for lille, kan der ske det at skruen falder ud efter man har rejst computeren op.
Det kan ikke siges nok gange at en skrue er af metal og kan kortslutte systemet og forårsage meget dyre skader.
dødsynd 9 at montere ram fokert
det er garanteret sket at selv professionelle er kommet til at montere sin RAM klods forkert., også med overgangen fra DDR til DDR2 RAM gav mange tilfælde af mennesker der havde forvekset de to RAM-typer.
Det lille hak der er i klodsen skal forhindre eventuel fejlmontage, men man kan med en god portion kræfter godt få en klods til at sidde forkert. Et godt tip er hvis man ikke kan få klodsen i uden at bruge for mange kræfter, så kig efter om hakkene passer eller kig i manualen.
En anden ting er Dual-Channel mode. som nogle mennesker ikke kan få til at virker fordi de sætter klods nr.2 i den forkerte port. I langt de fleste tilfælde har portene forskellige farver, og dem med ens farver giver dual-channel hvis bundkortet understøtter mærke og model af RAMmene. Hvis ikke RAM-portene er farvede, er det typisk port 1 og 3 som klodserne skal i eller også bliver Dual-Channel ikke understøttet på bundkortet.
I få tilfælde kan man køre Dual Channel med 3 klodser, hvor man for eksempel har 2 kloder med 512 MB og 1 klods med 1GB. Den 3. klods skal være samme størrelse som de andre to tilsammen.
dødsynd 10 jumpers
De små firkantede tingester, også kaldet Jumpers skal sættes korrekt. Både på bundkort og drev. På bundkortet kan de i nogle tilfælde sætte forskellige parametre, såsom skrivebeskyttelse af BIOS. Kig i manualen for hvordan de skal sættes på bundkortet.
Med PATA drev er det vigtigt at sætte drevene til hhv. Master og Slave, dette gøres typisk på bagsiden af drevet tæt ved stikkene. på cd/DVD drev står det bagpå hvor jumperen skal hen, og på harddiske er der et klistermærke med diverse informationer (størrelse, serienummer, advarsler etc.) samt hvor jumperen skal hen.
En PATA kanal kan kun tage to drev på et kabel, det ene skal være master og det andet skal være slave. Mange bundkort kan ikke starte op på en harddisk der er sat til slave, så tjek dette inden du panikker og sender drevet til RMA.
På alle drev er der en ekstra jumper-plads, der hedder Cable Select. Denne mulighed ordner Master/slave delen selv ved at sætte det drev der sidder yderst på kablet til at være slave og det andet til master.
På nogle større harddiske (over 250-750 GB typisk) er der en ekstra jumperplads der kan bestemme en anden parameter. Denne bliver typisk beskrevet som "set drive size to 32GB" Denne reducere ikke størrelsen på drevet, men narrer ældre BIOS'er med at drevet er på 32GB. Ældre BIOS'er har problemer med at "se" store drev korrekt. Windåsen opfatter dog den korrekte størrelse og gør at du kan bruge hele harddisken.
på SATA drev er dette ikke nødvendigt, dog har nogle SATA drev en række jumpers der bestemmer om harddisken skal køre med SATA I eller SATA II hastighed.
og så vil jeg ellers ønske jer held og lykke med jeres selvbyg projekt